Skip to content

Za svobodno Slovenijo

75 let mineva od konca druge svetovne vojne in povojno obdobje pomeni za Slovence uvedbo totalitarnega režima in izvršitev narodnega in razrednega genocida na vsemi, ki niso bili pripravljeni sprejeti komunistične nadoblasti.

Medvojna in povojna revolucionarna delitev je nekaterim uzakonila privilegije, drugim pa vzela življenja in druge svoboščine. Žal se valovanje teh mehanizmov nadaljuje tudi v 30 letih demokratične države. Kljub spravni maši v Kočevskem rogu ob morišču pod Krenom država ni zagotovila zadostnih pogojev za zaščito žrtev in celotno popravo krivic, za enakost pred zakonom in svobodo izražanja. Še več: danes se ponavljajo pozivi k umoru ljudi, ki ne dopuščajo več privilegijev naslednikom bivšega režima.

SD polaga venec revolucionarju Kidriču, odgovornemu za umore rojakov, zgraža se nad genocidom nacistov in fašistov, ne obžaluje pa komunističnega nad Slovenci. Korak k sodelovanju pa je, da sta se letos predsednika države in vlade poklonila padlim in pomorjenim ob žalni svečanosti v Rogu in na Turjaku.

Kako torej preseči logiko revolucije, ki je omadeževala tudi partizanski boj za osvoboditev Slovencev in so ga komunisti v najtežjih časih okupiranega naroda izrabili za svoj nasilni pohod na oblast?

Spomnimo, da je VOS v okupirani Sloveniji z uzakonitvijo od jeseni 1941 v dobrem letu pomorila okoli 1000 vodilnih demokratičnih Slovencev: dr. Ehrlicha, Peršuha, dr. Natlačena in druge, po vojni pa izvensodno pomorila pripadnike demokratične Slovenije in drugih narodov, izvedla izgon in ropanje premoženja.

Berite Novo slovensko zavezo, knjige Griesser-Pečar Raztrgani narod, Možine Razdvojeni narod in druga dela o tragični usodi naroda, za kar so komunisti zlorabili partizanski osvobodilni boj! Gre torej za genocid nad narodom, kar potrjujejo farne plošče po Sloveniji!

V enotah OF in po deželi je partija odstranila vse, ki so bili proti njenemu nasilnemu prevzemu oblasti, ki ga je uzakonila Dolomitska izjava marca 1943. Posledica je bil povojni genocid, izvensodni pomor domobrancev in drugih nasprotnikov komunizma.

Prof. Lambert Ehrlich je že v Spomenici Italijanom spomladi 1942 očital okupatorjem, da izvajajo teror in ga dopuščajo še s strani komunistov nad Slovenci ter tako oboji ubijajo nedolžne, ne kaznujejo pa povzročiteljev. Že jeseni leta 1941 je v spomenici  Slovenski problem neuspešno pozval k podtalnemu organiziranju demokratičnih sil v delu za samostojno, demokratično Slovenijo v povezavi z drugimi narodi. Če bi ga poslušali, bi preprečil enopartijski prevzem oblasti. Zato leto 1945 pomeni sicer konec vojne, a obenem začetek suženjstva.

Nasilje pa se v prikritih oblikah nadaljuje tudi v demokratičnih razmerah, kar potrjujeta sedanja družbena »hajka« in »kolesarjenje«, ki sta izraz komunistične logike, ki ne sprejema demokratičnih načel, tj. sodelovanja z drugačnimi. Očitno v Sloveniji nekaterih še vedno ni sram ne laži ne prevar. Iz zgodovine pa naj bi se učili, da ne bi ponavljali njenih zablod.

Demokracije ni, če naj bi vladali le eni. Zato je treba braniti samostojnost ljudi in ustanov in preprečevati propagando, ki ustvarja nove in nove domnevne sovražnike, ki naj bi jih bilo treba izključiti. Ehrlich je pred smrtjo poleg nasilja okupatorjev grajal tudi te komunistične prevare.

Zgodba se zdaj ponavlja, saj bi imeli nasledniki brez resnega družbenega dela in ob puhlih frazah še kar naprej oblast v državi, da ne govorimo o njihovi včasih že kar zločinski retoriki in sejanju sovraštva. Slovenci bi se morali zamisliti nad tem. Komunistična logika takrat in danes je podobna: le eni naj vladajo, drugi naj se podredijo ne glede na ceno za narod in državo. A zaradi nje smo med vojno in po njej po moriščih ali v izgnanstvu izgubili cvet krščanskega in demokratičnega naroda. Sledila je negativna selekcija, delitev na prave in neprave ter orkestrirana gonja za oblast in privilegije do dandanašnjega dne.  

Osamosvojitelji so nam pred tridesetimi leti v DEMOSU sicer ustvarili državo, a so jo z gospodarskimi, pravnimi in medijskimi privilegiji spet prevzeli tisti, ki danes vpijejo, da je treba odstraniti Janševo vlado. Ali ni že čas, da temu rečemo enkrat ne, se postavimo na svoje noge ter končamo izkoriščanje naroda in države le za nekatere? Sprašujem pa tudi Vas, levičarski sodržavljani, kje so Vaše dostojanstvo, sram in vest? A ne glede na to si bomo za resnico, pravičnost in blaginjo te družbe prizadevali z doslednim in vztrajnim delom za demokratično in svobodno Slovenijo.

Miren in blagoslovljen dan državnosti vsem, ki se tega zavedate in tako delujete!

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice