Kateri stavki so znak, da je vaš zakon v težavah?

2604

Zdrav zakon temelji na zdravi komunikaciji med zakoncema. Ko postane vaša komunikacija z zakoncem vse bolj površna in skopa začnite razmišljati v smeri, da je nekaj narobe. Rdeče luči so že prižgane. Vaši dnevi zakona se odštevajo, če vaš mož začne redno ponavljati eno od 6 stavkov.

Ne razumeš me.

Moški in ženske dojemamo svet drugače. Ženske smo bolj čustvene, moški so bolj praktični. Zato je nerazumevanje del odnosa. Težava nastane, ko se večina pogovorom konča s stavkom: »Ne razumeš me!«. Takrat je čas, da začete resno razmišljati v smeri, da je v vajinem zakonu nekaj zelo narobe in da je čas, da stvari pogledate z drugega zornega kota.

Dolgčas mi je.

Nesrečni zakonec je zakonec, ki mu je dolgčas. Če vam zakonec pove, da mu je dolgčas, začnite resno razmišljati, da je rutina prevžela zakon. Naredite nekaj spontanega, nekaj drugačnega in romantičnega. Bistvo zakona ni o tem, da postane vsakdan rutina.

Zakaj nisi kot …

Primerjava z nekom je za zakonca ponižujoče, prizadene njegovo osebnost in predvsem ego. Vendar kritika ni vedno nekaj slabega. V kolikor vas zakonec primerja z nekom, ga vprašajte kaj točno mu ni všeč, kaj bi želel, da spremenite. V kolikor je to za vas sprejemljivo, lahko s tem zakon rešite, drugače pa …

Karkoli želiš, karkoli ti je všeč.

Ta dva izreza nakazujejo, da je vaše partnerju vseeno kaj si vi želite, kakšni so vaši cilji. Čisto vseeno mu je kako se počutite, kaj vam je všeč, dnevi so zanj le muka in čas, ki ga morajo preživeti. Le vprašanje časa je, kdaj se bo v njegovem življenju pojavila oseba, ki bo vnesla v njegov dolgočasen svet novo energijo, ki mu b0o pognala kri po žilah in bo ponovno zacvetel.

Nisi več oseba v katero sem se zaljubil/a.

Dejstvo je, da vaš partner ne ve, da se ljudje spreminjamo, prav tako se ni sam spremenil in še vedno živi v preteklosti. Partnerju ni jasno, da se je tudi on spremenil. Če želita zakon ohraniti se bosta morala najprej odkrito pogovoriti in skupaj začeti rasti.

Nikoli se ne boš spremenil/a.

Besede, ki v bistvu ne povedo nič, ker vam ne povedo kaj je potrebno spremeniti. Vprašajte zakonca, kaj je tisto, kar ga spravlja ob pamet. Skupaj načrtujta kaj lahko spremenita, ter kaj bo potrebno preprosto sprejeti.

Zakon nikoli ne sme biti rutina, partnerja se morata vsak dan truditi za naklonjenost drug drugega, kajti le na ta način iskrica in ljubezen ostaja. Iskanje krivca v drugih je najmanj učinkovit način reševanja zakona. Vedno je potrebno začeti pri sebi in izhajati iz sebe.

Ines Logar

 

PUSTITE KOMENTAR