Skip to content

Kaos na cestah

V zadnjih urah se je po Sloveniji stanje na cestah drastično spremenilo. Sneg in dež, ter vse nižje temperature so cestišča spremenile v nevarne površine in poligone smrti. Tako v Ljubljanskem, kot Mariborskem UKC poročajo o povečanem številu oskrbovanih zaradi padcev, nesreč… ki so jih povzročile vremenske razmere.

Razmere cestišč po Sloveniji

Zaradi poledice ali nespluženih cest se skoraj vsako uro zgodi prometna nesreča, ki dodatno otežuje že tako kaotično situacijo na cesti. Trenutno so zaradi poledice, zdrsov, zasneženega cestišča zaprte naslednje ceste Ljubljana – Kočevje, Tojane – Izlake, Hrastnik – Rimske Toplice, prelaz Vršič, Šentjur – Dobje, Lokve – Čepovan in Volče – Solarij. Mejni prehod Gruškovje je na hrvaški strani zaprt za tovorna vozila.

Prometno – informacijski center poroča še v zastoju na cesti Velenje – Slovenj Gradec (zdrs tovornih vozil in prometna nesreča), oviranemu prometu na štajerski avtocesti (priključek Slovenska Bistrica, izvoz Celje center) podravski avtocesti (CP Prepolje, počavilišče Dravsko Polje), priključek Letališče in Marjeta) in pomurski avtocesti (priključek Sv.Trojica). Prav tako je zaradi poledice zaprta cesta Gornji trg – Rakitna, oviran na cestah Bloška Polica – Pobud, Polhov Gradec – Ljubljana, