SLS na volitve s prioritetami: varno, gospodarno, lokalno

4056

V SLS se resno pripravljajo na državnozborske volitve, kjer stranki po nedavni zmagi na volitvah v Državni svet RS ankete napovedujejo zgodovinsko vrnitev državni zbor RS. Danes so slovenski javnosti kot prvi nakazali, kateri bodo njihovi ključni programski poudarki v volilni kampaniji, kot eni prvih pa so formirali tudi volilni štab.

SLS kot odločna zagovornica varnih državnih meja, kot tradicionalni branitelj varne, kakovostne in dostopne lokalne hrane, predvsem pa kot porok varovanja pravic najbolj ranljivih, zlasti otrok in starostnikov, bodo svoje volilne aktivnosti in posamezne kandidate usmerjali v kampanjo Varna Slovenija.

Med do sedaj najbolj prepoznavna prizadevanja SLS sodi prav posodobljen program »Dobrega gospodarja«, katerega politične prednosti temeljijo na varčno vitki državi ter močnemu in prilagodljivemu gospodarstvu po načelu dobrega gospodarja v domači hiši. Gospodarna Slovenija je cilj, ki ga ni uspelo realizirati nobeni vodilni politični stranki, ne glede na bolj ali manj ugodne globalne finančne razmere. In ker zaupanje v politiko strmoglavlja iz volitev v volitve, bodo zaupanje politiki poskušali povrniti na točki, kjer je ta največja. Lokalno usmerjena Slovenija in nosilci lokalnih skupnosti iz SLS uživajo tisto pravo politično podporo, saj jim je uspelo prepričati okolje, da povezujejo in delujejo v njihovem skupnem interesu. Številni župani ter svetniki iz vrst SLS imajo konkretne pozitivne izkušnje ter tudi z dejanji podprte rezultate svojega dela, na katere so v stranki ponosni. Ta lokalni vidik želijo uveljaviti tudi na nacionalni ravni.

Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek: Glas za SLS na volitvah bo dobro naložen in dobro slišan! Gremo v parlament, nato pa še v vlado! 

Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je ob tem dejal: »Ni res, da ljudje nimajo prave izbire. Je pa res, da se danes vse težje odločajo že o tem, ali naj sploh odidejo na volitve. Mi sporočamo, da bo glas za SLS dobro naložen in dobro slišan. Vemo, kam gremo – najprej po trden preboj v parlament, nato še v vlado.  V vlado, ki mora imeti zastopano pravo desno sredino, če želi biti enako gospodarsko uspešna od Goričkega do Pirana, ter v vlado, ki bo znala blaginjo deliti z ljudmi, ne z elitami. Nismo muha enodnevnica, saj letos praznujemo 30-letnico tradicije prve demokratične stranke v Sloveniji. Verjamem, da bomo skozi kampanjo pozitivno presenetili. Zato v Cankarjevem letu prinašamo svežino v zatohlo dolino šentflorjansko in še širše.«

Metod Kranjc

PUSTITE KOMENTAR