Turški zunanji minister napoveduje sveto vojno v Evropi

8266

Po poročanju Independenta je Turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu napovedal, da se bo v Evropi začela verska vojna. “Kam potiskate Evropo? Začel se je njen konec. Evropo vlečete v brezno,” je dejal.

Mevlut Cavusoglu: Sveta vojna se bo kmalu začela v Evropi!

Sveta vojna se bo kmalu začela v Evropi,” je še naznanil turški zunanji minister, pri tem ni hotel pojasniti, kaj je s tem mislil. Hkrati Turčija ni pozdravila ponovne izvolitve desnosredinske Ljudske stranke (VVD) dosedanjega premierja Marka Rutte-ja.  Minister je po zmagi Rutte-ja na parlamentarnih volitvah še dejal, da ni nobene razlike med njim in populistom Wildersom.

.

Kaj je sveta vojna?

Sveta vojna je bila vojna, ki nastane iz razlik v različnih verstvih v imenu boga oz. religije katere cilj je monopolizacija religije.

Verske vojne je moč spremljati skozi celotno zgodovino človeštvo. Vse imajo skupno to, da ne dopuščajo drugačnosti, drugačnega mišljenja in so v doseganju svojega prav pripravljeni poseči tudi po sili. Meja med osvajanjem ozemlja, zavzemanja za svoje ozemlje in vojne zaradi vere je zelo tanka. Vendar se ob izrazu “verska vojna” najprej spomnimo na islamsko osvajanja med 9. in 12. stoletjem in na krščanske križarske vojne (11. do 13. stoletja). Krščanstvo je v imenu prave vere veliko bitk začela v času mračnega srednjega veka, odkrivanja novih dežel in pokristjanjenje tudi ne priča v prid veri. V 21- stoletju je na udaru ponovno islamska verska bitka, bitka v imenu Alaha, vendar je tu potrebno poudariti, da gre tu za fundamentalistično strujo, ki Koran interpretira po svoje in dejansko nima veliko skupaj s samo muslimansko vero.

Pred zloveščo napovedjo so v SLS svarili že pred dnevi

predsednik SLS Marko Zidanšek: Erdogan v praksi uresničuje idejo islamskega Otomanskega cesarstva

“V SLS smo zelo zaskrbljeni pred novimi grožnjami državam Evropske unije s strani turškega predsednika Erdogana. Scenarij, ki smo ga že v ponedeljek napovedali, da bo za svoje parcialne politične cilje Erdogan pripravljen Evropo zasuti z novim valom migrantov, je realna in za Slovenijo izjemno resna grožnja,” zaskrbljeno poudarja predsednik SLS mag. Marko Zidanšek in dodaja: “Turčija, ki evropskim državam grozi s ponovnim odprtjem meja za migrante ter diplomatskimi in gospodarskimi sankcijami, ne more biti več partnerska država EU, niti na načelni ravni.

SLS: Voditelje EU pozivamo, da Erdoganove grožnje evropski svobodi in odprtosti jemljejo z najvišjo stopnjo pozornosti in jih ne spregledajo.

Turčija je za Erdoganove politične in vojaške absolutistične interese pripravljena storiti prav vse, vključno z najhujšimi terorističnimi potezami. Voditelje EU pozivamo, da  Erdoganove grožnje evropski svobodi in odprtosti jemljejo z najvišjo stopnjo pozornosti in jih ne spregledajo, kot so pred dvema letoma spregledali svarila SLS pred množičnimi ilegalnimi migracijami, ki so Evropo močno spremenila. Slovenija je zaradi takšnega mačehovskega odnosa plačala velik davek, iz same izredne situacije pa se ni naučila ničesar.”

Turške grožnje je treba jemati resno, nas uči zgodovina

Vzhod današnje Turčije je bila nekoč dežela Armencev. Toda genocid, ki so ga Turki začeli izvajati pred stotimi leti, je izbrisal vsako sled Armencev v teh krajih. Armenci so bili kot kristjani v podrejenem položaju v takratnem Otomanskem cesarstvu in pogosto tarča pokolov. Prepovedano jim je bilo nošenje orožja, niso smeli jezditi konj in graditi hiš višjih od svojih muslimanskih sosedov.

Turki so leta 1915 pobili 3 mio Armencev in še danes ne priznajo genocida.

V noči s 23. na 24. april 1915, je turško Otomansko cesarstvo v Istanbulu zaprlo več kot 200 armenskih intelektualcev in političnih voditeljev ter jih usmrtilo. Strašljivo podobno je turški predsednik nekaj mesecev nazaj utrdil svoj položaj.

I.I.

3 KOMENTARJI

  1. Ni kaj za leporečit. Tudi turčinarji ne bodo. Postavit še eno ograjo, med njima kolobarje z bodečo žico. Ob meji pa vojsko s polnimi nabojnicami streliva. V primeru poiskusa množičnega preboja ISISarjev, takoj brez pardona stzreljat in deklaracije o človekovih pravicah zakopat globoko v zemljo. In vsak tak “emigrant”, bi bil na moji zemlji brez pardona uničen.

  2. No pa imamo kar sem napovedala ob prvem prehodu Slovenije migrabtov. ako pametno spustiti v države milijon in več vojske orožje jih pa že čaka v mošejah.Erdogan samo pomigne pa nas ni več. Verjetno čaka še na svojo absolutno oblast potem bo pa napadel.Do tega pa ni več daleč.Vlada pa še vedno nič,samo odpira azilne centre,zakaj če pa ni beguncev so samo migranti.

  3. Jaz se pa teh islamistov prav nič ne bojim. Bo že Turnšek vpoklical svoje partizane v hosto in novodobne Turke pregnal tja, kamor sodijo. Ampak kaj pa če morda res sodijo k nam?

PUSTITE KOMENTAR