Skip to content

Sloni, astma in Hollywood

Pred kratkim sem prebral, da so v Izraelu ustvarili nekaj umetnega, bitje, zelo podobno zgodnjemu človeškemu zarodku. Vendar brez uporabe tehnik umetne oploditve, kar pomeni brez uporabe sperme, jajčec ali maternice. Ko prebiraš take in podobne članke, se lahko samo vprašaš, kako daleč je čas iz ne več tako znanstveno-fantastičnih filmov, ko bodo po svetu resnično hodila bitja, povsem podobna nam, ki smo narejeni še po kolikor toliko naravni poti. Kdo ve, če kje taki že ne živijo. Recimo v kakšnih državah, kjer si lahko z odobritvijo absolutnega vladarja dovolijo vse. Potemtakem se lahko naivno, ali pa tudi ne, vprašamo, ali morebiti ni tako blizu čas, ko bodo po svetu hodila celo bitja ustvarjena z mešanjem celic slona in človeka. Če se malce pošalim, čeprav nisem prepričan, da je to sploh še smešno. Spomnim se pokojnega starega očeta, ki je rad rekel, da bo sveta konec, ko bo človek naredil človeka. Takrat ga nisem razumel, tudi kasneje, ko sem že vedel, kako se »delajo« otroci po naravni poti, ga nisem razumel, danes ga razumem bistveno bolje, ko s precej nostalgije po starih, naravnih ali analognih časih spremljam, kako nam vse bolj vlada tehnologija in ljudje brez čustev.

Skrbi me tudi govorjenje tja v en dan. Ne moti me toliko, če tako govorijo neki samooklicani zdravilci recimo z deset urnim tečajem, ko pa to govori predsednik vlade, ki je še v.d. minister za zdravje za povrh, me pa že kar malce skrbi. Poznam kar nekaj oseb, ki se soočajo z astmo. Nič kaj prijetno jim ni. Nikogar pa ne poznam, ki bi si astmo pozdravil z vegansko prehrano. Oh, če bi bilo tako preprosto, gospod predsednik, potem bi bili vsi zdravi. Zna pa biti nevarno, če vam kdo prisluhne in se odpove zdravilom, ki lajšajo ali pozdravijo astmo in recimo vzame resno vašo izjavo, da ste si menda vi na tak način pozdravili astmo. Seveda srčno upam, da ste si jo res, da ne bo pomote. A močno dvomim.

Sem pa vesel, da ste gospod predsednik čestitali Ani Roš Stojan za tretjo Michelinovo zvezdico, a kaj, ko ste se ne vem zakaj odločili to dejanje tudi posneti. Ne vem no, če je to res vaše delo, saj vendar niste kakšen filmski igralec ali režiser iz Hollywooda. Čeravno zna biti, da bo o vas kmalu posnet kakšen film. Denimo tak z naslovom Mož, ki je preveč obljubljal. Komedija. Evo, pa smo že pri dejavnosti, ki ste je najbolj vešč. To vam gre res dobro od rok. Pravzaprav iz ust. Ampak le v obljubah ste dobri in v napovedovanju časovnic, pri realizaciji in izpolnitvi pa ste kot kakšna petoligaška nogometna ekipa. Ne gre vam in ne gre. Pa če zamenjate še kakšnega ministra, ne bo kaj dosti drugače. Vse do tedaj ne, dokler ne boste vendarle spoznali, da ste šibka točka vi. Predvsem vi. A bojim se, da bo do tega spoznanja preteklo še kar nekaj vode. V vmesnem času pa bodo morali le-to spoznati in na svoji koži občutiti še mnogi tisti, ki jim je voda odnesla vse, kar so si skozi desetletja ustvarili.

Pa naj bo zadosti za tokrat, saj imate po mojem v Svobodi že brez mojega pisanja dovolj napete strune. To, da je druga (če je še druga) članica Svobode, torej predsednica Državnega zbora RS prišla v Areno na javno RTV in si celo upala dati par nasvetov vaši partnerici, po mojem ne bo minilo brez posledic. Ena od teh je že, da so Igorju Pirkoviču odvzeli vodenje oddaje.

Še bo zanimivo, sploh, ker se zdi, da tudi prvak opozicije še ni rekel zadnje besede in za nameček še ne izpusti svojega aduta (ki sliši na ime Anže) iz svojih rok v druge.

P.S.: Upam, da bo vsaj Državni svet, ki si ga svobodaši še niso podredili ali ga ukinili izglasoval veto na še dve noveli zakona, ki sta poleg vsega še pravna zmazka. Čisto v stilu vladajoče ekipe. Govorim o Zakonu o kmetijsko-gozdarski zbornici Slovenije, s katerim bodo »nepravim« po levičarski ideologiji zaprli vrata, in o Zakonu o zaščiti živali, po katerem bi v roke moč namesto veterinarjev in stroke dobili razni ljubitelji in ljubiteljice nutrij. Ne bo daleč čas, ko bodo še živalske vrtove zaprli.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice