Naprej na vsebino

Izplačilo socialnih transferjev – MAREC 2020

Delo že nekaj časa ni vrednota v Sloveniji. Glede na višino minimalne plače, ki kljub dvigu še vedno ne prinaša možnosti za dostojno življenje, dvig je celo poslabšal situacijo, v primerjavi s socialnimi transferji, je finančno bolj ugodno ne delati. A v kolikor še vedno čutite, da je vam delo vrednota in ste trenutno v iskanju nove zaposlitve, je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v zadnjem mesecu pripravilo 2 spodbude.

Če spadate med t.i. ranljive skupine bodo v letu 2020 izvedene Učne delavnice, katerih namen je praktično usposabljanje v socialnih podjetjih ter razvoj dejavnosti in zaposlovanja v obstoječih socialnih podjetjih z namenom socialne, poklicne in delovne rehabilitacije brezposelnih. Ciljna skupina so tako dolgotrajno brezposelni, starejši od 55 let, mladi iskalci prve zaposlitve. Učne delavnice bodo za posameznika potekale 6 mesecev in mu za ta čas pripada dodatek za aktivnost in dodatek za prevoz.

Lahko pa opozorite svojega potencialnega bodočega delodajalca, da lahko za vas pridobi subvencijo v višini 5.000,00 evrov, če vas zaposli za nedoločen čas in ste brezposelna oseba mlajša od 30 let.

V kolikor pa ne spadate v nobeno od omenjenih skupin, ter so socialni transferji žal vaša realnost bodo le-ti v tem mesecu izplačani:

DRŽAVNA ŠTIPENDIJ tor. 10. 3.
ZOISOVA ŠTIPENDIJA tor. 10. 3.
POMOČ OB ROJSTVU OTROKA sre. 11. 3.
STARŠEVSKI DODATEK sre. 11. 3.
REJNINE sre. 11. 3.
OTROŠKI DODATEK čet. 12. 3.
DODATEK ZA VELIKO DRUŽINO čet. 12. 3.
DODATEK ZA NEGO OTROKA čet. 12. 3.
PRISP. ZARADI DELA S KRAJŠIM DEL. ČAS. ZARADI STARŠEVSTVA pet. 13. 3.
DELNO PLAČILO ZA IZGUBLJENI DOHODEK pet. 13. 3.
STARŠEVSKA NADOMESTILA pet. 13. 3.
DENARNA SOCIALNA POMOČ I. OBDELAVA pet. 20. 3.
VARSTVENI DODATEK tor. 31. 3.
DENARNA SOCIALNA POMOČ II. OBDELAVA pet. 3. 4.
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice