Vseveda Fani: Kombinacija loto številk je …

892

Sem Nejc in bi rad zadel na lotu, katere številke moram vpisati?

Dragi Nejc, upam le, da je tvoje vprašanje v sklopu idej, da vedeževalke bi že morale vedeti te številke, če so prave in je tako in tako čudno, da jih same ne uporabijo. Mogoče je že res, a vendar ni vedeževanje nič drugega kot predvidevanje predvidljivih dogodkov. Celotno vedeževaje temelji na celi znanosti, ki dogodke preteklosti analizira in v njih poišče nek vzorec, ki se ponavlja. Teh vzorcev je sicer ogromno, a le dober vedeževalec zna prebrati namige in povezati v neko smiselno celoti. Ljudje smo predvidljivi in tekom zgodovine vedno znova ponavljamo ene in iste vzorce. Ravno zaradi tega je zelo resničen stavek “zgodovina se ponavlja, le akterji so drugi”. A še vedno obstaja tisti faktor človeška nepredvidljivost. Tako, da ima vsaka napoved 50 – 50 možnosti in se da opravičiti ravno s faktorjem človeška nepredvidljivost.

Popolno druga zgodba je pri številkah. V šoli si se verjetno vsaj enkrat srečal z računanjem verjetnosti. Tam si se naučil, oziroma vsaj slišal, da je verjetnost, da zadeneš sedmico 1:15.380.937, kar pomeni, da če loto listek vpišeš vedno, naslednjih 142.416 let, boš verjetno zadel sedmico, pri predpostavki, da se žogice ne bodo menjale, prav tako ne aparat. 

Torej, če si za izziv, rečem, da so srečne številke sedmice:

3, 7, 13, 21, 31, 35, 38 in dodatna 14

Veliko sreče!

Fani

Vsi, ki vas zanima, kaj vas čaka in kaj vam napoveduje usoda, mi pišite na urednistvo@slovenec.org, za Fani in z veseljem vam bom odgovorila.

PUSTITE KOMENTAR