Naprej na vsebino

Samoizolacija po slovensko

Človek se na trenutke resno vpraša, če so Butalci resnični in se Butale v resnici Slovenija. Vsekakor smo zadnje dni dokazali to. Težko je reči, kje bi človek iskal krivca pri dejanjih našega prvo okuženega. Dopuščamo možnost, da sta s soprogo zagovornika tega, da ni televizije, ter da sta ena tistih tipičnih ljudi, ki gredo mimo obvestil in sta toliko sebična, da po logiki navodili ob letenju najprej poskrbita zase in potem za druge. Dopuščamo možnost, da so v NIJZ, na MZ in MZZ se resnično trudili, da prevedejo natančno vas navodila Svetovne zdravstvene organizacije, ter so se trudili podati dokaj natančna navodila, ter vsega res niso uspeli narediti. Konec koncev ti vzame kar nekaj časa, ter potrebuješ tudi kar nekaj znanja za uporabo funkcij Ctrl+A, Ctrl+C in Ctrl+V, da potem lahko odgovoriš vsej zainteresirani javnosti. Vse je mogoče. Pa saj nam je bilo rečeno, da ni potrebno delati paniko in da je vse »pod kontrolo«.

Ta »pod kontrolo« pomeni potem v praksi to, da se lahko bolan, z vsemi vidnimi znaki mirno sprehajaš po urgenci, kakšen dan kasneje še v zdravstvenem domu, dokler ti en zdravnik ne reče, da te bo poslal na infekcijsko kliniko. Če si partner te iste osebe, lahko brez težav hodiš v službo in tvegaš, da mogoče okužiš še nekaj otrok. Nekateri bodo celo veseli, ker jim ne bo potrebno v šolo. Čisto brez zadržkov lahko tudi hodiš v službo in žal je teh junakov v Sloveniji kar nekaj, nekdo od tiste šesterice iz kombija prvo okuženega dela celo v knjižnici, ter nekako ni čutil nobene potrebe po tem, da bi mogoče ostal v doma. Čisto normalno je, da iz medijev izveš, da si okužen. Čisto normalno je, da sam prikorakaš v zdravstveni dom, ker veš da bi lahko bil okužen in zahtevaš odvzem brisa. Ali je vzrok za tvoje dejanje to, da nikogar na klicno številko ne moreš doklicati, ali zgolj tvoja aroganca na koncu ni več pomembno. Okuženi od katerih bi pričakovali, glede na to, da so zdravstveno osebje, da bodo malce bolj odgovorni, menijo, da po vikendu v Italiji, ne rabijo biti previdni. Celo v službo lahko gredo, ker se tako in tako samo nekaj pretirava. Pacienti jih potrebujejo. Prav zabavno je po manj znanih poteh voditi skupino otrok po območju, ki je predvidevana za karanteno. In še bi lahko naštevali podvige, ki se v teh dneh dogajajo. Vsekakor so le ti dokaz, kako neodgovorni so nekateri. A izkupiček teh podvigov je vsaj 8 potrjenih okužb. Koliko je še oseb, ki v duhu prepričanja, da nekateri delajo samo paniko, mirno hodijo okoli, širijo virus. Ostali, predvsem ranljive skupine, pa lahko samo upajo in molijo, da v tej verigi ne bodo prisotni tudi sami.

Višek neumnosti in neodgovornosti so vsekakor domače karantene. Kot nam je zaupal eden izmed teh, ki so v samoizolaciji, oče dveh otrok, je čisto sprejemljivo, da sta on in starejši otrok doma v samoizolaciji, ker kažeta prve znake okužbe, med ko se partnerka in drugi otrok, ki sta vsaj za enkrat zdrava, mirno sprehajata okoli. Ona se vsak dan odpravi v vrtec, kjer je vzgojiteljica, drugi otrok pa v šolo. Mislim, da je vsak komentar ob tem odveč.

Ob vsem tem se lahko samo sprašujemo kako je kaj takšnega sploh mogoče in nemo gledamo, kako se številka potrjenih okužb samo povečuje. Ampak pomembno je, da se ne dela panike, ker je vse »pod kontrolo«.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice