Naprej na vsebino

Google Card: Google razvija lastno pametno debetno kartico

Leta 2014, ko je bil Google Pay znan kot Google Wallet, je podjetje ponudilo tudi debetno kartico. Slednjo so leta 2016 ukinili, zdaj pa se zdi, da podjetje koncept ponovno premišlja.

Nova poročanja ameriških medijev in slike, ki so pricurljale v javnost, kažejo, da Google razvija izdelek, znan kot Googlova pametna debetna kartica oziroma »Google Card«. Kot poroča portal TechCrunch, ki je prvi pridobil informacije, bi morala Googlova kartica strankam omogočiti tako nakupe prek spleta kot tudi nakupe v fizičnih trgovinah. Gre namreč za fizično kartico, ki je poleg virtualne različice povezana s storitvijo Google Pay.

Vir: Techcrunch.com

Velika razlika med Google Card in drugimi kreditnimi/debetnimi karticami naj bi bila v integraciji in podrobnih možnostih finančnega sledenja. Kot vsaka debetna kartica bo tudi Google Card povezana s tekočim računom. V novi Googlovi aplikaciji bodo uporabniki lahko dostopali do tega računa in preverili stanje, spremljali nakupe, naložili denar, ga zaklenili in uporabljali druge funkcije.

Vir: Techcrunch.com

Slike pametne kartice nakazujejo še na nekatere druge podrobnosti. Sama fizična kartica je bele barve in nosi logotip partnerske banke in Googla. Prav tako se vidi, da gre za čip kartico v omrežju Visa. Kartico krasi tudi modro-zeleni vzorec. Aplikacija prikazuje najnovejše transakcije, vključno s podatki o trgovcih in datumih.

Vir: Techcrunch.com

Če je kartica izgubljena, jo lahko uporabnik blokira direktno iz aplikacije, kjer prav tako naroči zamenjavo. Virtualna različica kartice ostane aktivna, ker ni direktno povezana s fizično.

Z razvojem pametne debetne kartice ima Google priložnost izkoristiti nove vire dohodka iz podatkov. TechCrunch ugiba, da bi bili dolgoročni učinki lahko še večji: čeprav se je nekdaj v industriji šalilo, da se vsaka aplikacija sčasoma spremeni v aplikacijo za sporočila, je v zadnjem času tako, da vsako tehnološko podjetje sčasoma postane podjetje za finančne storitve. Pametna debetna kartica in preverjanje računov lahko Googlu omogoči bančno poslovanje, borzne posle, finančno svetovanje ali računovodstvo, zavarovanje in celo ponudbo kreditov.

Glede na trenutno dostopne podatke se zdi, da je Googlova pametna debetna kartica le bolj priročna (in morda) varnejša različica obstoječih bančnih debetnih kartic. Glede na poročanje TechCruncha ni nobenih znakov, ali bo Google ponudil kakšne ugodnosti za uporabo svojega sistema, kot je to denimo s ponudbo »Cash back« storil Apple za Apple Card. Prav tako še ni jasno, kdaj naj bi bila Google Card na voljo. Podrobnosti bodo znane šele v prihodnjih mesecih.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice