Skip to content

ZRSŠ: Dobrodelni projekt ob izobraževanju na daljavo

Šola doma je odgrnila marsikatero tančico in v ospredje postavila marsikatero težavo, ki je bila do nedavnega skrita, a to ne pomeni, da se zanjo ni vedelo. Ena izmed teh je vsekakor dejstvo, da vsi šolski otroci (osnovno- ali srednje-šolski) nimajo računalnikov in interneta. Posledično je to pomenilo, da so ti otroci bili prikrajšani za šolanje doma. Iniciativa, da se pomaga tudi tem, je skupaj stisnila glave in našla rešitev.

Tako iz Zavoda RS za šolstvo z veseljem sporočajo, da je včeraj, 7. aprila 2020, Pošta Slovenije na sedežu Zavoda Republike Slovenije za šolstvo prevzela nove pakete z 271 modemi ter 282 tabličnimi računalniki, ki bodo v okviru dobrodelnega projekta razposlana učenkam in učencem iz socialno šibkejših okolij v pomoč pri izobraževanju na daljavo.

ZRSŠ otrokom poslala kar nekaj računalnikov. Vir: ZRSŠ

Učenci in učenke bodo/so opremo dobili danes, v sredo, 8. aprila 2020, v dopoldanskih urah, lahko tudi v dveh ločenih paketih (tablica in modem), v naslednjem dnevu. Včeraj so prav tako razposlanih 100 računalnikov na šole za potrebe učenk in učencev na podlagi podatkov Zavoda RS za šolstvo, za katere so donirale organizacije, povezane v Gospodarski krog (Združenje Manager, Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov, Britansko-slovenska gospodarska zbornica in AmCham Slovenija) s pomočjo njihovih članov: Pivovarna Laško Union, SAS, NP Consulting, Odvetniška pisarna Schoenherr, Kompas Xnet, Helios, E – misija d.o.o., T2, Outfit7 in Adacta Fintech.

Kot so še sporočili z ZRSŠ so v dobrodelnem projektu sodelovali Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo ter donatorji A1, Telekom Slovenije in Bitstamp d.o.o.

V kolikor bi želeli tudi sami pomagati s finančno podporo ali z donacijo IKT opreme (računalniki, tablični računalniki, modemi, ipd.), se obrnite na ZRSŠ preko elektronskega naslova info@zrss.si.

Hvala vsem, ki ste že pomagali in tudi vsem, ki še boste. Mogoče se nam zdi, da mora biti vsaj en računalnik v vsakem domu, a žal je to le občutek, ki je daleč stran od realnosti. Tehnologija je vpeta v naš vsakdan in skoraj neverjetno nam je, da le-te ne bi imeli. Žal nekateri niti televizijskih sprejemnikov nimajo, pa ne, ker so se sami odločili za to, ampak ker to za njih pomeni nadstandard. Podobno je s telefonom, ki ima vsaj toliko funkcij, da lahko brskaš po medmrežju, ali z računalnikom, ki bi omogočal vsaj povezavo s spletom in uporabo osnovnih funkcij (Word, Power Point). Zato, če imate možnost, pomagajte.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice