Naprej na vsebino

Izplačilo socialnih transferjev: april 2021

Vlada je ponovno zaprla javno življenje, načeloma do 12. aprila, kljub temu bodo v tem obdobju na voljo storitve Centrov za socialno delo.

V tem času bodo na voljo tudi storitve izvajalcev programov v podporo družini, večgeneracijskih centrov in socialnovarstveni programi na področju preprečevanja nasilja, duševnega zdravja, brezdomstva, zasvojenosti, otrok in mladostnikov, starejših, Romov, invalidov in drugih programov, ki so namenjeni odpravljanju stisk in socialnemu vključevanju ranljivih skupin prebivalstva.

Aktualne informacije o delovanju CSD lahko preverite na spletni strani Centri za socialno delo Slovenije in Skupnost centrov za socialno delo.

V tem času nemoteno delujejo tudi:

  • TOM telefon – Zveza prijateljev mladine Slovenije – mladi lahko vsak dan med 12. in 20. uro pokličejo brezplačno telefonsko številko 116 111, dostopni so tudi prek elektronske pošte tom@zpms.si.
  • SOS telefon – Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja – na njih se lahko obrnejo vse žrtve nasilja 24/7, dostopni so na telefonski številki 080 11 55 ali prek elektronske pošte drustvo-sos@drustvo-sos.si.
  • Društvo Zaupni telefon Samarijan – na njih se lahko vsi, ki se znajdejo v stiski, obrnejo 24/7, pokličejo jih lahko na telefonsko številko 116 123.

Prav tako pa bo nemoteno potekalo izplačilo socialnih transferjev. V mesecu APRILU vam bo ministrstvo dodeljeni socialni transfer nakazalo:

DRŽAVNA ŠTIPENDIJApet., 9. 4.
ZOISOVA ŠTIPENDIJApet., 9. 4.
POMOČ OB ROJSTVU OTROKAtor., 13. 4.
STARŠEVSKI DODATEKtor., 13. 4.
REJNINEtor., 13. 4.
OTROŠKI DODATEKsre., 14. 4.
DODATEK ZA VELIKO DRUŽINOsre., 14. 4.
DODATEK ZA NEGO OTROKAsre., 14. 4.
PRISP. ZARADI DELA S KRAJŠIM DEL. ČAS. ZARADI STARŠEVSTVAčet., 15. 4.
DELNO PLAČILO ZA IZGUBLJENI DOHODEKčet., 15. 4.
STARŠEVSKA NADOMESTILAčet., 15. 4.
DENARNA SOCIALNA POMOČ I. OBDELAVAsre., 21. 4.
VARSTVENI DODATEKpet., 30. 4.
DENARNA SOCIALNA POMOČ II. OBDELAVAtor., 4. 5.
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice