Starši pozivajo k bojkotu pouka v četrtek

27095

Mnogo staršem jutrišnja stavka šolnikov ni ravno po godu, roko na srce, tudi šolniki so deljenega mnenja. Kje bodo jutri otroci nekateri starši preprosto ne vedo? Bodo 6 in 7 letnike pustili kar same doma, ker ne dobijo dopusta? Seveda skušajo starši nekako razumeti stavko šolnikov, a to še ne pomeni, da jo podpirajo. Kajti na koncu bodo na slabšem le otroci.

Stavka bo otrokom prinesla dodatno delovno soboto, a ker ni bila predvidena že na začetku šolskega leta, ko je bil sprejet letni delavni načrt, jo brez dovoljenja ministrstva šola ne sme izvesti. Nekateri starši so šli še dalje in poslali POZIV K BOJKOTU POUKA, v četrtek 15. 2. 2018. Prejet poziv v nadaljevanju v celoti objavljamo…


 ” Pozdravljeni, šolniki, tisti v šolah, na ministrstvih, v vladi in tisti v Štrukljevi “sindikalni” navezi!

Starši smo rahlo siti vaših večnih sindikalno-vladnih šolniških pogajanj, medsebojnih groženj, izsiljevanj, neupravičenih nezadovoljstev, preračunavanj, anomalij, korektur ipd., ki jih z brezsramnimi ter brezmejnimi manipulacijami obešate na naše otroke. Šola postaja Štrukljev cirkus, rezultati čisto spodobno plačanih, a vprašljivo pripravljenih in (ne)delavnih pedagogov pa so vedno slabši: večina otrok je ob koncu OŠ dokazljivo prepoznano bralno in še kako drugače polpismenih!

Javljamo se vam s sestanka, na katerem se menimo, da bomo zbrani starši šolske svete, torej starše vseh šol po Sloveniji, pozvali k bojkotu pouka dan po napovedani stavki, torej 15.2.. Da se boste lahko v miru “zmenili” in opazili, zaradi koga v šolah dobivate državne plače in varno čakate na penzijo. Starši in otroci – šolarji se bomo pa šli Štrukljeve počitnice; nekateri jih imajo namen podaljšati kar v “ta dolge” – zimske. Poimenovanje je simbolično: saj imamo tudi “krompirjeve”, čeprav je novembra ta že zdavnaj v kleteh ali pa zmrznjen na njivah lenih kmetov, ki preštevajo – subvencije…

Šolniki, pedagogi (obeh spolov), “štrukljevčki”, sindikalisti!

Prav nič vas ne razumemo in prav nič vas ne podpiramo v vaših vedno vnovičnih zahtevah. Za “štrajk” imate dosti prostih in praznih dni skozi celo šolsko leto!

Marija Terezija in Franc Jožef bi vas nekam sunila…

No, nekdanji problematični učitelji, prave “anomalije” pedagoškega poklica in poslanstva, so jo itak že zdavnaj “stisnili” v sindikalne pisarne, kjer lahko v najvišjem plačilnem razredu varno bluzijo v tri dni in mešajo meglo, a ne, Štrukelj?

Čas je, da se učiteljo vrnejo – učit!

In vlada: pa zakaj, zaboga, se vedno vnovič pogajate z vsakim od “špilferderberjev”, beri sindikatov, ki ima pet minut časa ter so se kot plevel in miši razplodili po zemlji slovenski? Oblikujte računalniški program (danes se to da – če še niste jemali, vprašajte šolnike, npr. računalničarje!), ki vam bo samodejno korigiral pro/cente ali promile višanj in znižanj plač javnih uslužbencev, skladno, vzporedno in upoštevaje plus ali minus pokazatelje ekonomskih gibanj in nacionalnega BDP.

Tako nam boste letno prihranili vsaj 700 ur 1. nacionalnega tv-programa, ki ga avtomatično, brez vsakih pogajanj, plačujemo za kaj povsem drugega kot za bedno sindikalno nadaljevanko, v kateri profitirajo predvsem “vodje” z abnormalno visokimi plačami za prazno trivialno bavardiranje in ekshibicionizem v plastičnih oblačilcih pred vladno “palačo”.

Tistih sedemsto ur (in cel 3. program!) lahko mirne volje odmerite otrokom – sedaj imajo “pravljico za lahko noč” že ob šestih zvečer, ko večinoma migajo v izvenšolskih dejavnostih ali pa so se prisiljeni igrati “botrstvo”. Streznite se, obračun prihaja, anomalije bomo zradirali!

Pa še novinarji, mediji: namesto da nam kažete neumorno “samozadovolj(eva)nega” Štruklja, dajte no, vprašajte ravnateljice (obeh spolov), kaj bodo počeli “njihovi” otroci – šolarji na tisti veliki 14.2.? Bodo izpad pouka potem “not’ prinašal’?

Pa še to: vprašajte kakšnega devetošolca ali srednješolca, kaj si misli o tem! “Super, cool, samo da ne bo pouka! Da mi ne bo tista / tisti prfoks spet težil! Itd. A kaj vem o Štruklju? Najraje imam sirove, no, tudi z orehi so dobri…” (Objokovanja ne boste slišali.)

Bodo “štrukeljčki” po šolah otrokom razložili, kaj bodo tisti dan počeli? Bodo v zbornicah tuhtali o nujnih korekcijah zavoženega šolskega programa, reševali Štrukljeve drago plačane delovne zvezke, ali pa se bodo kar vsi skupaj odpravili na sindikalni izlet ter rajanje v plavih Štrukljevih srajčicah pred “modro” palačo v Ljubljani?

In če že Štrukelj prisega na ustavno pravico “štrajkati” ter celo grozi s tožbami neubogljivim ravnateljem, naj mu starši povemo tole: tudi pravica do izobraževanja, torej pouka, torej resnega šolskega sistema z učitelji – profesionalci, je ustavna pravica državljanov – šolarjev.

Otroci in starši ne bomo več talci Štruklja in njemu sličnih “sindikalistov”!…”

Po dosedaj zbranih podatkih / odzivih naše ad hoc mreže staršev BO V ČETRTEK, 15.2., V ZNAK PROTESTA ZARADI KRATENJA USTAVNE PRAVICE DO IZOBRAŽEVANJA PRI POUKU MANJKALO 4616 UČENK IN UČENCEV. ŠTEVILKA IZ DNEVA V DAN NARAŠČA in ni več obvladljiva!

V igri so tudi radikalna nadaljevanja aktivnosti zares razjarjenih staršev, npr. obisk sedeža SVIZ…

Zbrani starši

(zaenkrat še nepodpisani, da ne boste svoje jeze že jutri kalili na naših otrokih – šolarjih)


Karl Košir

11 KOMENTARJI

 1. Edino pravilno pa še petek bi to naredil,saj učitelji itak delajo efektivno samo 4 do 5 ur na dan#lenuhi bi radi bili dobro plačani

 2. Neumno… otroke izpišite in vpišite na zasebne šole.. tam gotovo ne stavkajo.
  Naredimo šolstvo privat… kot gospodarstvo… tako se bodo šole borile.za otroke in starše, ucitelji bodo dobili provizijo za vsakega, ki ga pridobijo…
  Pa vi? Si boste lahko privoščili plačevati zasebno šolo od svoje plače? Tisti davek za šolstvo vam bo država vstela v kakšnega drugega 😉

 3. Primitivizem brez primere. Ubogi otroci s tako ozkoglednimi starši. Vi res ne potrebujete šole. Vzemite otroke donov in jih sami izobražujte.

 4. Kaj pa bo to koristilo otrokom če bodo še več izostali ?A ni že dovolj , enkrat bo treba nadoknaditi zamujeno in to ne bo več tako zabavno kot ostati doma.

