Naprej na vsebino

Ekipa

STALNI PISCI

Alenka Gabrovec pravi, da je v prvi vrsti mama dveh navihanih najstnikov in potem vse ostalo. Drugače pa univerzitetno diplomirana teologinja, opravila je tudi magistrski in doktorski študij zakonske in družinske terapije po t. i. starem sistemu. Trenutno se trudi dokončati 3. stopnjo na Pravni fakulteti. V življenju je počela in doživela marsikaj, naredila ogromno neumnosti, a vse to so njene izkušnje, ki ji omogočajo, da gleda svet z večih zornih kotov. Zanima jo vse, še posebno če je drugačno in malce odštekano. Besede, ki jo spremljajo so vsekakor »Človek se uči vsak dan in od vsakogar.«

Amadej Jazbec je po izobrazbi magister teoloških znanosti. Deset let je tudi aktivno opravljal duhovniško službo. Njegovo življenje je usmerjeno v raziskovanje teoloških vprašanj, v povezavi s konkretnim življenjem. V Sloveniji je krščanstvo v izumiranju, ker od njega v glavnem ohranjamo samo še zunanja dejanja in ljudske običaje. S svojim razmišljanjem želi opozarjati in hkrati opogumljati, da pomeni biti kristjan biti vesel človek, ki sprejema Božje veselje v svoje življenje.

Marko Vidrih je raziskovalni novinar (Freelancer) na področju gospodarstva, tehnologije in financ – predvsem kriptovalut. V svet Blockchaina in kriptovalut je zašel med raziskovanjem prihodnosti svetovnega potenciala finančnih trgov, prevzela pa ga je predvsem ideja o decentralizaciji podatkov in neizmerne razsežnosti, ki jih tovrstna tehnologija predstavlja.
V letu 2016 je izdal prvo knjigo o kriptovalutah v slovenščini, danes pa je ustanovitelj PR agencije elVivia, solastnik mednarodnega spletnega portala Altcoin Magazine, glavni novinar za SBC – Slovenian Bussines Club, sodeluje pa tudi z večino slovenskih ter tujih medijev, kot sta Forbes in Reuters.

Suzana Lara Krause predstavnica generacije X je diplomirala iz slovenščine in ruščine (pedagoška smer) na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, a z izjemo izvedbe nekaj jezikovnih tečajev na Ljudski univerzi Ptuj v svojem poklicu ni nikoli delala.  Večino dosedanje delovne dobe je (s krajšimi ali daljšimi začasnimi prekinitvami) preživela kot freelancerka, pretežno se ukvarja s prevodi pa tudi s pisanjem izvirnih besedil. Je tesna sodelavka Inštituta dr. Antona Korošca, znotraj katerega se ukvarja z izpeljavo mednarodnih projektov. Sicer pa je, kot pravi na prvem mestu »žena, mama dveh najstnikov, ljubiteljica (in lastnica) psov, gobarjenja, hribov, peke slaščic, dobrih knjig in rock glasbe«.

Vitomir Bric je rojen v Ljubljani. Zgodnjo mladost je preživel v Soči, kasneje v Bovcu in sedaj v Brdih. Diplomiral je na temo dinamičnega energetskega modela bioplinske naprave obdelanega z računalniško tehniko. Magistriral iz idejnih rešitev informacijskega sistema za govedorejo v Sloveniji. Študiral je epidemiologijo in zdravje podeželskega prebivalstva v povezavi s poklicnimi tveganji v kmetijstvu na Univerzi Iowa v ZDA. V letu 2015 pa je po 30 letih dela v javni živinoreji postal svobodnjak in pomagal svojim otrokom pri delu v Kmetijskem zavodu Bric, Soča. Je mož Viljane in oče Neže, Gašperja in Matevža.

Milko Škoberne je univerzitetni diplomirani pravnik z opravljenim pravniškim državnim izpitom. Ima slabih 30 let sodniških izkušenj, pretežno kot sodnik na kazenskem področju, kot vodja oddelka, vodja informatike in podpredsednik sodišča. Po zaključeni sodniški karieri opravlja pravno svetovanje.

Julija Lukovnjak je devetnajstletna Gornjeradgončanka in študentka prvega letnika Filozofske fakultete v Ljubljani. Študira filozofijo ter primerjalno književnost in literarno teorijo, sicer pa se zanima predvsem za pisanje, pa naj bo to pisanje publicističnih ali umetnostnih besedil. Področja, ki jo zanimajo, so kultura, okolje, zgodovina, zdravje in podobno, z veseljem se uči tudi o stvareh, ki jih še ne pozna. Skozi pisanje spoznava svet, svet pa spoznava, da o njem lahko piše.

Marko Želko je pot začel na Gimnaziji v Kopru, kjer je srednjo šolo zaključil iz inštrumenta kitara. Po tem je smer malo spremenil in nadaljeval s študijem na Fakulteti za management, kjer zdaj zaključuje še zadnje letnik dodiplomskega študija. Zanimajo ga zelo različne stvari, saj se v prostem času tudi rad ukvarja s spletnimi stranmi in grafičnim oblikovanjem. Vedno se rad nauči česa novega, ne glede s katerega področja to prihaja. To prinese tudi veliko volje do potovanj, kjer se z novimi stiki z različnimi kulturami da najti res veliko novih stvari.

KOLUMNISTI

Metod Kranjc

Klara Vaš

Darija Jamnik

Miha Burger

Borut Korun

Matjaž Gams

Janez Podobnik

Dr. Janez Juhant

Jože Jerman

Andrej Turk

Županova Micka

Lažnivi Tonček

LEKTORIRANJE

Lučka Tancer