Skip to content

30 okuženih, mi pa še kar na protestih in na Hrvaškem

Človek pričakuje oziroma upa, da smo se v teh dobrih štirih mesecih kaj naučili. Da nam je jasno, da ta koronavirus ni neka blaga gripa, zaradi katere si je ne vem že kdo vse ustvaril dobiček in nas s 5 G zdaj nadzoruje. Ne, mi smo tako pametni in egoistični, da v eni sapi povemo, da jih je umrlo tako malo, in kako nevzdržno je, da so umirali po domovih za ostarele. Hm … kaj je zdaj, smo imeli malo število umrlih in je to dokaz, da virus ni nevaren, ali je umrlo preveč ljudi in je grozno, ker so le-ti bili iz DSO? Oboje hkrati nekako ne gre skupaj.

Idejo o tem, da bi skušal komu razložiti, zakaj se je treba držati tistih trapastih ukrepov in uporabljati zdravo kmečko pamet, sem že zdavnaj opustil. Vem, da zdrava kmečka pamet ni ena izmed intimnih izbir določenih ljudi. Je preveč nevarna in če jo človek preveč uporablja, se kaj hitro lahko zgodi, da gre ali obiskat Bavčarja ali pa celo Kramberjevega Iveka. Prav tako se mi ne da več razlagati, zakaj so protesti ob petkih le farsa določene politične opcije, ki se na smrt boji, da bi jo kdo odstavil od državnih jasli. Ljudje pa, ker se ne sme uporabljati zdrave kmečke pameti, ji množično sledijo kot ovčke. Večina tako ne ve, zakaj je tam. Bojda proti vladi, da se bodo lahko razmnoževali, čeravno je bolje, da ne, da bodo imeli čisto okolje, pa ne, da so »letalčki« iz ekološko prijaznih materialov in nobeno drevo ni umrlo zato. Protestirajo, ker jim je dovolj korupcije – a tisti, ki so bili v času samostojne Slovenije najbolj koruptivni, so z njimi. Pa vi to resno?! Dajte mi povedati, koliko vam plačujejo, da hodite vsak petek kričat slogane, ki jih pravzaprav ne razumete? Ker če bi jih, bi se zamislili in predvsem premislili. Vam plačajo vsaj toliko, da imate potem v Zokilandu za pivo in malico? Kam se torej vpišem?

OK, ne sodi ljudi, ker boš sojen sam. Vaša pravica, vaše življenje, ki se ga boste čez par let sramovali, ampak to je že vaš problem. Me pa tako iz radovednosti zanima, koliko med vami je tistih staršev, ki ste v marcu, aprilu in maju javkali, da morajo otroci nazaj v šolo, ker jih ne obvladujete več? Pardon, ker niste dovolj kompetentni, da bi jih poučevali tako zahtevno snov. So med njimi tudi tisti, ki so jamrali, da nimajo otrok kam dati, ker nimajo varstva in morajo v službo? Prav zanima me, koliko je tistih, katerih otroke bo Ogulinova peljala na morje na Hrvaško. Ker si to zaslužijo. Moja otroka si tudi zaslužita morje, a zaradi situacije letos pač ne bosta šla. A ker celo leto garam kot črna živina, da lahko otroka tistih 10 dni z mano letujeta na morju, sem letos manj vreden? Vsekakor sem bolj odgovoren. Ker mi je nekako jasno, da če smo v Sloveniji vseskozi poudarjali, da je realna slika okuženih krat 10 na potrjene primere, naši bratje sosedje pa imajo vsaj enak položaj, če ne še hujšega, zato letos kljub zaljubljenosti v hrvaško obalo tja ne grem.

A da se malo vrnem še na petkove protestnike. A se zavedate situacije v državi? Ste mogoče prebrali, da se na enem mestu, tudi zunaj, ne sme zbirati več kot 50 ljudi? Če vsi »glavni« mediji poročajo, da se vaše število še ni zmanjšalo in so v začetku poročali, da vas je približno 3000, potem nekako kršite zakon. Pustimo ob strani, da namensko in načrtno ogrožate zdravje drugih. Srčno upam, da imamo v Sloveniji vsaj enega malce desno umerjenega odvetnika, ki bo v imenu vseh okuženih v zadnjih 10 tednih vložil kazensko ovadbo in odškodninsko tožbo zoper vas. Tako in tako ste se posneli in glede na to, da stric google ve vse, vas ne bo težko identificirati. Res je pravica do protesta vaša ustavna pravica, ampak se konča takoj, ko s svojim dejanjem ogrožate varnost drugih – kar počnete vsak teden. Zdaj morate dopisati, da ni dokazov, da se virus širi zaradi protestov in kako sem desničar, ker bom vztrajal, da ste leglo okužb. Ker ko pogledam protestnike, so to običajno taisti ljudje, ki se potem hvalijo s fotkami z nočnih lokalov, zasebnih zabav in po možnosti še z oddiha iz Hrvaške, Bosne, Srbije. Pa nekje še napišejo, kako so »nategnili« carinike.

Včeraj so potrdili 30 na novo okuženih in to bi moral biti RDEČ ALARM za vse nas. A ne, ugodje je pred vsem. En Janša pa že ne bo govoril, kaj smemo, a ne? Pa Kacin tudi ne, ker se tako in tako ne morejo zmeniti med seboj, kaj je prav in kaj ne. Potem pa prideš iz rdeče ali rumene države in ne veš, ali moraš v karanteno ali ne. Jebe* Janšo, Kacina, NIJZ, Hojsa in še koga, če vi potrebujete uradno, zakonsko nekaj določeno, da ravnate prav, potem vam ni pomoči. Potem vam še papež, Bog ali Univerzum, v kar pač verujete, ne more pomagati.

Če ni jasno, da je virus smrtonosen, mogoče za vas osebno ne, a vam bodo vsi tisti, ki so ga preboleli, pa četudi z blagimi simptomi, povedali, da je pustil posledice, potem ne vem, kaj vas mora zadeti. Morate sami zboleti, se v mukah boriti za zadnji dih ali kaj? Če vam ni jasno, da nosiš ono blesavo masko bolj zaradi lastne varnosti kot zaradi česa drugega, da si roke z razkužilom uničuješ zgolj in samo zaradi lastne varnosti, potem … Očitno pomanjkanje zdrave kmečke pameti. In če vam jebe* ni jasno, da če greš v tujino, k našim čudovitim bratom Hrvatom, ki bi lastno mater prodali, da bi njim bilo OK, da morate ostati 14 dni v samoizolaciji. Pa ne ker je tako Janša rekel, ampak ker vam tako narekuje vest. Kaj naj rečem, sebični ste do zadnjega atoma.

Zgolj iz radovednosti: a vam je Janša dal tudi navodila, kako spočeti otroka? Očitno glede na nekatere protestnice to ne bi bila slaba odločitev. Vam je Janša dal navodila, kako vzgajati otroke in so zato takšni, kot so? Vam Janša piše sezname za v trgovino in ste zato pokupili ves toaletni papir?

Samo vprašam, ker sem jaz očitno stal v napačni vrsti in se o vsem odločam sam, po lastni vesti in predvsem zdravi kmečki pameti. Moj trenutni problem ni Janša, ampak kako najbolj varno in učinkovito preživeti počitnice z otroki. Kako uskladiti delo in čas z njimi ter predvsem, kako brez srčnega napada kupiti vse obvezne šolske potrebščine za naslednje šolsko leto. Tako je, če živiš v drugem vesolju, kjer razmišljaš s svojo glavo in ne potrebuješ navodil za življenje.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice