SLS tudi v parlamentu?

2253

Parlamentarne volitve bodo v nedeljo 3.6., a se zdi, da se bitka med strankami odvija že dlje časa. Javnomnenjske ankete ob vsaki meritvi pokažejo drugačen rezultat, ki je nekakšen odsev pojavljanja strank v medijih, variira od tega, katera hiša je anketo opravila, ter s katero afero se javnost v tistem času ukvarja. Po zadnjih podatkih in analizah, ki sta jih opravila Dnevnik in Večer, se obeta bitka 3 strank – LMŠ, SDS in SD.

Ninamedija je med 9. in 12. aprilom izvedla anketo na numerusu 1000. Rezultati so pokazali, da če bi bile jutri volitve, med vodilinimi, LMŠ (18,5 %) , SDS (18,3 %) in SD (17,6 %) bi bilo zelo malo odstopanj. Če ravno so že nekatere javnomnenjske ankete nakazovale na to, da SMC ne bo več prestopil praga parlamenta, si je očitno dr.Miro Cerar s svojim odstopom povrnil zaupanje, saj mu je anketa pokazala 12,3%. Sledi Levica s 7,7 %, DeSUS in NSi s 7 %. Teoretične možnosti za prestop parlamentarnega pragu ima še SLS s 2,8%.

Vir: Ninamedia.

Če ravno je bilo v zadnjih mesecih ustanovljenih kar nekaj novih strank, ki so prepričani, da je njihova zadnja postaja parlament, jim ankete tega ne napovedujejo. Rezultati so jim pokazali manj kot 2 % podpore.

Bitka za parlamentarne stolčke bo vsekakor pestra, kakšen bo razplet se bo videlo le na dan volitev. Vse je mogoče, vsekakor pa lahko pričakujemo obdobje besednih dvobojev, podtikanj, blatenj in obtoževanj. Kdo pa bodo tisti, ki bodo najbolj prepričal ljudi, bo torej jasno 3.6..

Metod Kranjc

1 Komentar

PUSTITE KOMENTAR