Skip to content

S turističnim vavčerjem v Prekmurje

Pred dvema dnevoma je slovenska vlada predstavila smernice za tretji protikoronski paket, ki naj bi med drugim vseboval tudi uvedbo turističnih vavčerjev. Gre za vavčerje za domače turistične kapacitete, ki naj bi jih prejel vsak polnoletni državljan. Govori se, da naj bi bila višina vrednostnice 200 evrov, a te novice zaenkrat še niso uradne.

Večina Slovencev najverjetneje ni navajena poletnega počitnikovanja na naših tleh, saj eni najpogosteje obiskujemo hrvaško obalo, drugi imajo raje toplejše sredozemske obale, tretji potujejo po velikih evropskih mestih in četrti letijo v daljne tropske kraje. Letošnje poletno doživetje bo torej morda precej drugačno, a zato nič slabše – morda je končno napočil čas, ko se Slovenci zavemo, da nam naša majhna državica ponuja skoraj toliko naravnih in kulturnih zanimivosti kot tujina in da so tudi te vredne ogleda.

Ena najzanimivejših pokrajin Slovenije je Prekmurje; ne le zaradi njegove geografske posebnosti, temveč tudi zaradi kulture, pestre ponudbe tradicionalnih doživetij in mnogih termalnih parkov.

Z 200 evri si lahko privoščite nekaj nočitev v enem od najbolj priljubljenih slovenskih hotelov, apartmajev in zdravilišč, kot so Terme 3000, Bioterme Mala Nedelja, Terme Banovci ali v prav posebnem apartmaju Zemljanka, na voljo pa je tudi veliko turističnih kmetij, na katerih vam poleg prenočišča in prekmurske kulinarike zagotavljajo mnogo dodatnih atrakcij.

Med najbolj obiskanimi prekmurskimi turističnimi zanimivostmi je gotovo plavajoči mlin na Muri, ki se nahaja v vasi Ižakovci. Nekoč je takih mlinov bilo mnogo več, a do danes se je ohranil le ta. Kraj, kjer je postavljen, je dobil ime Otok ljubezni, o čemer govori zanimiva legenda, ki jo boste gotovo izvedeli, če se odločite za obisk mlina, poleg njegovega ogleda pa se lahko tudi zapeljete po reki z brodom, starodavnim plovilom. V sklopu mlina in turistično-informacijskega centra je tudi urejen prostor za piknike in prireditve.

Vir: ZTK Beltinci

V Bogojini se nahaja znamenita Plečnikova cerkev, ki jo domačini imenujejo Bela golobica. Cerkev je ena najlepših stavb sodobne sakralne arhitekture na Slovenskem, zaradi česar jo štejejo za eno največjih umetnin našega največjega arhitekta Jožeta Plečnika, in je gotovo vredna ogleda.

Vir: Wikipedija

Velika posebnost Prekmurja je tudi grad na Goričkem, ki so ga postavili vitezi templjarji in ima toliko soban, kot je dni v letu. V njem so urejeni turistično-informativni center, predstavitev rokodelskega izročila Prekmurja, multimedijska predstavitev zgodovine in lastnikov gradu skozi čas in bogata vinoteka.

Vir: Booking.com

Če se navdušujete nad pohodništvom in razgledi, je lendavski razgledni stolp pravi za vas. Atrakcija je precej nova, saj je bil najvišji slovenski razgledni stolp zgrajen leta 2015. Visok je kar 53,5 metra, z njega lahko opazujete kraje v štirih državah, nanj pa se lahko povzpnete peš ali z dvigalom. Zaradi njegove lege med vinogradi Lendavskih goric je dobil ime Vinarium.

Vir: Twitter

Ljubitelji narave boste gotovo navdušeni nad Bukovniškim jezerom, ki je veliko kar 4,5 hektarja. Njegov pester ekosistem vas bo navdušil s kar 300 in več rastlinskimi vrstami ter bogatim živalstvom. Ob jezeru je kapelica sv. Vida in znameniti studenec, katerega voda naj bi zdravila vid, okrog jezera pa je razporejeno tudi 26 zdravilnih točk, ki naj bi pripomogle k vašemu zdravju. Ob Bukovniškem jezeru se nahaja tudi pustolovski park, ki je kot nalašč za najmlajše.

Vir: Kultnatura.eu

Če se napoved o turističnih vavčerjih uresniči, se nikar ne pozabite oglasiti v Prekmurju, ki vas bo gotovo očaralo z omenjenimi in mnogimi drugimi atrakcijami.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice