Naprej na vsebino

Ekipa

STALNI PISCI

Alenka Gabrovec pravi, da je v prvi vrsti mama dveh navihanih najstnikov in potem vse ostalo. Drugače pa univerzitetno diplomirana teologinja, opravila je tudi magistrski in doktorski študij zakonske in družinske terapije po t. i. starem sistemu. Trenutno se trudi dokončati 3. stopnjo na Pravni fakulteti. V življenju je počela in doživela marsikaj, naredila ogromno neumnosti, a vse to so njene izkušnje, ki ji omogočajo, da gleda svet z večih zornih kotov. Zanima jo vse, še posebno če je drugačno in malce odštekano. Besede, ki jo spremljajo so vsekakor »Človek se uči vsak dan in od vsakogar.«

Amadej Jazbec je po izobrazbi magister teoloških znanosti. Deset let je tudi aktivno opravljal duhovniško službo. Njegovo življenje je usmerjeno v raziskovanje teoloških vprašanj, v povezavi s konkretnim življenjem. V Sloveniji je krščanstvo v izumiranju, ker od njega v glavnem ohranjamo samo še zunanja dejanja in ljudske običaje. S svojim razmišljanjem želi opozarjati in hkrati opogumljati, da pomeni biti kristjan biti vesel človek, ki sprejema Božje veselje v svoje življenje.

Marko Vidrih

Suzana Lara Krause

Milko Škoberne je univerzitetni diplomirani pravnik z opravljenim pravniškim državnim izpitom. Ima slabih 30 let sodniških izkušenj, pretežno kot sodnik na kazenskem področju, kot vodja oddelka, vodja informatike in podpredsednik sodišča. Po zaključeni sodniški karieri opravlja pravno svetovanje in se ukvarja z napotitvijo pacientov na zdravljenje v tujino v Medicinski in pravni agenciji v Celju. Deluje v številnih društvih in združenjih.

Anamari Bijelič je dijakinja Dvojezične zvezne trgovske akademije v Celovcu, trenutno obiskuje 4. letnik. Rad spremlja aktualna dogajanja po svetu, predvsem družbena in dogajanja v povezavi z mladino in o le-teh tudi poroča. Zanimanje najde tudi v tujih jezikih, potovanjih in druženju.

»Bodi srečen. Ne zato, ker je vse dobro, ampak zato, ker lahko v vsem vidiš nekaj dobrega,«je njen moto.

Julija Lukovnjak je devetnajstletna Gornjeradgončanka in študentka prvega letnika Filozofske fakultete v Ljubljani. Študira filozofijo ter primerjalno književnost in literarno teorijo, sicer pa se zanima predvsem za pisanje, pa naj bo to pisanje publicističnih ali umetnostnih besedil. Področja, ki jo zanimajo, so kultura, okolje, zgodovina, zdravje in podobno, z veseljem se uči tudi o stvareh, ki jih še ne pozna. Skozi pisanje spoznava svet, svet pa spoznava, da o njem lahko piše.

KOLUMNISTI

Metod Kranjc

Klara Vaš

Darija Jamnik

Miha Burger

Igor Gošte

Borut Korun

Matjaž Gams