mag. Ivan Simič: Poslanci, a vas ni sram?

112387

Na uredništvo Slovenca smo prejeli pismo, ki ga v celoti objavljamo v nadaljevanju.

ZASTOPNIKI NARODA, A VAS NI SRAM, DA TAKO DELATE VSE V IMENU TEGA UBOGEGA PREBIVALSTVA SLOVENIJE?

Prejšnji teden smo izvedeli, da so poslanci poleg plače, ki naj bi znašala med 3.600,00 in 5.500,00 evrov bruto oziroma med 2.000,00 in 2.900,00 evrov neto, več let prejemali še med 500 in 800 evrov neobdavčenega pavšala. Državni zbor, kot njihov delodajalec in vrhovni zakonodajalec naj ne bi od tega pavšala obračunaval dohodnine in socialnih prispevkov. Ta isti državni zbor pa je pred leti sprejel spremembo zakona, po kateri se javno objavljajo davčni dolžniki ali pa tisti, ki ne oddajajo davčnih obračunov.

Zastavlja se mi vprašanje, zakaj državni zbor ni na tem seznamu, saj če ni predlagal davčnih obračunov, bi moral biti na seznamu. Ostali davkoplačevalci se v tovrstnih primerih znajdejo na odprtem seznamu in mediji poročajo o njih. Če bi normalni davčni zavezanci prejemali tovrstni pavšala, tudi če bi šlo za 100,00 evrov, bi morali plačati davke in prispevke, pa še kaznovani bi lahko bili. Zakaj dvoličnost?

Vsi tisti, ki ste pričakovali, da bodo mediji reagirali na to novico, ste se ušteli. Mediji, razen Financ, na takšne novice ne reagirajo. Tudi državljani niso reagirali. Očitno je bolj pomembna spontana kletvica poslanke, s katero se ukvarja skoraj vsa Slovenija, ali novica ali je neki pos lanec imel napačno diplomo, ali ni opravil kakšnega izpita. O njih bodo poročali dneve in dneve.

Neplačevanje davkov, če jih ne plačujejo poslanci, pa za njih ni velik greh. In ker mediji odločajo, katere novice bodo posredovali gledalcem oziroma poslušalcem, smo deležni prirejenih informacij. Za te medije je večji greh, če nekateri Slovenci ustanovijo off shore podjetje, čeprav preko njih niso nikoli poslovali, kot pa če nek slovenski medij pošlje milijone evrov proti svojemu lastniku, ki je ravno tako off shore podjetje. In ko sem nekatere medije vprašal zakaj je tako, sem dobil odgovor: »Mediji imamo podpisan medsebojni dogovor o nenapadanju.« Šok! Ali tako delujejo slovenski mediji? Poročajo le o tistih, katere si izberejo.
Glede na to, da je s spremembo zakona o dohodnini 90 oseb dobilo privilegij, to je 800,00 evrov neobdavčenega dodatka, kar je več kot znaša neto plača policistov, vojakov, pomočnic vzgojiteljic in tisoče zaposlenih, menim da gre za neustavno določbo. Ne more le peščici ljudi dobiti davčno oprostitev v znesku 800,00 evrov, preostali pa morajo plačevati davek.

Medijem je očitno lažje napadati poslanca posameznika, kot pa vse poslance, saj je posameznik ne more braniti, pa še ostali mu pod pretvezo navidezne morale, obrnejo hrbet. Tako imam občutek, da so novice, katere nam posredujejo mediji, le njihova igra z naivneži. Ker nam pač ne morejo vgraditi programiranega čipa, nam prodajajo prirejene novice. Mediji odločajo o tem, katera novica je pomembna, kdo je uspešen in kdo neuspešen, moralne zavore pri njihovem poročanju hitro padejo in ko nekdo zaradi nasilnega ali prirejenega medijskega poročanja ali linča, izgubi življenje, utihnejo in najdejo novo tarčo. Očitno je medijem pomembno le, da so oni pomembni.

Slovenija je med 141. državami zasedla zaskrbljujoče 11. mesto po korupciji.

Nekateri bi to zadevo komentirali, češ da je to igra stricev iz ozadja. Sam se ne bom ukvarjal s tem, ker ne vem ali ti strici res obstajajo. Toda dejstvo je, da se mediji, razen Financ, niso obregnili v večmilijonsko neplačilo dohodnine in socialnih prispevkov s strani državnega zbora (države) in poslancev.

Zaradi vsega tega smo tam, kjer moramo biti. Tako je Svetovni gospodarski forum prejšnji teden objavil lestvico najbolj skorumpiranih držav sveta, ki so članice OECD (novico so objavili na www.zurnal24.si). Slovenija med 141 državami zaseda zelo slabo 11. mesto in to predvsem zaradi politične korupcije in zlorabe javnih sredstev. Na drugi lestvici, gre za svetovno lestvico ekonomske svobode za leto 2016, pa Slovenija med 159 državami zaseda 97. mesto. Tik pred nami je Trinidad in Tobago in tik za nami Surinam. Na prvih treh mestih so Hongkong, Singapur in Nova Zelandija. Pred nami pa so tudi Romunija, Albanija, Madžarska, Bocvana, Islandija, Filipini, Hrvaška, Mehika, Turčija ter Bosna in Hercegovina.

Ob privilegiju, ki so si ga pripravili poslanci, me navedeni podatki ne presenečajo. Zato me zanima, kdaj bomo postali ali veljali za uspešno in neskorumpirano državo ?

mag. Ivan Simič – davčni svetovalec

42 KOMENTARJI

 1. Spoštovani g. Simič, čestitke za pogum da ste to, s polnim imenom in priimkom, objavili! Sama sem zgrožena nad tem podatkom, ki mi ni bil poznan, zgrožena tudi zato ker se je ta ista naša država drznila zahtevati plačilo davka id ljudi, ki so si poiskali delo v tujini in tam davek tudi plačali, ampak morajo še napolniti proračun naše države. Sramota, sramota, sramota!!! Škoda le, da takšni ljudje kot ste Vi, ki mu še vedno nekaj pomeni morala in čista vest, ne polnijo stolčke v parlamentu, ampak se tam, žal, morala konča.

 2. Meni kot delovnemu invalidu so mi odobrili pokojnino 2,19€.zdaj vem zakaj,zato da lahlo oni za sebe več kradejo.Komaj čakam volitve in upam,da se naši Slovenčki enkrat že zbudijo.

  • ne bodo se ne zbudili slovenci si redno pa vzrajno zategujemo pas da nas lah ropajo politične domnevno elite prav nam je nismo več slovenci smo le še slovenčki

  • Kako mislite, da se zbudimo. Levi, desni, zeleni, rdeči, črni vsi kradejo. Za mene so vsi isti ali pa imate kakšnega asa v rokavu?

 3. 90 * 800 = 72.000,00€ To za državo ni nek denar, je pa vseeno to cena enega leprga stanovanja. Pokojnine upokojencev so že druga stvar. To je že večji denar. Toda bodimo pošteni. Če ti poslanci naredijo nekaj, da gre državi bolje in vsi bolje živijo / živimo (tudi recimo upokojenci), potem jim lahko dajo (ali si lahko razdelijo) tudi 1600€ neobdavčenega denarja kar se mene tiče. Ampak, da se hodijo tja gret, pit in jest, da lahko na sejah spijo, tako pa se ne strinjam. Glede na stanje v državi niso dolžni plačati dohodnine za tistih 800,00€, pač pa so jih dolžni vrniti.

  Kar se medijev tiče – Bog pomagaj. Ali ne vidite, da so vsi veliki mediji pod upravo dveh elit. Stare – tista za katero trdijo, da je ukradla državo, čepav to ni res, ker je lastnica države že ve od konca II sv. vojne in tiste druge, ki je prišla uničit državo pod pretvezo osvobajanja države v takoimenovani desetdnevni osvobodilni vojni. Nobena od teh dveh elit ni v resnici naša, ker so bile obe nastavljene od zunaj.

  Ker stara elita ni bila dovolj destruktivna in izkoriščevalska so svetovni vladarji nastavili novo elito. Ker so s tem razjezili staro elito je le ta pomagala novi eliti uničiti državo. Tako so dve eliti tolkli in še tolčejo po državi in ljudeh misleč, da se tepejo med seboj. Pravi namen tega rivalstva je bil znan le posvečenim. Vsi ostali brez katerih se v resnici ne bi moglo zgoditi nič usodnega pa so nasedli.

  Ker prilika dela tata, se je teh razpaslo kot gob po dežju. In prav ti tatovi so zabili žeblje v krsto.

  O teh neukih poslancih na sliki ni vredno zgubljati besed. Mar ne vidite kako gorijo od sreče, da so končno prišli na stolček. Da bodo končno dobili mastno plačo za nekaj, česar si ne bodo zaslužili. Smejejo se in gledajo malce vstran, kot nekdo, ki ve da počne nekaj česar ne bi smel a je čisto iz sebe od sreče, da končno lahko. To je nekako na ravni desetletnih otrok in maloumnih ljudi.

  Resna oseba, ki ve kakšno odgovornost sprejema se na takšni sliki sigurno ne bo smejala.

  Ti norci ne vejo ničesar o življenju. Ne vejo kaj jih čaka. Ne vejo, da za vsko njihovo odločitev v imenu ljudstva kasirajo 1/6 karme od slehernega državljana. Prvi, ki je državo (državljane) zajebal je bil Petrle in je takoj pokasiral raka. Toda on ni naredil tako resne škode, kot njegov naslednik Drnovšek. Drnovšek je tisti, ki je resnično zajebal Slovenijo. Zato ga ni niti guru mogel rešiti njegove karme, ker je bila enostavno prevelika. Če ste poslanec razmislite kaj počnete preden vas doleti usoda.

 4. Zdravo
  Lepo napisano..med vsemi ostalimi..baroni..
  Zidarji..tovsakovi…
  Ne bom dalje na to cudovito jutro nasteval..
  Korajzno napisano g.simic.
  Vas podpiram in vam stojim ob strani..
  Morda je pa to zacetek…
  Novih casov..energij..pravice..
  Tako nekako so napovedovali modri..
  Z vero v prihodnost.
  Hokahej

 5. Srammmmmooootaaaaa veeeliiiikkkkaa, braaaaavvvvoooo, g, Simič, kljub temu da ste to vedeli tudi ko ste bili direktor davčne, pa ste bili tiho

 6. Mislim, da Slovenci nismo tako neumni, da ne bi vsaj slutili, če ne že vedeli, da naši “vrli poslanci” s 3-5 tisočaki mesečno ne morejo živeti na tako veliki nogi, kot živijo. Verjetno nismo tako butasti, da ne bi vedeli za bonitete, ki jih prejemajo. Sicer pa pa imamo institucije, ki imajo možnosti, da kontrolirajo njihove prihodke in jih temu primerno obdavčijo. Tako bi tudi od tega vsaj delno polnili proračun. Nenazadnje pa vsi vemo, da posameznik nima niti možnosti, še manj pa bi mu dovolili vpoglede v poslovne knjige, iz katerih je verjetno razvidno, za kakšen denar gre. Da nam mečejo pesek v oči in ustvarjajo manjše afere, je tako in tako za to, da vržejo ljudem kost za glodanje, veliki problemi pa ostajajo skriti.

