Naprej na vsebino

Primož Jelševar: Ni težko biti dobrodelen od preobilja, težje je skrbeti za druge, če sam nimaš veliko

Zdravstveni dom Zagorje ob Savi je od danes bogatejši za stol »goseničar«, zunanji avtomatski defibrilator in SOS gumbe. Fundacija Svečka je danes slavnostno predala 11.421,00 EUR zbranih v lanski, ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov.

S sredstvi akcije Manj svečk za manj grobov zbranimi v Zagorju je reševalna postaja Zdravstvenega doma Zagorje ob Savi bogatejša za goseničarja – to je električni stol, namenjen lažjemu transportu obolelih in poškodovanih oseb po stopnicah. Ker je bilo v lanskem letu zbranega več denarja, kot je bilo predvideno, je nova pridobitev tudi avtomatski zunanji defibrilator (AED), ki je v Zagorju edini na voljo 24 ur na dan. Defibrilator je postavljen pred vhodom v urgentno ambulanto Zdravstvenega doma Zagorje.

Tudi letos bo v Zagorju potekala akcija Manj svečk za manj grobov. Ob jubilejni deseti akciji bodo sredstva namenili tetrapleginji Alenki Mikuš.

Predsednik Fundacije Svečka Primož Jelševar je ob slavnostni predaji povedal: »Večina denarja, zbranega v dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov, prihaja direktno od darovalcev. Največ od tistih, ki že sami nimajo veliko, pa vseeno želijo pomagati drugim. Ni težko biti dobrodelen od preobilja, težje je skrbeti za druge, če sam nimaš veliko. Za to potrebuješ veliko srce, zato vem, da vsak EUR zbran v tem projektu prihaja iz srca. Vsako leto imamo zato veliko odgovornost, da zbrana sredstva pridejo v prave roke in da so res namenjena reševanju življenj in zdravljenju hudih bolezni. Med 400 prostovoljci dobrodelne akcije jih iz Zagorja prihaja več kot 60, prav tako pa tudi 47 organizacij, ki razumejo, da se solidarnost ne kaže le z lepimi besedami. Solidarnost je aktivna zaveza, ki ne izraža le stanja duha, ampak kaže stanje pripravljenosti na takojšno akcijo pomoči potrebnim. Zame imajo samo aktivni prostovoljci pravico govoriti o solidarnosti do drugih.«

Hkrati se Fundacija Svečka iz srca zahvaljuje vsem prostovoljcem tako v Zagorju, kot v vseh drugih občinah, kjer akcija poteka. Vsaki organizacij, ki v akciji so in bodo sodelovale, ali  podprle. Hvaležni so vsem, ki vsako leto darujejo in podpirajo projekt, ob enem pa širijo zavedanje o skrbi za čisto okolje. S pomočjo vseh teh dobrih in požrtvovalnih ljudi so lahko financirali opremo, ki rešuje življenja ter olajša marsikatero zdravstveno težavo.

Vsi, ki vam je ekološko – humanitarna nota blizu, dobite vse dodatne informacije o letošnji dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov na spletni strani www.manjsveck-manjgrobov.si, kjer bodo tudi podrobnejše informacije o spletnem in SMS darovanju sredstev, ter na Facebook strani https://www.facebook.com/ManjSveckManjGrobov. Če želite v akciji sodelovati kot prostovoljec jim lahko pišete na e-naslov info@manjsveck.manjgrobov.si ali pokličete na telefonsko številko 041 764 896.

Alenka Gabrovec

 

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice