Naprej na vsebino

Ekipa

STALNI PISCI

Alenka Gabrovec pravi, da je v prvi vrsti mama dveh navihanih najstnikov in potem vse ostalo. Drugače pa univerzitetno diplomirana teologinja, opravila je tudi magistrski in doktorski študij zakonske in družinske terapije po t. i. starem sistemu. Trenutno se trudi dokončati 3. stopnjo na Pravni fakulteti. V življenju je počela in doživela marsikaj, naredila ogromno neumnosti, a vse to so njene izkušnje, ki ji omogočajo, da gleda svet z večih zornih kotov. Zanima jo vse, še posebno če je drugačno in malce odštekano. Besede, ki jo spremljajo so vsekakor »Človek se uči vsak dan in od vsakogar.«

Amadej Jazbec je po izobrazbi magister teoloških znanosti. Deset let je tudi aktivno opravljal duhovniško službo. Njegovo življenje je usmerjeno v raziskovanje teoloških vprašanj, v povezavi s konkretnim življenjem. V Sloveniji je krščanstvo v izumiranju, ker od njega v glavnem ohranjamo samo še zunanja dejanja in ljudske običaje. S svojim razmišljanjem želi opozarjati in hkrati opogumljati, da pomeni biti kristjan biti vesel človek, ki sprejema Božje veselje v svoje življenje.

Suzana Lara Krause predstavnica generacije X je diplomirala iz slovenščine in ruščine (pedagoška smer) na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, a z izjemo izvedbe nekaj jezikovnih tečajev na Ljudski univerzi Ptuj v svojem poklicu ni nikoli delala.  Večino dosedanje delovne dobe je (s krajšimi ali daljšimi začasnimi prekinitvami) preživela kot freelancerka, pretežno se ukvarja s prevodi pa tudi s pisanjem izvirnih besedil. Je tesna sodelavka Inštituta dr. Antona Korošca, znotraj katerega se ukvarja z izpeljavo mednarodnih projektov. Sicer pa je, kot pravi na prvem mestu »žena, mama dveh najstnikov, ljubiteljica (in lastnica) psov, gobarjenja, hribov, peke slaščic, dobrih knjig in rock glasbe«.

Vitomir Bric je rojen v Ljubljani. Zgodnjo mladost je preživel v Soči, kasneje v Bovcu in sedaj v Brdih. Diplomiral je na temo dinamičnega energetskega modela bioplinske naprave obdelanega z računalniško tehniko. Magistriral iz idejnih rešitev informacijskega sistema za govedorejo v Sloveniji. Študiral je epidemiologijo in zdravje podeželskega prebivalstva v povezavi s poklicnimi tveganji v kmetijstvu na Univerzi Iowa v ZDA. V letu 2015 pa je po 30 letih dela v javni živinoreji postal svobodnjak in pomagal svojim otrokom pri delu v Kmetijskem zavodu Bric, Soča. Je mož Viljane in oče Neže, Gašperja in Matevža.

Marko Želko je pot začel na Gimnaziji v Kopru, kjer je srednjo šolo zaključil iz inštrumenta kitara. Po tem je smer malo spremenil in nadaljeval s študijem na Fakulteti za management, kjer zdaj zaključuje še zadnje letnik dodiplomskega študija. Zanimajo ga zelo različne stvari, saj se v prostem času tudi rad ukvarja s spletnimi stranmi in grafičnim oblikovanjem. Vedno se rad nauči česa novega, ne glede s katerega področja to prihaja. To prinese tudi veliko volje do potovanj, kjer se z novimi stiki z različnimi kulturami da najti res veliko novih stvari.

Petra Kušar

KOLUMNISTI

Marko Vidrih

Julija Lukovnjak

Zofka Vran

Milko Škoberne

Monika Kirbiš Rojs

Metod Kranjc

Klara Vaš

Darija Jamnik

Miha Burger

Borut Korun

Matjaž Gams

Janez Podobnik

Dr. Janez Juhant

Jože Jerman

Andrej Turk

Županova Micka

Lažnivi Tonček

LEKTORIRANJE

Lučka Tancer