 7. Zakaj Državnega zbora NI na tem seznamu, to je popravek slovnične napake.
  Sicer pa v tej naši ljubi Sloveniji, ki je dežela lenih, nesposobnih uradnikov, razmetavajo z denarjemposneda
  človek ne more verjeti. Tudi vsi tisti “odstopljeni” funkcionarji ( dva iz arbitražnega prisluškovanja, predstavnik Ministrstva za okolje in prostor, katerega nesposobnost je na videu obkrožila svet, nebroj nesposobnežćev iz MNZ…) niso odstopili in odšli na Zavod, ampak so zgolj zamenjali stolčke in dobivajo enako plačo še naprej. Ali pa vsi tistio, zaradi katerih država plačuje visoke kazni po nalogu evropskih sodišč. Nikomur se nič ne zgodi. Na drugi strani pa na tisoče revnih družuin, ki so nastala zaradi nesposobnih in arogantnih CSD-jev.

 8. Jaz pa z enim otrokom živim v 21 kvadratnem velikem stanovanju in prosim za večjo pa ga ne dobim ker pač saj bo otrok odšel od doma ja kam in kako če nima pogojev prvo ji jaz ne morem nudit nič ker je moja pokojnina komaj za položnice in za skromno hrano ,država pa itak ne nudi nič, povrnjeno dohodnino dobim pa 24 evro, če pa prosim za enkratno pomoč pa dobim 150 evro res je nekaj že dobiš za ta denar smo kaj novega ne ker za ta denar bolj malo dobiš kaj novega recimo gospodinjski aparat ali kaj podobnega pohištvo pa še to moraš dokazat z računom da si nabavil samo gdo ti bo za staro robo izdal račun to je na žalost resnica Slovenije ti naši poslanci pa takole z denarjem sram jih naj bo smo to me tolaži da smrt ne izbira si reven ali bogat!

 9. G. Simčič veliko ste povedali vsaka čast vam ! Upam oziroma želim si , da bi se tudi v naši Sloveniji obrnilo na bolje , da ne bi bilo lačnih ljudi .

  Saj nam upokojencem ne morejo zvišati pokojnine , ker si poslanci delijo tako lepe vsote za dremanje v parlamentu .Sram naj bo Erjavca , da to počne upokojencem – upam , da ga v naslednji vladi in stranki ne bo več.

 10. Zelo mi je težko,ko poslušam kako političarji ropajo to našo državo.
  1) sodišče bi morajo bit ustanova posebej od države a ne aparat,da ščiti vse Kateri izkoriščAja položaj. (Dokazano se mora pobrat vse bonitete kakor penzija in imetje,ki so si ga ustvarili). Seveda v zapor,da drugi vidijo da se to ne izplača.

  2) davčna uprava bi morala vse pregledat kako so si vsi pridobili premoženje in koliko davka so plačali.

  3) za demokracijo mora bili obvezno voljenje na volitvah. (Brez izjeme). To Je demokracija.
  Avstralski slovenec
  Rudolf Pahor

 11. Če želimo spremembe kjerkoli jo moramo narediti sami! S tem ne mislim “pometanja pred svojim pragom” ampak aktivno iskanje poti za spremembe na boljše.

  Samo velike besede na forumih na spremenijo kaj dosti.

  Gospe in gospodje organizirajte, povežite med seboj se in naredite nekaj na tem področju,
  da nam bo vsem boljše. In da bomo naslednjič na WEF dosegli boljše mesto.

  Za spremembo bo potreben AKTIVEN POZITIVIZEM, saj smo verjetno opazili da pasiven pesimizem ne pelje nikamor.

 12. Gospodu Simiču kapo dol. Iz politike je odšel, ko bi lahko kaj naredi, ker je ugotovil, da se ne da, in ima raje čisto vest in ohranjeno dostojansto.
  A, dostojanstvo, kaj je to? Sprašujejo se Slovenci? Tisti na oblasti in tisti, ki jih volijo.
  Ni rešitve! Brez zavedanja kaj je dostojanstvo, ponos, poštenje, sočutje – tisto resnično, brez izrekanja v javnosti, ko se reklamiraš. Če bo kdaj drugače, bo boljše. V kakšno moralno in materialno bedo bo treba še pasti, da pride do sprememb na boljše?

 13. Da so mediji resnično režimski in v zaščito sistema in oblasti je to jasno. Da pa vsi organi v državi, ki so dolžni ugotavljati anomalije, preganjati, obsojati in nenazadnje soditi, spijo ali si zavestno zatiskajo oči, je pa pravilo, ki so si ga parlamentarci zapisali v ustavo.Dobro plačane službe v javni upravi pa še kje drugje, zadostujejo za ugodno življenje, to jim je nagrada, zato ne ukrepajo. Če pa se le komu stopi na žul, so “skrbniki”, kateri zadeve utišajo, morebitne prijavitelje pa se očrni ali celo preganja z lažnimi diskriminacijami ter krivimi obsodbami. To so povsem preverjene in učinkovite metode, ki se jih sistem politične in dejanske samopašnosti oklepa že 26 let na 45 let podlage. To je slovenska realnost in to je dejstvo, kateremu ne more nihče oporekati. V upanje, ki vedno umira zadnje, lahko verjamejo le pravljičarji. Rešitve si po nekem pravilu, ki je tudi že velikokrat povedano, da si bo narod pisal zgodovino sam, pa so še na kako trdnih temeljih. Čas dozoreva v spoznanju in potrebi, da ohranitve človeškega dostojanstva ni mogoče braniti li z besedo demokracija, temveč z dejanji, ki se jim reče revolucionarni pristop za ohranitev samobitnosti.

 14. V Sloveniji ima oblast ljudstvo, je zapisano v Ustavi. Žalostno je, da je v največji državni listini zapisana taka laž. V Sloveniji v resnici vladajo trije, največ štirje ljudje, ki so šefi koalicijskih strank, poslanci, ki so člani njihovih strank, so pa le njihov glasovalni aparat in nikakor ne predstavniki ljudstva. S politiko se ukvarjajo predvsem ljudje, ki za gospodarstvo in strokovnost niso sposobni in jim je to edini poligon za fantastične plače in ugodnosti na račun državljanov. Kljub svoji nestrokovnosti in nesposobnosti večine pa poslanci le niso tako neumni, da bi spremenili zakon o volitvah, ker jim nedemokratično kraljevanje strankarskih šefov koalicijskih strank osebno odgovarja zaradi super ugodnih služb, a etiko, moralo, človečnost potlačijo zaradi osebne ugodnosti in koristi in zanemarijo duhovno bolečino, ki jih mnoge tare in mori zaradi njihove pokvarjenosti. Menim, da rešitev ni v dialogu s poslanci, kjer naj bi demokratično razpravljali, ker v Sloveniji ni demokracije, temveč je diktat koalicijskih veljakov s podporo njihovih slepo poslušnih poslancev, političnih članov, ki sploh nimajo in ne poznajo, ali ne premorejo, osebne, človeške časti, vesti. Rešitev je v množičnem kulturnem uporu državljanov, ki morajo te ljudi mirno iznesti na ceste in to zavite v odeje, da ja ne bo modric. In jim preprečiti vrnitev v pisarne, kjer delujejo v škodo državljanov. Tak upor pa zmore samo množica državljanov, kot so na primer sindikati, Zveza društev upokojencev in podobno. Predsedniki le teh pa imajo zopet krasne službe, lepe plače in niso neumni, da bi spravljali sebe v rizik izgube lepih plač. Pa ne storijo ničesar. In spirala se nadaljuje. Prava tragedija je, da je Slovenec Slovencu lahko tak sovrag. Neobdavčen dodatek 800€ za poslance je zame šok. Kako lahko delojemalec, poslanci, kradejo denar delodajalcu, državljanom? Delojemalec je kradljivec, delodajalec pa Butalec. Neverjetno, a resnično. Vlada, parlament res nista niti približno usklajena z Ustavo. In vse je tiho in karavana gre naprej.

 15. Naj vrnejo…
  V ljubljani je bil tudi shod za podporo avtistov, ki so bolj ali manj produkt cepiv, tudi tega niso objavili mislim da nikjer.
  Korporacije in politika obvladujejo medije, zato je potrebno brati alternativne medije in si ustvarit svoje mnenje.

 16. Vse lepo in prav, če bi si to res zaslužili pa si žal ne, ko je bil še SDK so vsi pljuvali po njemu pa je bil zelo dober sistem, ki so ga te naši vrli poslanci uničili, takrat ni bilo mogoče izplačati nove plače če niso bili poravnani tudi vsi prispevki in davki, prav tako je bil pri dobičku udeležen tudi delavec, danes pa dobiček dobi lastnik podjetja in direktorji, če je dolg pa plačujejo delavci. Prav tako za vse napake na sodišču obsojeni in potem oproščeni politiki zahtevajo odškodnino plačujemo pa mi mali reveži, odgovornosti pa ne nosi nobeden za nobeno stvar, od malih delavcev pa zahtevajo vso odgovornost. Prav tako je pri zdravstvu, ko poslušamo samo kako dolge so čakalne vrste, koliko morajo zdravniki delati, pa mi naj nekdo razloži, kako lahko en zdravnik dela 8 ur na UKC in nato še v svoji privatni ordinaciji, zanima kakšni so rezultati po 16 urah ali več dela, mislim da je to nemogoče. Država bi že zdavnaj morala narediti konec temu in tisti, ki hočejo imeti privatne ordinacije ne morejo delati v državni ustanovi, pa bi bil hitro red in mislim, da tudi čakalnih vrst ne bi bilo toliko kot sedaj, pa še zdravniki bi imeli zaposlitve. Upam, da bo ta čudovit članek padel na plodna tla in se bo kaj spremenilo.

 17. Dobro je, da se javno pove in odkrije nepravilnosti. Vendar, ne sme ostati pri besedah. Taksna izplacila so zakonsko nepravilna in glede na to, da ste jih ugotovili in utemeljili, morate zadevo prijaviti, kot velika kršitev in utaja davka. Zakon naj bi vrljal za vse enakl in če moramo vsi ostali plačevati svoje obveznosti je velika sramota, da da kov ne placujejo poslanci, kateri sprejemajo zakone. Predlagam, da se zadeva takoj prijavi in kaznuje tiste, kateri so takšno izplačevanje odobrili in ga izvajajo.

 18. Sramota in še enkrat sramota mi upokojenci in ostala raja pa naj trpi. V srcu me boli ko vidiš kaj se dogaja za nas male pa se prepirajo za par evrov. Vse kar smo ustvarili se celo življenje odrekali zdaj na stara leta pa nam pred lastnimi očmi kradejo in lažejo. Končala bom ker tako vem da ne bomo mogli nič nared. Res pa me zanima kakšen obraz in srce imajo. Sramote pa tako nimajo.

 19. Gospod Simčič..začelo se bo odštevati in naj študirajo malo da, so uničili cele družine za njihovo lakomnost in sramota je da jaz z 450.00€ lahko preživimo cel mesec z položnicami vred. Alfa lopovi ni kaj v obraz te gledajo in te kradejo. Zdaj je čas da se postavimo gor.

 20. Po 41- tih letih poštenega dela so mi odmerili 472€ pokojnie. Niti sanja se vam ne kako ste me priza
  deli in ponižali z vašo razlago, da je to za ta leta dela dovolj. Ne vem kakšeno je pravo ozadje objave g. Simiča, vem samo da Desus ni stanka upokojencev in g. Karel Erjavec nas že leta žali – 472 € za 41 let dela. Kako sem razočaran, ponižan, prizadet izpljunen čez noč v revščino in vas tega sploh ni sram.. Kako naj volim za vas?

  • Prijetelj, sva na istem, jaz celo na slabšem, to je 448 euro. Kvalificiran elektrikar, vojsko pošteno odslužil, začel delat pred 18.leti, jim plačeval drago šolanje, a oni me lepo po zakonu nategnejo, kolikor sem dolg in širok, svinje pohlepne!