 5. Že res, da je sistem šolstva zavožen in se ni obnesel za dobrega. Kmalu sledijo spremembe tudi tega. Ampak do takšnega vzdušja so v veliki večini pripeljali starši, ki bi “skozi” svoje frustracije, kar njim ni uspelo doseči, bodisi z izobraževanjem bodisi v nekih obšolskih dejavnostih, radi dosegli “skozi” otroke. Da dragi (nekateri) starši, poglejte se v ogledalo in si priznajte, da v tem modernem času hitenja in norenja za vsakim eurom, pričakujete, da bomo “šolniki” vaše otroke izobrazili v genije. Predlagam, da se začne vzgajati predvsem starše. Začnemo lahko že npr. s spoštovanjem do učiteljev. Kaj je že to?
  Samo primer nekaterih staršev kako daleč znajo/ ne znajo iti. Kako nespoštljivo in nizko znajo “pasti”:

  novice/slovenija/5829b63493f07/zgrozena-uciteljica-o-starsih-ki-bi-kupovali-uspeh

  Za konec pa si dragi izobraženi/neizobraženi, podli/padli starši v razmislek preberite še tole:

  amp/s/zenska.hudo.com/zdravje/vzgoja-in-starsevstvo/odprto-pismo-razocarane-mame-vzgojitelji-ucitelji-ministri-vsi-so-krivi-za-vse-le-starsi-n/amp/

  http://www.os-bistrica.si/pismo-starsem/

  http://www.onaplus.si/mame-na-roditeljskih-razturajo-uciteljice-s-pravnimi-mnenji-komu-podstresje-ne-stima-starsem-ali-uciteljem

  Otroku pa ob vašem prebiranju tega “gradiva” potisnite v roke tablico ali pa mu prižgite TV, dajte v roke telefon… Saj so že navajeni na to. Super moderni starši s super modernimi načeli. Potem pa se še vprašajte zakaj so nepismeni in funkcionalno neodrasli.

  Sram vas je lahko.

  Apel podobo na ogled postavi,
  ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
  zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
  neumno, kaj umetni od nje pravi.

  Pred njo s kopiti čévljarček se ustavi;
  ker ogleduje smôlec obuvalo,
  jermenov méni, de ima premalo;
  kar on očita, koj Apel popravi.

  Ko pride drugi dan spet mož kopitni,
  namest, de bi šel delj po svoji poti,
  ker čevlji so pogodi, méč se loti;

  zavrne ga obraznik imenitni,
  in tebe z njim, kdor napačen si očitar,
  rekoč: “Le čevlje sodi naj Kopitar!”

  dr. France Prešeren

 6. Zgornja vsebina je na mestu in Mora proti cas kose Bodo malce prešteli in preverjalo nenapovedano kvalitetna njihovega Dela ker sedaj Samo izsiljujejo ker vejo da Jim Nic nemorejo

 7. … Po mnenju varuhinje človekovih pravic Vlaste Nussdorfer bi pri zakonski rešitvi vprašanja stavk v šolstvu lahko upoštevali zahtevo, da zaradi stavke ni moten pouk oziroma da je treba čas stavke prilagoditi tej zahtevi. Stavka šolnikov naj bi se torej izvajala v času, ko ni pouka.

  V njenem uradu bodo zato oblikovali priporočilo pristojnemu ministrstvu. Mnenje varuhinje je pravzaprav odziv na pismo predstavnika staršev, ki nasprotujejo stavkovnim dejavnostim Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (Sviz), saj menijo, da se s stavko v času pouka kršijo pravice otrok do izobraževanja. Varuhinja je zaskrbljenemu predstavniku staršev odgovorila, da je pravica do stavke določena v ustavi, vendar se ta pravica lahko zakonsko omeji, če je to v javno korist. Dodala je, da bi morala država zakon o stavki iz leta 1990 posodobiti, predvsem pa prilagoditi posameznim področjem, kjer se izvaja javna služba.

  Stavko bi morali učitelji po njenem izvajati denimo med šolskimi počitnicami.

PUSTITE KOMENTAR