Naprej na vsebino

Šala dneva: Programerka in manager

Edini potnik v balonu na topli zrak je zašel v območje z meglo in izgubil orientacijo. Zato je spustil balon nižje in na tleh zagledal žensko.

Ko se je spustil še bolj, jo je vprašal: “Oprostite, mi lahko pomagate? S prijateljem sem se dogovoril za srečanje pa niti ne vem, kje sem?”

Ženska mu odgovori: “Ste v balonu, kakšnih 10 metrov visoko nad zemljo, 49 stopinj 28 minut in 11 sekund severne širine ter 8 stopinj 28 minut in 58 sekund vzhodne dolžine.”

“Vi ste gotovo sistemski programer!” reče človek v balonu.

“Sem”, potrdi ženska, “ampak kako vi to veste?”

“Takole, vse, kar ste mi rekli, je tehnično korektno, vendar ne vem, kaj bi s temi informacijami. Dejstvo je, da še vedno ne vem, kje sem. Če povem po resnici, mi niste v preveliko pomoč, celo podaljšali ste moje potovanje.”

Ženska mu odgovori: “Vi pa prav gotovo delate v menedžmentu!”

“Res je,” odgovori človek iz balona, “ampak kako to vi veste?”

“No,” odgovori ženska, “ne veste, kje ste, niti kam greste. Dosegli ste visok položaj, v glavnem s pomočjo velikega napihovanja. Prijatelju ste obljubili nekaj, za kar nimate pojma, če boste sploh lahko izpolnili, od ljudi pod vami pa pričakujete, da vam bodo pomagali rešiti vaš problem. Dejansko ste prav tako izgubljeni kot pred najinem srečanjem, vendar je zdaj nekako videti, kot da sem za to kriva jaz!”

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice