Naprej na vsebino

Slovenska inovacija: pas za tiste, ki morajo veliko sedeti

Pas EASEBelt  je inovacija, ki jo je Srečko Pisnik, zasebni raziskovalec, prvič predstavil pred dvema letoma na sejmu inovacij v Nürnbergu v Nemčija. Zanj je prejel zlato medaljo in certifikat za najboljši novi izdelek izmed 664 predstavljenih inovacij. Kasneje je na še štirih mednarodnih sejmih (v Koreji, Romuniji, na Češkem in Hrvaškem) zanj prejel 2 zlati, 3 srebrne medalje in posebna priznanja največjega združenja kitajskih inovatorjev ter društva inovatorjev ARHIMED.

Na Fakulteti za šport v Ljubljani so pas testirali in ugotovili, da poleg osnovne funkcije – razbremenitve hrbtenice, zelo dobro vpliva na dihanje, delovanje srca in posledično na delovanje možganov.

»Ob tem spoznanju sem se odločil, da kot zasebni raziskovalec poudarim: EASEBelt  upočasnjuje degenerativni postopek – staranje – in s tem podaljšuje življenje. Človeško telo je narejeno za gibanje, pas pa je namenjen tistim, ki morajo veliko sedeti,« je povedal inovator Srečko Pisnik.

Z inovacijo si je odprl vrata pri mednarodnem združenju inovatorjev IFIA, kar pa je dodaten razlog, da je prejel vabilo na prvi sejem inovacij INOVAMAK 2017 v Makedoniji. Na slednjem je prejel zlato medaljo še za nadgradnjo projekta. Predstavil je namreč nekaj prototipov izdelkov, vezanih na ergonomijo, s sloganom: »EASEBelt − Živeti in delati v objemu udobja«.

»Zelo vesel sem zlate medalje, še posebej pa sem ponosen na komentarje, ki sem jih bil deležen, in povabil na sejme v Moskvo in Češko v prihodnjem letu,« je še dodal.

Ines Logar

1
Komentarji

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Srečko Pisnik Recent comment authors
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o
Srečko Pisnik
Guest
Srečko Pisnik

Hvala za objavo. Lep pozdrav!

Prijava na e-novice