Škandal! Vegani ponovno napadli v trgovskem centru, a za zverinsko poklane živali na pašnikih jim ni mar.

4512
Foto: Zgodbe Veganov

Avtor: Metod Kranjc

Kaj, kdaj in kako se posameznik prehranjuje je njegova osebna in svobodna odločitev. A očitno si nekateri vegani misel »živi in pusti živeti« ter definicijo svobode razlagajo po svoje. Na splošno se zdi, da v zadnjih tednih človek ni več pomemben, ampak so pomembne le pravice živali. Po drugi strani pa je moč opaziti dvoličnost. Agresivni vegani nasprotujejo zakolom živali v klavnicah, ni pa jih moč zaslediti na protestih niti proti nehumanemu halal zakolu niti na protestih na katerih udeleženci opozarjajo na prekomerno število zveri, ki v Sloveniji koljejo domače živali.

Vegani razgrajali na oddelku z mesom v Kopru

Svoje nestrinjanje s prehranjevanjem z mesom in mesnimi izdelki je včeraj izrazilo približno 30 agresivnih veganov, med njimi sta bila tudi dva otroka v Kopru. Vkorakali so v enega izmed trgovskih centrov, se odpravili na oddelek z mesom in se postavili pred vitrino oddelka. Z zalepljenimi usti in s plakati v roki, na katerih je pisalo »Ustavimo nasilje!«, »Hočemo živeti!« in »To ni hrana, to je nasilje!« so preprečevali dostop do oddelka z mesom. Da je bilo vzdušje še bolj dramatično, so njihov protest spremljali zvoki živali v klavnici. Kljub opozorilu in posredovanju varnostnika se niso umaknili, so pa dobrih petih minutah odšli sami. Sprehodili so se še po trgovskem centru in ljudem delili letake.

‼️Šokantno‼️😱😱 Kaj počnejo v Kopru⁉️ Je to Ekstrem⁉️🤯🤯

‼️Šokantno‼️😱😱 Kaj počnejo v Kopru⁉️ Je to Ekstrem⁉️🤯🤯

Objavil/a Zgodbe Veganov dne Sreda, 07. avgust 2019

Vir: Zgodbe Veganov

Po mnenju Mateja Glivarja, aktivista Zgodbe Veganov, takšne akcije v Sloveniji še niso izvedli. Menijo, da imajo živali svoj glas, le da ga mi ne razumemo, in so oni tu, da govorijo v imenu živali. Želijo opozoriti na nasilje ljudi nad živalmi. Prepričani so, da so borci za pravice, in se postavljajo ob bok protestom za enakopravnost žensk, črncev, judov, Romov … Prepričani so, da je njihovo dejanje zgodovinskega pomena in da nas zgodovina uči o tem, da če želiš narediti spremembo, moraš protestirati. Vsem nasprotnikom in kritikom skušajo razložiti, da so na začetku vse velike spremembe kritizirane ter da so v ozadju mesni, mlečni in drugi prehranski lobiji. Meso, mleko in jajca po njihovem mnenju niso osnovna živila, ki jih človeško telo potrebuje. V svoje vrste želijo privabiti vse več podobno mislečih.

Dvakrat mesečno protestirajo pred klavnico v Mariboru

Prav ti protestniki že nekaj časa vsaj dvakrat mesečno protestirajo pred klavnico v Mariboru. V zadnjem času v spremstvu avstralskega para – The Vegan Couple, ki je bil prisoten tudi v Kopru in ima na spletu milijon sledilcev.

Tovornjaki smrti vsak dan v Mariboru ‼️😰 Kdo je od govoren?!

☠️☠️Tovornjaki smrti vsak dan v Mariboru ‼️😰Kdo je odgovoren?! ☠️☠️PS: 🎥 Posnela nas je televizija, glejte @Svet na kanalu A! 🎥

Objavil/a Zgodbe Veganov dne Nedelja, 04. avgust 2019

Vir: Zgodbe Veganov

Ob prihodu tovornjakov z živalmi naredijo čim več posnetkov, ki jih pozneje objavijo na spletu. Njihov namen je opozarjati na to, kako živali pred zakolom trpijo in da so zakoli nasilje nad živalmi. Na tem mestu je zelo težko spregledati dejstvo, da ti aktivisti na svoji strani nimajo niti enega zapisa o tem, da so napadene domače živali na pašnikih prav tako žrtve nasilja. So pa protestirali zoper odlok o odvzemu volkov in medvedov. Torej ni nič narobe s tem, da volkovi in medvedi pobijejo povprečno 20 ovc dnevno in jih tako razmrcvarijo, da poginejo v mukah. Narobe je, če človek v klavnici ubije ovco s strelom, kjer je smrt takojšnja.

Dobro bi bilo, če bi vegani premislili o tem, kaj je svoboda, in bi nehali posegati v svobodno odločitev drugih ljudi. Če jih tako skrbi za krave, ovce, prašiče …. jih potemtakem lahko v soboto pričakujemo v Velikih Laščah, kjer se bodo Sindikatom kmetov Slovenije pridružili na protestu?

 

4 KOMENTARJI

  1. Temu avtorju ni jasno nič. Prvo pokoljemo srne in jelene, pol se čudimo, da volki delajo škodo. Enaciti divjo žival, ki pokolje nekaj drobnice, ker je pač po naravi mesojedec z ljudmi, ki pospravimo miljarde zivali pac kaze na intelekt v višini sobne temparature

  2. Res zalost. Zalost da varnostnik nima niti osnovnih pravic vec da bi vzel pendrek in dvema malo rebra poglihal. Tezaki tezki zoprni, do smrti bom meso jedu ker men tako pase. Vi banda zrite travo ce vam pase, ostale pa pustite pr miru.

PUSTITE KOMENTAR