Skip to content

Neiznajdljivost direktorja ali namensko »neznanje«

Covid je postal del našega življenja, in če želimo dokaj normalno živeti, je treba z njim sobivati. Čeravno se sliši to čudno ali abstraktno, imamo pravila – zakone in ukrepe, ki so bili sprejeti z namenom, da se virus ne širi in da imamo dokaj normalno življenje.

Logika je čisto preprosta, manj kot je okužb in hospitaliziranih, milejši so ukrepi in gospodarstvo lahko deluje, a za to je nujno dosledno upoštevanje ukrepov. Če menimo, da je vse skupaj pretirano in se ukrepov ne držimo, vodi to k povečanju števila okužb, k strožjim omejitvam in propadanju gospodarstva.

Preberite tudi:

Malomarnost Mercatorja, zaposlene ali celo zdravnika

Karantena ali izolacija, pri obeh ste vsaj 10 dni doma

Ravno gospodarstvo pa ta hip bije bitko za preživetje, zato ni moč razumeti, koliko izgovorov, neiznajdljivosti, »neznanja« in »nenamenskega« kršenja ukrepov in navodil so zmožni prav delodajalci. Razumljivo je, da so se znašli v zelo nezavidljivi situaciji ter da je trg zelo nestabilen. Težko pa je razumeti, da jim ni jasno, da če neustrezno poskrbijo za soočenje s covidom, pa ne govorim o zračenju, maskah, razkuževanju in piktogramih, ampak o soočanju s situacijo, ko se v podjetju pojavi okužba, da se je takrat treba držati ukrepov, navodil NIJZ in protokola.

Navodila NIJZ so zelo jasna, če se v podjetju pojavi okužba, se vse bližnje stike za 10 DNI, ne tri, ne dva, ali kolikor se pač zdi, pošlje v KARANTENO. Oseba, ki je kužna, pa gre za vsaj 10 DNI v SAMOIZOLACIJO. In se vrne zgolj in samo, če nima več NOBENIH simptomov. Imajo pa delodajalci tudi pravno osnovo, da vse svoje zaposlene pošljejo na testiranje, saj s tem zagotovijo varno delovno okolje. Delavec, ki tega ne bi želel, pa mora sprejeti tudi to, da se zaradi nespoštovanja zdravstvenih ukrepov za varno delo lahko znajde v disciplinskem postopku.

Delodajalec mora v vsem tem času ustrezno poskrbeti za varnost vseh svojih zaposlenih, sodelovati z NIJZ in zdravnikom medicine dela. Dokaj preprosto, a ne za Kočevski tisk, kjer si je direktor pravila razložil malo po svoje in je v luči, da je naredil vse in najboljše, naredil kar nekaj napak, ki bi se lahko končale tragično. Žal pa ni edini podjetnik, ki se »ne znajde« v situaciji, ko v podjetje vdre covid.

Delodajalci so dolžni poskrbeti za zdravstveno varnost vseh svojih zaposlenih.
Delodajalci so dolžni poskrbeti za zdravstveno varnost vseh svojih zaposlenih.
Vir slike: Pixabay

Pomembno je takojšnje in učinkovito ukrepanje

Slabih 14 dni nazaj je Kočevski tisk na »lastni koži« preizkusil, kako je, če se v podjetju razširi covid. Direktorja je Občina Kočevje 25. 10. 2020 obvestila, da je njegova tajnica covid pozitivna. Kar je zanj pomenilo, da bo moral za naslednjih 10 dni v karanteno, hkrati pa tudi vsi tisti, ki so bili z njo v stiku. Če smo natančni, bi v karanteno moralo celotno nadstropje, v katerem je gospa delala.

Direktor je po navodilih zdravnice medicine dela ob pomoči Občine Kočevje izpeljal testiranje najmanj 55 zaposlenih. Štirje zaposleni so testiranje zavrnili, češ da se počutijo dobro in da se vseh ukrepov držijo in se ne družijo naokoli. Direktor je menil, da nima zakonske podlage, da bi jih lahko kljub temu poslal na testiranje, in po njegovih besedah mu niti na medicini dela niso znali pomagati, kako bi tem štirim lahko »odredil« testiranje ali določil, da bi ostali doma.

Delavec, ki zavrne testiranje ali ne želi ostati doma, se lahko znajde v disciplinskem postopku

Kljub temu da je testiranje potrdilo 12 okužb (pozitiven je bil tudi direktor) in da so dvema osebama odredili karanteno, se zaposlenim, ki se niso testirali, ni zdelo primerno, da bi ostali doma. Potek bolezni je pri vsakem drugačen, a nihče, vsaj do te srede, ni potreboval bolnišnične oskrbe. Direktor pa ostaja pri svoji zgodbi, da nima zakonske osnove, da bi te štiri osebe, ki so zavrnile testiranje, poslal domov, ker se boji, da bi ga tožile.

Zgolj v razmislek: v prvem valu, čisto na začetku, ko še število okuženih ni bilo niti približno tako kritično, sem tudi sama prebolela covid, nisem se družila z drugimi, še huje, strogo sem se držala vseh ukrepov, mogoče še pretiravala, pa sem zbolela. Zato je mišljenje »jaz ne morem biti okužen« skrajno neodgovorno in sebično.

Smo pa za mnenje o situaciji, ko se zaposleni ne želi testirati, povprašali pravnika in mogoče bi moral tudi direktor Kočevskega tiska to storiti. Pravnik nam je razložil, da je direktor dolžan poskrbeti za varnost zaposlenih, še posebej v času epidemije, in da je protokol ukrepanja v primeru okužbe s covidom-19 ali stika z osebo, ki je na covid pozitivna, zelo jasen.

Če delodajalec po posvetu z zdravnikom medicine dela meni, da je testiranje celotnega kolektiva smiselno za zagotavljanje zdravstvene varnosti v podjetju, se testiranje izvede in je del protokola. Če delavec testiranje odkloni, ker meni, da zanj ni potrebe, lahko delodajalec sproži disciplinski postopek, ki ima za zadnje dejanje tudi odpoved iz krivdnih razlogov.

Druga možnost, veliko bolj prijazna do delavca, pa je, da se delavec obravnava kot visoko rizični stik in delodajalec po posvetu z zdravnikom medicine dela delavcu odredi delo od doma ali karanteno za naslednjih 10 dni. Nikakor pa takšen delavec ne sme nazaj v delovni proces.

Karantena in samoizolacija trajata 10 dni

Smo pa pri direktorju Kočevskega tiska izvedeli še za eno »cvetko«, ki se je pojavila že tudi v prispevku o Mercatorju pa še v nekaterih primerih, ki vam jih bomo v prihodnjih tednih razkrili, in sicer, da je zdravnik medicine dela rekel, da se lahko ti, ki so v karanteni, na delo vrnejo po treh dneh od zadnjega stika z okuženim, če se počutijo dobro.

Pri kočevski zdravnici medicine dela dr. Tatjani Furlani smo se pozanimali, kaj svetujejo delodajalcem, pri katerih se pojavi okužba s covidom. Odgovorila nam je:

»Ko nas delodajalec obvesti, da imajo v podjetju okuženega delavca, skupaj poiščemo visoko rizične stike (po shemi NIJZ-ja). Izdelan imamo tudi obrazec, ki ga posredujemo delodajalcu, da pridobimo čim več informacij. Glede na delovni proces poiščemo za delavca ustrezno rešitev:

– delo od doma,

 – v primeru, da je možno delovni proces organizirati tako, da ni možnosti okužbe (v to se šteje tudi varen prihod in odhod na delo), delavec lahko dela,

 – napotitev delavca v karanteno na domu.

Delavec, ki ima potrjeno okužbo, ostane v izolaciji najmanj 10 dni od začetka bolezni oz. 10 dni od pozitivnega PCR-testa, če nima simptomov bolezni. Bolniški stalež se po 10 dneh zaključi, če je bil delavec zadnjih 48 ur brez povišane telesne temperature oz. brez znakov in simptomov bolezni. V nasprotnem primeru se bolniški stalež podaljša.

Delavec, ki je v karanteni, ostane doma 10 dni od visoko rizičnega stika ali pri stiku z asimptomatsko osebo 10 dni od pozitivnega PCR-testa.

Največ težav povzroča določitev prvega dneva karantene (zadnji dan stika s pozitivno osebo, ne pa dan, ko je oseba prejela pozitiven rezultat PCR-testa) in koliko traja karantena v primeru bivanja v istem gospodinjstvu, ko gre za zbolevanje v različnih časovnih obdobjih.«

Kot kaže, prihaja do šuma v komunikaciji, kako in zakaj, vedo najbolje sami akterji zgodbe.

So pa v Kočevskem tisku imeli tudi kar nekaj težav z razkuževanjem prostora. Vir, čigar ime hranimo v uredništvu, ki nas je opozoril na primer, je pojasnil, da so v Kočevskem tisku razkužili prostore po večkratnem opozarjanju občine. Direktor sicer to zanika in pravi, da so postopek sprožili takoj, le da ti, ki prostore razkužujejo, svojega dela niso mogli opraviti takoj. Kakšna je čakalna doba za razkuževanje poslovnih prostorov, smo se sicer pozanimali, a odgovora nismo prejeli.

Šum v komunikaciji, neiznajdljivost, neznanje ali zgolj ubiranje lažje poti nikakor ne sodijo v bitko s covidom. Kočevje je imelo 23. 10. 2020 le 33 okuženih, zadnji teden pa spada med občine, ki beležijo velik porast na novo okuženih, 5. 11. 2020 so imeli že 145 okuženih. In glede na to, da je R (faktor, koliko oseb okuži ena oseba) v preteklih dneh znašal krepko preko 1,4, matematika pove svoje.

Verjamem, da je direktor, ki je bil na testu pozitiven, menil, da je v karanteni (op. a.: bil je v samoizolaciji) naredil res največ, kar je znal in zmogel. A včasih je treba zavrteti še kakšno telefonsko številko več, splet prav tako ponuja ogromno odgovorov, da se širjenje virusa zaustavi. Včasih majhna napak lahko sproži kaos.

Torej, če ste delavec ali delodajalec, pravila in navodila so jasna, tu ni prostora za upore in samovoljo. Vedno ima kdo koga, ki spada v rizično skupino, vsaka preprečena okužba pomaga preobremenjenemu zdravstvu in vsaka smrt je tragična in nepotrebna.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice