Naprej na vsebino

Novi avstrijski kancler Sebastian Kurz tesno povezan s podmladkom SLS

Pogosto slišimo, da na mladih svet stoji, a zdi se, da kljub temu zavedanju prav tisti, ki to največkrat poudarjajo, nočejo spustiti vajeti iz rok. Naj si bo to skrb za družino, vodenje društva, podjetja ali vodenje države. Že nekaj let Evropa, kjer se v večini menjujejo znani stalni stari obrazi, vsaj zdi se tako, tone in potihoma razpada. Posledice pa so vidne v vsaki državi drugače. Jasno je, da vse staro ni za stran, je pa napočil čas, da se stvari v državi začnejo spreminjati, da se sistem prerodi in ponovno zaživi.

Sebastian Kurz postal najmlajši voditelj in postavil nove temelje

Pri naših severnih sosedih so vajeti v roke vzeli mladi že na začetku leta. Ime, ki je tu že v samem začetku izstopalo je bil takratni zunanji minister Sebastian Kurz. S svojimi pogledi, razmišljanjem in programom je zelo blizu Zidanškovi SLS, ter njegovemu podmladku – Novi generaciji SLS, katere člane smo v zadnjem letu večkrat zasledili na dogodkih sestrske stranke v Avstriji (ÖVP).

Komaj 31. letnik je postal predsednik avstrijske ljudske stranke, zmagal volitve in včeraj prisegel kot najmlajši kancler. Vsekakor je do sedaj najmlajši voditelj, ki pa ima kljub mladosti jasne cilje za naprej. Eden najbolj odmevnih projektov, ki ga namerava izpeljati je reformni program, ki naj bi zagnal gospodarstvo in s tem popeljal Avstrijo po novi, bolj uspešni in zadovoljni poti.

Nova generacija SLS močno povezana z novim avstrijskim kanclerjem

Kar nekaj skupnih točk je možno zaslediti med slovensko in avstrijsko ljudsko stranko. Poleg ideje dobrega gospodarja, sta stranki povezani tudi v proevropski usmeritvi, vendar ostrejših stališčih do migrantskih vprašanj, odločnejšega reformnega programa in naklonjenosti ukrepom, ki omogočajo večjo gospodarsko rast. Poleg madžarskega premierja Orbana, je Kurz edini voditelj EU, ki se zavzema za zaprtje migrantske poti, na kar je prva v Sloveniji opozorila ravno SLS, še pred prvim valom in ko je bila Cerarjeva vlada prepričana, da bo kos zadevi.

Podmladek SLS na prijateljskem obisku pri avstrijski ljudski stranki (ÖVP)

Dolgoletne prijateljske vezi pa ima novi avstrijski kancler s podmladkom SLS – Novo generacijo SLS. Le ti so v letošnjem letu gostili predstavnike ÖVP in snovali skupne projekte ter vrnili obisk v Avstriji. Prav tako so bili predstavniki Nove generacije SLS na razglasitvi Kurza za zmagovalca volitev, prijateljujejo pa še iz časov, ko je bil Kurz aktiven v podmladku OVP.

Sosednja Avstrija je že začela s prenovo, glede na to, da so ključne volitve tudi pred Slovenijo, je mogoče čas, da se zgodovini počasi poklonimo in jo zapišemo v knjige kamor sodi. Hkrati pa pogumno stopimo na novo pot in dobrimi idejami tudi Sloveniji damo možnost gospodarskega razvoja in ponudimo priložnost mlajši generaciji, da to pot pokaže. 

Metod Kranjc

3
Komentarji

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Slovenec 1benediktTesa Meh Recent comment authors
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o
Tesa Meh
Guest
Tesa Meh

Dobri so tile tiborjevi mladci.

benedikt
Guest
benedikt

Kmecka zveza. Prva ideja o neki drugi politicni …Z iztopljenimi clani ZKJ.

Slovenec 1
Guest
Slovenec 1

Zelo obetavno za pogubljeni narod in domovino Slovenijo.A ne pozabimo na SLS in njegove predhodnike,da so izdali pristno,zavedno slovensko demokracijo (žerjav&co) in se spajdašili s starim sfrj režimom,ki nas še danes mori,razganja in uničuje v naši lastni domovini.Dajmo se presenetiti,če bodo zmožni popraviti,kar so njihovi predhodni izdajalci uničili

Prijava na e-novice