Naprej na vsebino

Desnosredinska koalicija SLS in SDS z Alojzom Kovšco za gospodarstvu naklonjen Državni svet

Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je po zaključku konstitutivne seje Državnega sveta RS čestital novemu predsedniku DS RS Alojzu Kovšci, novemu predsedniku Mandatno-imunitetne komisije iz vrst SLS Franciju Rokavcu in drugim izvoljenim funkcionarjem. Izrazil je zadovoljstvo nad prvo zmagovalno koalicijo v katero vstopa prenovljena Slovenska ljudska stranka.

Zidanšek: Desnosredinski Državni svet RS je prvi korak k normalnemu gospodarstvu in blaginji ljudi v Sloveniji

“SLS bo preko DS RS dosledno uveljavljala program Dobrega gospodarja, ki na prvo mesto postavlja blaginjo državljank in državljanov. Ta cilj lahko dosežemo le s korenitimi spremembami izobraževalnega sistema, zdravstva in ostalih podsistemov, odgovornim vodenjem, ustvarjanjem višje dodane vrednosti in spoštovanjem slovenskih vrednot in ljudi. Verjamem, da bo DS RS v svojem prihodnjem mandatu dal večji poudarek temam, ki jih je politika v zadnjih letih povsem zanemarila. Naj izpostavim enakomernejši razvoj Slovenije, podporo močnim lokalnim skupnostim na eni strani in krepitvi gospodarstva ter podjetništvu naklonjene države, v zavedanju velikih sprememb, ki nas čakajo”, je sporočil predsednik SLS mag. Marko Zidanšek.

Novi predsednik Državnega sveta RS, Alojz Kovšca se je uvrstil na desni politični pol in s podporo SLS in SDS tvori prvi povsem desni državni svet.

Novoizvoljeni predsednik državnega sveta Alojz Kovšca je 52-letni predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana – Bežigrad. Kovšca je bil svetnik tudi v prejšnjem mandatu. Po izvolitvi se je v izjavi za medije umestil v t. i. desni politični pol, a pri tem poudaril, da je politično avtonomen. Zagotovil je, da DS RS ostaja odprt za civilno družbo in tiste, ki nimajo svojih predstavnikov v DZ. Ugled DS RS pa bo po njegovi oceni zrasel v trenutku, ko bo partner v zakonodajnem postopku. Svojo vlogo vidi v iskanju kompromisa, kot svojo prednost pa je Kovšca izpostavil sposobnost dialoga z različnimi stranmi.

Na letošnjih volitvah se v Državni svet RS ni uspelo uvrstiti mnogim političnim strankam brez močne terenske pokritosti, npr. NSi, DeSUS, Levici in drugim, kar je po mnenju analitikov odraz nezmožnosti korektnega sodelovanja v preteklosti in nizke stopnje zaupanja do teh strank.

Metod Kranjc

1
Komentarji

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Viktorh Recent comment authors
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o
Viktorh
Guest
Viktorh

Verjamem, da bo tokratni sestav boljši, bolj učinkovit in naklonjen gospodarstvu.

Prijava na e-novice