Skip to content

Migranti prej do stanovanj kot državljani

Migrantska problematika je preča tema že več kot leto in pol. Vsakdo ima svoje mnenje, veliko je bilo uporov proti naselitvi le teh, a država kot fijakarski konj dela po svoje in pri tem ne gleda na državljane in njihove stiske.

Kajuhova ulica 7: poleg Vrtca Anice Černejeve in I. gimnazije v Celju.

Zadnji ukrep, ki ga ima Vlada Republike Slovenije namen sprejeti, v ponedeljek, 9. 1. 2017, mimo državljanov, na hitro in predvsem po tiho, je, da bo lastna – državljanska stanovanja namenila za migrante. Stanovanja bo v celoti vrhunsko opremila, kar je razvidno iz javnega razpisa, ki je bil objavljen lani novembra.

Oblakova ulica 26: poleg I. osnovne šole v Celju.

V Celju sta takšni lokaciji dve. Prva je na Kajuhovi ulici 7, kjer bodo za migrante opremili in namenili kar 10 stanovanj in druga na Oblakovi 26, tam imajo v planu 9 stanovanj. Najbolj bode v oči ponovno to, da sta obe lokaciji v bližini vrtca, osnovne šole in srednje šole. Konkretno, lokacija na Kajuhovi je v neposredni bližini Vrtca Anice Černejeve in I.gimanzije v Celju. Lokacija na Oblakovi ulici je v neposredni bližini I. osnovne šole v Celju, Ekonomske šole, Srednje šole za gostinstvo in turizem in Srednje medijske šole.

Žalostno je to, da o tem nihče ne ve ničesar,  najmanj pa stanovalci, ki živijo na naslovih izbranih stanovanj. Nikakor pa ne smemo zanemariti dejstva, da o nameni vlade niso obveščeni niti ravnatelji šol in vrtca.

»Država je pozabila na svoje državljane in njihove stiske. Bilo bi smotrno, da bi v takšni meri, kot poskrbi za migrante poskrbela tudi za svoje ljudi.«

Magister Marko Zidanšek (predsednik SLS, edine stranke, ki na migrantsko problematiko opozarja že od samega začetka) je opozoril tudi na stanovanjsko problematiko v Celju. Mnogo družin že več let čaka na stanovanja, se redno prijavljajo na razpise (v lanskem letu se jih je prijavilo kar 516) in tudi do 10 let čakajo nanj. Ko pa vlada rešuje problematiko migrantov je očitno tudi stanovanj dovolj.  »Država je pozabila na svoje državljane in njihove stiske. Bilo bi smotrno, da bi v takšni meri, kot poskrbi za migrante poskrbela tudi za svoje ljudi.« meni mag. Zidanšek.

Alenka Gabrovec

Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Polde
Polde
7 years ago

Zidansek je edini ki ima jajca povedat kar je treba. Naslednjic bom volil SLS, upam da bodo volitve cim prej!

Marija
Marija
7 years ago

A bo Zidanšek poskrbel za brezdomce. Kje imajo stanovanja za te. Ali za tiste kateri niso mogli plačati položnic pa so jim za 600€ glavnice dolga prodali stanovanja in jih vrgli na cesto. Zakaj ti ljudje na silo ne gredo v državna stanovanja saj so vendar naša. Kdo je država če ne mi.Torej se imajo naši ljudje pravico naseliti v ta stanovanja. Tudi vzdrževanje in vse plačujemo davkoplačevalci in ljudje so na cesti. Mi pa uvažamo tujce nevarne osebe in jim nudimo vsa razkošja. Kje ste da se jim gre to povedati pred vlado. Poglejte si Romune.Samo mi bolni starci… Read more »

Prijava na e-novice