Naprej na vsebino

Rezultat Evropskih volitev je odvisen od nas. Se vidimo v nedeljo na volišču!

Prejeli smo podporo podpredsednika Slovenske kmečke zveze pri SLS Klemna šavlija aktualnemu evropskemu poslancu Francu Bogoviču, ki ga objavljamo v celoti:

Pozdravljeni Slovenke in Slovenci!

Dovolil si bom vzeti to pravico, da vas v tem predvolilnem času nagovorim spoštovane volivke in volivci. Živim v času, ko se marsikdo, ki se ukvarjate s kmetijstvom, dnevno bori z različnimi dejavniki, ki mu onemogočajo normalno in uspešno preživetje. Bori se z muhastim vremenom, da je mera polna pa še z grozljivimi posledicami nespametnih odločitev maloštevilnih, a žal preveč vplivnih nespametnežev, ki našo ljubo Slovenijo spreminjajo v zverinjak. Tudi sam spadam med tisto peščico ljudi, ki še vedno slepo verjamem, da je lahko Slovenija samooskrbna, da je prečudovita dežela, ki nam s pametnim in dobrim gospodarjem lahko ponudi vse. Te dni, ko vremenu ni mar za moje načrte, mi po drugi strani daje čas in možnost, da vam nekaj napišem, vam tudi pišem.

V nedeljo so volitve poslancev v Evropski parlament, po mnenju nekaterih medijev najbolj pomembne. Na predčasnih lahko že oddate svoj glas za po vašim mnenju najbolj ustreznega kandidata. Če ste spremljali soočanja, ste mogoče malce zmedeni, saj je bilo veliko preigravanja, hkrati pa se je jasno videlo, kateri mediji so svoje delo opravili strokovno in kateri po naročilu. Mene niso zmedli in že zelo dolgo vem, da bom volil skupno listo SDS&SLS ter preferenčni glas namenil Francu Bogoviču.

Naj najprej rečem nekaj besed o sami listi. Na dan, ko se je javno objavil dogovor med predsednikoma strank SLS, Marjanom Podobniku in SDS Janezom Janša, sem bil v Ljubljani, posledično sem med prvimi izvedel za dogovor. Kljub določenim zadržkom, sem predsedniku in podpredsednici takoj izrazil globoko strinjanje s skupnim nastopom. Verjamem, da je odločitev bila tehtna in v največjo korist nas, državljanov Slovenije. S tem dajemo vsem razočaranim volivcem, ki ne verjamejo več, da še lahko kaj spremenijo, signal, da smo pripravljeni stopiti par korakov nazaj, preseči razne zamere, uskladiti poglede in delati v dobro Slovenije. Škoda je le, ker v zgodbi nismo tri stranke.

In kaj je botrovalo k jasni odločitvi mojega preferenčnega glasu? Francija bi volil že samo zato, ker ga osebno poznam in je podpredsednik naše Slovenske ljudske stranke. A za večino vas, predvidevam, da to ne more biti razlog, da bi ga volili. Če sem iskren, to tudi ni moj edini razlog. Obstaja kar nekaj razlogov, zaradi katerih ga podpirajo tudi številni župani, tudi iz vrst SLS, ki vedo da je Franc najuspešnejši evropski poslanec tega mandata in največji borec za slovensko podeželje. Veseli me, da je njegovo kandidaturo nedvoumno jasno podprl tudi naš župan, Uroš Brežan. Nekateri župani se zavedajo, kaj vse je SLS dosegla za lokalne skupnosti in kako so s »padcem« SLS, posledično dejstvom, da za enkrat niso parlamentarna stranka, izgubili. Franc je eden redkih, ki se lahko pohvali z uvedenimi projekti (Zavezništvom za mlade in Pametne vasi), ki bodo imeli dejansko pozitivne posledice za nas. Pametne vasi so »težke« vsaj 13,5 milijard od tega 300 milijonov pripada Sloveniji. Seveda je tu tisti ČE, torej, če bo naša vlada sposobna ta sredstva počrpati.

Franc Bogovič je s svojimi rezultati močno presegel moja pričakovanja, po mojem še pričakovanja marsikoga, ter s svojim dejavnim in uspešnim delom prekrižal načrte tistim, ki so upali, da mu ne bo uspelo. Ravno zaradi njegovega dela, truda in vztrajnosti ga moramo obvezno še enkrat izvoliti za evropskega poslanca. Bil je tudi med najbolj delavnimi poslanci, ki so ohranili stik z državljani in se trudili naše interese zagovarjati v Evropskem parlamentu. Tako sem tudi sam pripomogel k dvema predstavitvama pilotskega projekta PAMETNE VASI. V sodelovanju z Mlekarno Planika v Kobaridu in na Biotehniški šoli v Šempetru, moji šoli, smo z velikim veseljem gostili »očeta« projekta, ki bo Sloveniji prinesel možnost za razvoj in decentralizacijo. Konec koncev so vsa naša mesta, razen Ljubljane in Maribora, vasi.

Franc se je veliko ukvarjal tudi z mladimi in s šolami. Ogromno le teh je peljal na ekskurzijo v Bruselj in jim omogočil edinstveno predstavitev Evropskega parlamenta, ter njegovega delovanja. K njemu na obisk v Bruselj smo se pred letom in pol odpravili tudi iz severnoprimorskih odborov in prinesli nazaj čudovite in nepozabne spomine.

Naj se ob tej priložnosti zahvalim Franciju in vsej njegovi ekipi za ves trud, čas, vztrajnost in požrtvovalnost, ki ga nam dnevno nudi in mu/jim zaželim, da v nedeljo nazdravi novemu mandatu.

Rezultat volitev običajno kreirajo tisti, ki ne gredo voliti, a vztrajno ponavljajo, da nič ne morejo spremeniti. Lahko! Zato pojdite v nedeljo na volitve in obkrožite edino povezovalno listo na teh volitvah – SDS&SLS. Nič pa ne bo narobe, če svoj preferenčni glas namenite Franciju Bogoviču in si daste možnost za lepši in boljši jutri.

Klemen Šavli

Naročnik oglasa je SDS.

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice