Skip to content

Izplačilo socialnih transferjev: julij 2022

Najnovejše poročilo Programa Združenih narodov za razvoj (UNDP), ki je bilo objavljeno danes, opozarja, da je zaradi naraščajočih svetovnih cen hrane in energije 71 milijonov ljudi v najrevnejših državah sveta zapadlo v revščino. Slovenija sicer ne spada med te države, kljub temu pa draginja bistveno vpliva na življenjski standard mnogih, ki so že pred naraščanjem cen hrane, goriva in elektrike živeli iz rok v usta.

Pri že tako visokih cenah elektrike se napovedujejo še nove podražitve. Med drugim bo energetska družba Gen-I s 1. avgustom uvedla nov redni cenik električne energije za gospodinjske odjemalce. Po novem ceniku bo račun povprečnega gospodinjskega odjemalca višji za približno 18 odstotkov. Ostali dobavitelji električne energije bodo cene dvignili najkasneje jeseni.

Jeseni in pozimi bo za mnoge izziv tudi ogrevanje stanovanja. Kurilno olje in zemeljski plin sta se že do sedaj v primerjavi z lanskim letom podražila za 70 odstotkov. Drva so se podražila za nekaj manj kot 60 odstotkov, cena peletov se je podvojila. Prav ta zadnja dva energenta, drva in peleti, se bodo zagotovo še podražili vsled večjega povpraševanja v pričakovanju hude energetske krize. Dodatno bo na dvig cene vplivala tudi odločitev Bosne in Hercegovine in Srbije, ki sta zaradi hudega navala kupcev iz tujine in bliskovitega skoka cen prepovedali izvoz lesnih proizvodov.

A preden nas bo zeblo, nam bo še nekaj časa vroče. Tisti, ki ste že upravičenci za socialne transferje, boste izplačilo v mesecu JULIJU na svoj TRR prejeli po naslednjem razporedu:

DRŽAVNA ŠTIPENDIJApet., 8.7.
ZOISOVA ŠTIPENDIJApet., 9.7.
POMOČ OB ROJSTVU OTROKAsre.,13.7.
STARŠEVSKI DODATEKsre.,13.7.
REJNINEsre.,13.7.
OTROŠKI DODATEKčet., 14.7.
DODATEK ZA VELIKO DRUŽINOčet., 14.7.
DODATEK ZA NEGO OTROKAčet., 14.7.
PRISP. ZARADI DELA S KRAJŠIM DEL. ČAS. ZARADI STARŠEVSTVApet., 15.7.
DELNO PLAČILO ZA IZGUBLJENI DOHODEKpet., 15.7.
STARŠEVSKA NADOMESTILApet., 15.7.
DENARNA SOCIALNA POMOČ I. OBDELAVAtor.,19.7.
VARSTVENI DODATEKpet.,29.7.
DENARNA SOCIALNA POMOČ II. OBDELAVApon., 1.8.
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice