Naprej na vsebino

[ŠOKANTNO]: Migranta odtujila avto in povzročila prometno nesrečo. Stroške bomo plačali mi?

Avtor: Metod Kranjc

V Sloveniji je migracijska tematika, vsaj na videz, politična tema desnice, ki po mnenju mainstream želi ustvari občutek nevarnosti v državi. Svojo pikico na i je dodalo še ustavno sodišče (Odločba U-I-59/17), ko je razveljavilo del spornega 10.b člena Zakona o tujcih, ki onemogoča individualno obravnavo tujcev v času zaostrenih migracijskih razmer. Ustavno sodišče je razveljavilo drugi, tretji in četrti stavek drugega odstavka ter tretji odstavek 10.b člena zakona o tujcih, ker je po njihovem mnenju v neskladju z 18. členom ustave. Namreč sporni del zakona o tujcih dopušča zavračanje vstopa v državo tujcem brez individualne obravnave. Določa, da ne glede na določbe zakona, ki ureja mednarodno zaščito, policija namero tujca podati prošnjo za mednarodno zaščito zavrže kot nedopustno, če v sosednji državi članici EU, iz katere je tujec vstopil na območje Slovenije, ni sistemskih pomanjkljivosti v zvezi z azilnim postopkom in pogoji za sprejem prosilcev, ki bi lahko povzročile nevarnost mučenja, nečloveškega ali poniževalnega ravnanja, in tujca napoti v to državo. Pritožba zoper sklep ne zadrži izvršitve. O pritožbi odloča ministrstvo, pristojno za notranje zadeve.

Odločitev ustavnega sodišča sprožilo twitter bitko in bitko o dokazovanju, kdo je bolj sporen

Odločba je bila sprejeta z osmimi glasovi za in enemu proti. Proti je bil sodnik ddr.Klemen Jaklič, kar pa je v javnosti sprožil spor o kredibilnosti ustavnega sodnika Mateja Accetta. Vnel se je spor, kdo je tisti, ki bi se dejansko moral izločiti iz postopka, ali Jaklič, ali Acceetta. Na stran slednjega je stopil tudi predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez. A vendar se dokazovanje o tem, kdo je lagal, prikrival in se sprenevedal nadaljuje, med tem pa v Sloveniji življenje teče dalje in se dogajajo realne zgodbe.

Ukradli mu avto in ga uničili

Pred 9 urami je na svoji facebook strani Dejan Šneberger zapisal svojo izkušnjo z migranti. Dva maroška migranta sta mu izpred hiše odtujili avto, ter ga »razbila«. Eden izmed njiju je lažje poškodovan, drugi jih je odnesel brez posledic, Dejan pa je »samo« ostal brez avta. In kdo bo kril stroške zdravljenja in nastale škode? Šneberger je na to vprašanje zapisal: »Zanima me kdo bo kril te stroške povzročene z krajo, duševno stisko, ki očitno še doma ne moreš mirno spati. Zanima me če bojo tisti,ki to zagovarjajo in kateri so taki dobro zavarovali naše meje, zanima me če bojo tisti, ki nam lažejo da smo varni, da so meje zaščitene poravnali te stroške.« Odgovor pa ni potrebno posebej pisati.

Celoten post Dejana Šnebergerja:

Lep pozdrav vsem skupaj. Rad bi delil svojo zgodbo, mogoče pride ta zapis še komu prav. Sploh ne vem kje naj začnem,…

Objavil/a Dejan Šneberger dne Sreda, 16. oktober 2019

2
Komentarji

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o
trackback

[…] se »naključno« dogajajo ugrabitve (maja letos so ugrabili 79-letnega Mirka Moravca), kraje avtomobilov, uničenja in vlomi v hiše, vikende, posilstva (Maročan je posilil dve študentke na Metelkovi), […]

trackback

[…] vala. Že v lanskem letu je bilo bistveno več nezakonitih prestopov, kot leto poprej in tudi veliko bolj drzni so bili. Že nekaj časa je moč zaslediti podatke, ki pričajo o tem, da so v Turčiji in na grških […]

Prijava na e-novice