Skip to content

Ekipa

STALNI PISCI

Suzana Lara Krause predstavnica generacije X je diplomirala iz slovenščine in ruščine (pedagoška smer) na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, a z izjemo izvedbe nekaj jezikovnih tečajev na Ljudski univerzi Ptuj v svojem poklicu ni nikoli delala.  Večino dosedanje delovne dobe je (s krajšimi ali daljšimi začasnimi prekinitvami) preživela kot freelancerka, pretežno se ukvarja s prevodi pa tudi s pisanjem izvirnih besedil. Je tesna sodelavka Inštituta dr. Antona Korošca, znotraj katerega se ukvarja z izpeljavo mednarodnih projektov. Sicer pa je, kot pravi na prvem mestu »žena, mama dveh najstnikov, ljubiteljica (in lastnica) psov, gobarjenja, hribov, peke slaščic, dobrih knjig in rock glasbe«.

Vitomir Bric je rojen v Ljubljani. Zgodnjo mladost je preživel v Soči, kasneje v Bovcu in sedaj v Brdih. Diplomiral je na temo dinamičnega energetskega modela bioplinske naprave obdelanega z računalniško tehniko. Magistriral iz idejnih rešitev informacijskega sistema za govedorejo v Sloveniji. Študiral je epidemiologijo in zdravje podeželskega prebivalstva v povezavi s poklicnimi tveganji v kmetijstvu na Univerzi Iowa v ZDA. V letu 2015 pa je po 30 letih dela v javni živinoreji postal svobodnjak in pomagal svojim otrokom pri delu v Kmetijskem zavodu Bric, Soča. Je mož Viljane in oče Neže, Gašperja in Matevža.

Marko Želko je pot začel na Gimnaziji v Kopru, kjer je srednjo šolo zaključil iz inštrumenta kitara. Po tem je smer malo spremenil in nadaljeval s študijem na Fakulteti za management, kjer zdaj zaključuje še zadnje letnik dodiplomskega študija. Zanimajo ga zelo različne stvari, saj se v prostem času tudi rad ukvarja s spletnimi stranmi in grafičnim oblikovanjem. Vedno se rad nauči česa novega, ne glede s katerega področja to prihaja. To prinese tudi veliko volje do potovanj, kjer se z novimi stiki z različnimi kulturami da najti res veliko novih stvari.

.

KOLUMNISTI

Igor Gošte

Metod Kranjc

Klara Vaš

Miha Burger

Monika Kirbiš Rojs

Borut Korun

Dr. Janez Juhant

Jože Jerman

Andrej Turk

LEKTORIRANJE

Lučka Tancer