 21. danasna politika je postavljena na osnovi korukcije in prilagojenih sistemov –
  si lahko polnijo zepe na razne nacine….
  Z tem da so unicili in zatrli ekonomijo… spravili preko svojih zepov dobicke….
  Totalni monopol nad mediji,
  Pravno zasciteni,
  Med tem pa super honorarje in place za delo kako ukloniti narod….
  Moj oce ki je bil zaveden komunist kjer naj bi morali biti vsi enaki ….
  Je po vsakem sestanku prisel domov brez besed……
  Samo ennkrat je izjavil….
  Res je daimajo vsi Slovenci vsaj enkrat na teden zagaranteran en kroznik golaza….
  Ampak kaj ko politikarji pozrejo ves meso, za narod pa ostane samo zos,
  Vsekakor kot kaze— danes marsikdo nima niti zosa…

 22. Prispevek Simića lepo razgalja naše vrle zasropnike naroda, ki smo jih izvoli.žalostno, da vsi ki pridejo na oblast le to v prvi vrsti izkoristijo zase; šele drobtinice, ki ostanejo so za narod. To je večna resnica in tudi ti, ki danes razgaljajo se po prihodu ma stolčke običajno lepo potuhnejo in izkoristijo svojih 5 minut. Tudi sedaj bo tako in tudi v prihodnje; pregovor psi lajajo karavana gre dalje še kako drži!!!!!

 23. Vprašajmo se ali država krši človekove pravice potem ali imajo upokojenci 70% pokojnine in zakaj se na stranski tir postavlja invalide in upokojence zakaj vsak ne dobi dostojno plačilo za preživetje na primer 600€, če lahko oni tako zapravljajo in brez vračanja in da morajo dediči vračat dobro vemo za kaj se gre sram jih je lahko tudi nova zakonodaja ima luknjo zavajanja.

 24. GLOBOK POKLON G. SIMIČ! Za takšno dejanje je potreben pogum, da se izpostavite. Da vas le ne bi zmlelo kolesje pokvarjenih kapitalistov! Zdaj pa sprašujem ljudi- državljane. Vsi negodujemo in bentimo…Ali ste se pripravljeni izpostaviti kot se je g. Simič in vstopiti v njegovo vrsto če bo treba? Že dolgo “lajnam”, da je treba na ulico, na glas zahtevati svoje-naše od RKC-ja in ostalih kapitalskih ko(rupnik)ov A priznajmo si: vsi smo riti, ki se bojimo…a koga ali kaj? Je lahko še slabše? G. Simič, če me potrebujete, evo me!

 25. Kapo dol ,g Simič popolnoma se strinjam z vsem, kar je bilo napisano. Morali, bi imeti neodvisne novinarje , kot jih imajo nekatere druge države. Pokradli so nam vse in še vedno kradejo. Dvolična skorumpirana država in skrajni čas je, da začnemo ukrepati. In sedaj še ena moja misel, ki se glasi UTRINEK. Nisem bog, ker ga ni.Nisem hudič, kar v naših mislih živi, sem nihče, ki življenje krivično se mu zdi. Za nekatere med se cedi, saj zakone prilaščajo si. Sem kmet, ki graščakom desetina sledi a danes nikoli dovolj ni.Več kot polovica si država lasti. Ko poslušam SAMO MILJON NAS ŠE ŽIVI SI MISLIM, DA HLAPCI SMO VSI, SAJ DRUGAČE TE HINAVCE, KI NAS FILAJO Z LAŽMI Z GOLIMI ROKAMI NA KRIŽ PRIBILI BI.

 26. Naj se me te barabe izognejo na kilometer saj drugače ko se je pisalo leto 1991 ni bilo nikogar od teh gnjd na položajih ko so se borili za Slovenijo samo delavci in kmetje so bili!
  Kaj je nauk zgodbe
  Zbudite se delavci in kmetje in pokažimo kako smo močni in kako znamo mi voditi našo prelepo republiko SLOVEMIJO!

PUSTITE KOMENTAR