Skip to content

Nagovor direktorice

Drage bralke, dragi bralci,

pred vami je prva številka Slovenca. Ni naključje, da smo ga poimenovali enako kot časnik, ki je bil v 19. in 20. stoletju vodilni in najpomembnejši slovenski medij, izhajal pa je tudi v prvih letih samostojne slovenske države.

Slovenec, ki ga po mnogih letih ponovno obujamo, je sedaj pred vami v novi obliki. V časopisu, ki bo izhajal nekajkrat letno, se boste lahko iz prve roke seznanili z delovanjem Slovenske ljudske stranke. Slovenska ljudska stranka je s predsednikom mag. Markom Zidanškom na čelu odločno zakorakala v novo obdobje prevetritve in skupaj z ekipo Glavnega tajništva stranke ter celotno organizacijo s polno paro dela naprej. Korenite spremembe so bile nujne in prepričani smo, da nas bodo vrnile tja, kjer lahko uresničujemo svoj Program. Tudi zato imate danes pred seboj prvo številko Slovenca, našega in vašega časopisa, v katerem bodo vizije Slovenske ljudske stranke našle svoj dom.

Časnik Slovenec je bil nekoč zelo pomemben medij razširjanja idej Slovenske ljudske stranke, tak bo tudi ta Slovenec. V njem bodo svoj prostor našle do sedaj preslišane ideje o pravični, urejeni, pošteni in – kot je rekel predsednik – véliki Sloveniji, ki bo skrbela za dobrobit vseh nas. 12. maja letos smo praznovali 28. rojstni dan ustanovitve prve demokratične politične stranke po drugi svetovni vojni na slovenskih tleh. Slovenska ljudska stranka, naslednica Slovenske kmečke zveze, je v svojih 28 letih doživela vzpone in padce. Zadnji padec nas je izrinil iz parlamenta in nas spomnil, da se moramo vrniti k svojim koreninam, zato smo se znova zavezali skrbi za blaginjo državljank in državljanov.

glasovalniNašli smo rešitve za različna področja in jih zapisali v Program SLS. Kot dober gospodar bomo storili vse, da bo slovenska država postala dežela blaginje. Prepričani smo, da boste volivke in volivci prepoznali kakovost naših rešitev in nam s svojo podporo na volitvah pomagali ponovno odločno prestopiti prag Državnega zbora RS ter nam omogočili sodelovanje v Vladi RS. Tam bomo lahko najučinkoviteje implementirali rešitve v dobro državljanov. Jasno se zavedamo, da sta organiziranost in aktivnost stranke, njenih odborov in članov ključnega pomena za naše nadaljnje delovanje.

Vem, da vas je veliko, ki delite prepričanja SLS in utelešate njene ideale, zato vas spodbujam k povezovanju in dobri organiziranosti. Sodobne in uspešne Slovenije ne more biti brez uspešne Slovenske ljudske stranke. Uspešna Slovenska ljudska stranka pa ne more obstajati brez povezovanja njenih ljudi. Mi trdno verjamemo, da bomo z vašo pomočjo ponovno okrepili ugled in vlogo Slovenske ljudske stranke v državi. Letos praznujemo 25. obletnico neodvisnosti države, na kar smo lahko ponosni! Verjamem, da veliko ljudi ni zadovoljnih s stanjem, v katerem je država ob svojem četrtstoletnem jubileju. Prav zato je čas, da Slovenska ljudska stranka ponovno pridobi pomembno vlogo v slovenski politiki ter pokaže svojo moč in učinkovitost pri vladanju v dobro ljudi.

javnomnenjskaRezultati javnomnenjskih raziskav že kažejo, da Slovenska ljudska stranka znova prepričljivo presega prag za vstop v parlament.

Zaupa nam čedalje več državljank in državljanov, mi pa bomo še naprej trdo delali za njihovo in vaše dobro. Imamo veliko potenciala in znanja ter zremo v prihodnost. V prihodnost, ki jo bo v veliki meri oblikovala tudi Slovenska ljudska stranka.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice