Naprej na vsebino

Janez Remškar: »Lublana je bolana!«

Lublana je »bolna«. Tako so peli Pankrti leta 1978. Protestirali so proti tedanjem stanju v Ljubljani! To je bil protest proti komunističnemu režimu, ki je dušil mlade s tezo, da »zahodnjaška – kapitalistična glasba«, kvarno vpliva na razvoj socialistične mladine! Tako je bilo tedaj in Ljubljana, ne samo Ljubljana, vsa Slovenija in Jugoslavija je bila v objemu komunizma v marsikaterem pogledu bolna!

Del Ljubljane, ne velik, je bolan še danes! To dokazujejo izjave »ljubljanskih kolesarjev«, ki kar povprek predstavnike sedanje vlade in njihove podpornike oziroma ljudi, ki ne mislijo enako kot oni, oblagajo z izrazi »fašisti«, pri čemer očitno niti ne vedo, kaj to pomeni! Slišati je vzklike o diktaturi, smrt janšizmu, ob tem pa demonstranti, vsaj do sedaj je bilo tako, brez bojazni kršijo prepoved zbiranja.

Neodvisna, tiha podpornica protestantov, RTV-hiša, med kolesarji ne more najti nekoga, ki bi znal jasno, z argumenti opredeliti, kaj si predstavljajo pod zmerljivkami fašist in diktator in kaj naj bi ti naredili danes in tu, da si zaslužijo take zmerljivke. Brez dvoma se demonstranti igrajo tudi s svojim zdravjem in zdravjem drugih! Opozarjam, da o covidu-19 vemo zaenkrat premalo in priporočam, da se nehajo igrati!

Sicer pa sem prepričan, da bodo prav ti isti ljudje v prvih vrstah s svojimi zahtevami do »diktatorjev in fašistov«, če in ko bodo zaradi ponovnega izbruha covida-19 potrebne ponovne restrikcije v gospodarstvu in denarna pomoč za čakajoče na delo! Zadnji komentar enega od govorcev med protestniki, g. Borisa A. Novaka 10. 7. 2020, ob zamaskiranih rumenih jopičih, nasprotnikih vlade, da gre za izvirni francoski pok humorja in ironije, kaže na to, da so nekateri levi protestniki boje pokazati svoj obraz.

Zakaj? Zavedajo se, da  Slovenke in Slovenci počasi spoznavajo, da levičarski protestniki protestirajo proti sredinski vladi, ki deluje dobro. Vedo tudi, da je edini pravi razlog za proteste, da vlada skuša prekiniti dolgoletno tradicijo levičarskih vlad in posega v privilegije posameznih »umetnikov«, družboslovcev, ki so se razmnožili in ne morejo dobiti denarja na trgu in so odvisni od proračuna! Kaj je pri nas narobe, je, ne da bi hotela, potrdila neznana protestnica z izjavo, da je pri nas itak vse narobe! Od zdravstva do korupcije.

Res je, veliko je narobe, ampak protestniki, kdo je bil na oblasti zadnjih 10 let in večino od 30 let? Vlada, proti kateri protestirate, vodi državo šele od 13. 3. 2020! Drug protestnik je izjavil, da je iz protesta v protest mlajši in boljše volje. Očitno ga protesti izpolnjujejo in očitno ga delo ni!

Prav zanimivo bi bilo vedeti, koliko je med protestniki inženirjev matematike, računalništva, elektrotehnike, strojništva, farmacije, biotehnologije in zdravnikov. Koliko je med protestniki delavcev in kmetov? Dajmo se prešteti in pokažite, kdo ste ljubljanski protestniki, ki se z delom vlade ne strinjate in nas boste s kolesarjenjem popeljali v »Švico«! Spoštovani protestniki z g Borisom A . Novakom in Jašo Jenulom na čelu!

Za vas je nevzdržno le to, da niste na oblasti in pri koritu z denarjem. To je bistveni razlog vašega protestiranja in od tod zmerjanje z diktaturo in transparenti »smrt janšizmu«. Ali se še spominjate gesla »smrt fašizmu« oziroma ali še veste, kaj je to pomenilo za marsikatero Slovenko in Slovenca, ki se ni strinjal z idejo revolucije in niti slučajno ni bil fašist?! Se pa ni strinjal z nameni revolucionarjev!

Prav danes, ob obletnici poboja v Srebrenici poslušam o največjem povojnem poboju v Evropi! Pri tem so mediji povsem tiho o tem, kaj se je dogajalo na območju Slovenije po koncu druge svetovne vojne. Zanimivo bi bilo primerjati številke. Komunistična oblast je vrsto let te pomore zanikala, skrivala, sedaj pa skuša to izničiti z navajanjem, da naj bi bili vsi ti, te žrtve, na strani fašistov in nacistov. Zase komunisti trdijo, da so bili med vojno na pravi strani!

Ne bom razčlenjeval naprej, ampak tovariše, ki trde, da so bili na strani demokratičnih sil med vojno, raje vprašam, kje pa so bili po vojni? Zaradi sle po oblasti so »pozabili« na demokratične in pravne norme, izkoristili premoč zmagovalca in brez sodnih procesov pobili veliko ljudi, morda celo več kot Srbi v Srebrenici! Prav ti tovariši še do danes, ker so ves čas v večini v parlamentu, niso sposobni sprejeti Deklaracije parlamenta EU o obsodbi fašizma, nacizma in komunizma. Kljub vsemu se počasi nabirajo dokumenti, pričevanja, ki medvojni in povojni čas počasi, a vztrajno trgajo iz objema ene, komunistične  resnice, in tovariši, na vašo žalost ne gre za potvarjanje zgodovine!

Dejstvo je, da je tako v preteklosti in tudi sedaj v ospredju le boj za privilegije in denar. Spomnimo se, kaj so bili številni člani Foruma 21 pred letom 1990 in kaj so sedaj? Boj za denar in ekonomsko premoč se je začel že z denacionalizacijo in privatizacijo takoj po letu 1991! In sedaj se nadaljuje pod krinko ideologije. Prepričan sem, da bodo dokumenti in čas jasno pokazali na naravo revolucije in njene zločine. Poudarim naj, da s tem nimam v mislih samega partizanskega boja!

Če se še malo vrnemo v zgodovino, so ugotovitve dr. Avblja pravilne! Citiram: »Ostrina spopada v Sloveniji ima svoje korenine v revoluciji in državljanski vojni. V njej je prišlo ne le do katerekoli spremembe družbeno-ekonomskega sistema, temveč do spremembe, ki je temeljila na ‘umoru, ropu, nasilju, strahu, prevari in laži’. Iz teh elementov je zrasla družba, ki jo živimo še danes. Njena začetna elementarna civilizacijska nepravičnost se je z leti sicer zmanjševala. Že iz povem naravnih razlogov se je družba pluralizirala. Toda kapital: tisti finančni kakor oni družbeni, je v največji meri ostal v rokah izvajalcev revolucije in vseh onih, ki so jim bili vsa naslednja leta tako ali drugače lojalni« (konec citata).

Le komu je bila igra namenjena? Vir slike: Topnews

In v tem je tudi bistvo protestov: strah pred izgubo privilegijev, služb, prisesanih na javna sredstva, in s tem podpora levičarjem. V tem času se odpira iz istih razlogov še ena fronta; konflikt med nasledniki komunistov ter njihovi interesi v delovanju RTV SLO in novo demokratično oblastjo. Tu ne gre več za ideologijo, temveč le še za denar!

Pri tem je sedanje vodstvo RTV SLO z novinarji, izučenimi obrti na FDV v Ljubljani, vse bolj neuravnoteženo in agresivno v korist »kruhoborcev«. V zadnjem času smo imeli priliko videti »uravnoteženost« RTV SLO pri primeru komentarja dr. Pirnata glede pisma predsednika vlade tožilstvu. V elektronski medijih je takoj sledilo nasprotno mnenje enega od piscev naše ustave, dr. Jambreka in dr. Avblja. Šele nato se je prebudila RTV SLO z vabilom za komentar istega pisma dr. Avblju! Ko so »nekateri« ugotovili, da to ne bo dobro, se je s svojim pismom takoj oglasil g. Krivic.

Pozor! RTV SLO se kot hudič križa boji na istem mestu, v istem terminu soočiti dve različni stališči! Zakaj? Ker bi gledalci, poslušalci lahko takoj ocenili težo, verodostojnost argumentov enega in drugega. Ampak RTV SLO tega ne želi! V zadnjih dneh se enako, s komentatorji le z ene strani, tako na radiu (Marko Crnković) kot na RTV SLO (Sandra Bešić Hrvatin) dogajajo komentarji o predlaganih spremembah na področju medijske zakonodaje. Z vso silo so se »neodvisni mediji in novinarji« zagnali v osnutek zakonov! Zakaj? Dobro vedo, kaj bi se zgodilo z resnično uravnoteženostjo medijev.

V Ljubljani, 12. 7. 2020                                               prim. Janez Remškar, dr. med.

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice