Naprej na vsebino

Poznate znake, ki dokazujejo, da vam partner laže?

Iskrenost je vsekakor osnovna sestavina vsakega zdravega odnosa. Iskrenost vodi v spoštovanje in zaupanje. Veza, ki je zavita v tančico skrivnosti in teme vodi le v propad, kajti v posamezniku zbudi le dvome, nezaupanje in občutek manjvrednosti. Vsakdo si želi, da bi bila njegova veza tako varna in bi lahko partner vedno vse povedal in zaupal.

Veza, ki se začne z lažjo, ali je laž stalnica vodi le v bolan odnos. Kako daleč lahko takšen odnos gre je odvisno od igralca te igre. Oditi iz odnosa, kjer je prisotna laž bi morala biti edina pot, a žal je včasih težko ugotoviti kdaj partner laže.

Težko je vedeti kdaj kdo laže, še posebno če živiš v prepričanju, da je večino ljudi iskrenih in dobrih. Vsekakor moraš biti drugačen, da lahko prepoznaš lažnivca in zaščitiš sebe pred bolečino in razočaranjem. Nekateri znaki pa vendarle kažejo na to, da naš partner laže in se prižgejo vse rdeče luči, ki opozarjajo, da je nekaj v vezi narobe.

Na vprašanja, ki zahtevajo odgovor DA ali NE, ne zmorejo odgovoriti takoj.

Kadar se vam v kašni zadevi poraja dvom in vam zadeve niso najbolj jasne, ter čutite, da je še v ozadju nekaj, vprašajte partnerja vprašanja, ki zahtevajo zgolj odgovore da ali ne. V kolikor le tega ne boste dobili takoj, ali celo napad v smeri prelaganja krivde, ter očitke, da partnerju sploh ne zaupate, da ga nimate radi … potem veste, da je vaš dvom utemeljen in da je nekaj v ozadju.

Poudarja in ponavlja vse kar pove.

Besede, da če ponavljaš laž dovolj dolgo postane ta resnica, vsebujejo resnico. Partner vam laž ponavlja tako dolgo, da na neki tečki začnete verjeti, da bi lahko celo bila resnica. To je eden izmed manipulacij lažnivcev.

Izogiba se biti sam z vami.

Kadar je z partner sam z vami tvega, da bo ujet v svojih lažeh, saj je v dvoje bolj ranljiv in ni tretje osebe, ki bi lahko pogovor, situacijo speljala drugam.

Izogiba se očesnega kontakta.

Oči so okno v dušo, če tudi so usta zaposlena z lažmi. Če se vas partner boji pogledati v oči, ko govori z vami, vsekakor nekaj skriva, saj bi z očesnim kontaktom tvegal, da bi bila njegova laž razkrita.

Ko razlaga ima molčeče vložke

Ko vam skuša prikriti nekaj si v mislih ustvarja zgodbo, laž, ki bo dovolj verodostojna, da ji boste verjeli. Ker njegove misli in govor nista usklajena, se vmes ustavi in nekaj trenutkov molči, da se misli in govor ponovno uskladita.

Varuje svoj telefon, facebook profil…

Svoj telefon, računalnik … vse komunikacijske naprave varuje kot srčiko svojega očesa, saj bi le te razkrile njegovo resnično podobo.

Zgodbe in alibiji so na meji resničnega

Partner svojo zgodbo pove tako kontradiktorno, da v poslušalcu prebudi resen dvom v resničnost le te. Zdi se, kot bi izmišljena zgodba bila prevelik zalogaj za govorca oziroma toliko laže, da hkrati pozablja kaj je povedal.

 Na vprašanja reagira z jezo in užaljenostjo

Kadarkoli partnerja povprašate o zgodbi, za katero mislite, da bi bila lahko laž je užaljen in jezen, saj ga to, da laže počasi ubija. Jeza in užaljenost pomirijo toliko partnerjev nemirni duh, da še lahko diha, a ideja, da bi končal z lažjo še v povojih ni.

Natančni opisi

Kadar partner laže so njegove zgodbe zelo podrobne, še preveč. Pove detajle, ki v bistvu niso pomembni in so tam zgolj zaradi tega, ker je prepričan, da to želite slišati. Dejstvo je, da je zgodbo osnoval že dlje časa in je ravno zaradi tega tako podrobna.

Instinkt vam pravi, da nekaj ni tako kot se zdi

Vedno zaupajte svojim instinktom, tam so z razlogom. Kadra vam instinkt pravi, da nekaj ni tako kot se zdi, je čas, da zadevo tudi raziščete. Notranji glas se je oglasil z razlogom.

Vsakdo se kdaj zlaže in majhne skrivnosti so dobre, a v kolikor so skrivnosti in laži prisotne, ker prekrivajo bolečo resnico, partnerjevo dvojno življenje, partnerjevo nasilno naravo … je čas, da se takšnega človeka čim prej znebite, ker vas bo povlekel v svoj svet. Svet, ki ga ne boste razumeli in boste na koncu izgubili le vi.

Ines Logar

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice