Skip to content

Na taboru SLS preko 3000 podpornikov, na konvenciji SDS okrog 1000

Sproščenost, veselje, iskrenost, igrivost in odločnost, da bodo 3. 6. na volitvah pozitivno presenetili in se vrnili v parlament, je bilo čutiti na 21. Taboru Slovenske ljudske stranke (SLS) v Podpeči pri Brezovici. Kdor je bil danes v Podpeči pri brezovici ne more zatajiti množice več kot 3000 članov, simpatizerjev in podpornikov Slovenske ljudske stranke. SLS je na današnjem dogodku obeležila 30. letnico obstoja in je prva demokratična stranka v Sloveniji po 2. svetovni vojni. Podporo stranki sta izrazila tudi visoka gosta iz Evropske ljudske stranke, evropski poslanec Lambert van Nistelrooij iz Nizozemske in evropska poslanka Marijana Petir iz sosednje Hrvaške. Praznovanje se je zavleklo do večera ob glasbi Ansambla Gadi, potekale so še številne animacije in športne igre, ter bilo poskrbljeno za animacijo najmlajših, saj se v SLS zavedajo, da na mladih svet stoji.

Na konvenciji SDS okrog 1000 ljudi, na taboru SLS preko 3000 podpornikov

Tudi SDS včeraj z veliko volilno konvencijo

Volilno knvencijo je imela včeraj v Celju tudi Slovenska demokratska stranka. Na njej se je predstavila ekipa SDS za volitve v Državni zbor Republike Slovenije 2018. Konvencije se je udeležil tudi vodja poslanske skupine EPP Manfred Weber, ki je pred tem obiskal tudi Slovensko ljudsko stranko ter predsednika madžarske vlade in predsednik stranke Fidesz Viktorj Orban.

Predsednik SDS Janez Janša je na shodu povedal: “Bliža se čas, kot bomo lahko takšni protislovenski in protievropski politiki naredili konec. V naši ustavi piše: Slovenija je država vseh svojih državljanov, ki pa temelji na pravici do samoodločbe slovenskega naroda. Brez slovenskega naroda Slovenije ni. Zato je in bo Slovenija za nas vedno na prvem mestu.”

SLS se z Zidanškom vrača v parlament

Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek ob svojem nagovoru prejel stoječe in bučne ovacije najštevilčnejšega političnega zborovanja v Sloveniji.

Predsednik stranke mag. Marko Zidanšek je na taboru v svojem govoru med drugim poudaril: “Naša država je tri leta mlajša od Slovenske ljudske stranke. Notranje očiščenje in prenova sta bili za nas življenjskega pomena. Prepričan sem, da sta očiščenje in prenova ključnega pomena tudi za našo državo Slovenijo. Uspeh SLS na teh volitvah je v prvi vrsti v korist državljanov in Slovenije, saj z nami Slovenija dobi odločnega zagovornika, ko gre za slovensko identiteto, enakomeren razvoj Slovenije, za razvoj podeželja, za boljše pogoje slovenskega kmeta, obrtnika in podjetnika, predvsem pa je SLS ključna, ko gre za trdne vrednote, ki so globoko zasidrane v našem narodu in celotni Evropi. Prepričan sem, da se vračamo v parlament, saj bodo ljudje le na ta način dobili želeno boljše in bolj varno življenje.«.

Mag. Marko Zidanšek je poskrbel tudi za svojstveno presenečenje, namreč na taboru so bili prisotni premnogi ustanovitelji SLS, le te je povabil k odru, ter so s skupnimi močmi razrezali torto in se vsi strinjali, da se SLS resnično vrača v parlament. Pred dnevi je Evropski poslanec iz SLS Franc Bogovič, obiskal prvega predsednika stranke Ivana Omana, ki se žal srečanja ni mogel udeležiti, a je po Francu Bogoviču posredoval voščilo stranki za 30 let z željo, da bi zaradi svojega zgodovinskega pomena 12. maj morali razglasiti za slovenski državni praznik.

Rok Sedminek, predsednik Slovenske kmečke zveze SLS je v svojem pozdravu spomnil na moč povezovanja in enotnosti, ki je vela pred 30 leti v ljubljanski Unionski dvorani in Sloveniji zagotovila hiter proces demokratizacije ter navsezadnje lastno državo. Poudaril je, da je znova napočil čas za Slovensko ljudsko stranko, ki ima močne korenine, trdne krščanske vrednote in jasno vizijo razvoja, bolj kot to pa zna zagovarjati zdravo kmečko pamet in ljudi.

Mag. Darinka Kozinc iz Zveze za primorsko, ki kandidira na listi SLS je bila mnenja, da je SLS s Taborom pokazala, da ima najstarejša slovenska stranka izjemno podporo, ter da verjame, da se bo z njo slišal v parlamentu močan glas podeželja. Poudarila je, da se s povezavo Zveze za Primorsko (ZZP) in SLS dokazuje, da se znajo Slovenci povezovati in graditi mostove, kar je nujno za bodočnost Slovenije in ljudi.

Častni gosti enotni, da je SLS potrebna v parlamentu

Evropski poslanec Lambert van Nistelrooij iz Nizozemske je izrazil močno podporo SLS in ekipi kandidatov ter z navdušenjem izmenjal svojo skupno knjigo »Naslednji koraki«, ki sta jo napisala z Bogovičem, za nogometno žogo predsednika SLS Marka Zidanška. Marijana Petir iz sosednje Hrvaške je v svoji podpori SLS poudarila uspešnost sodelovanja obeh držav na evropskem parketu ter mnogih skupnih programskih izhodiščih, zlasti ko gre za razvoj kmetijstva, podeželja in čebelarstva.

Predvolilni shodi med tradicionalnimi političnimi strankami so že od nekdaj predvsem prikaz moči in notranje podpore vodstvu političnih strank. V Sloveniji je malo političnih strank, ki se lahko pohvali z močnim članstvom. V glavnem so to tradicionalne stranke, ki ponujajo trdne vrednote in jasna stališča, ki jih v negotovih časih Slovenci potrebujemo.

Ni skrivnost, da prav Slovenska ljudska stranka med vsemi slovenskimi političnimi strankami zmore motivirati največji krog ljudi, zato ji na prihodnjih volitvah, ki nas čakajo že čez tri tedne, politični analitiki pripisujejo dober rezultat.

Metod Kranjc

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Tine
Tine
6 years ago

Upam da SLS prehiti tele Janševce!

Alojzija Kramžar
Alojzija Kramžar
6 years ago

SLS ima največjo terensko moč. Škoda da nima tega tudi v Ljubljani.

Prijava na e-novice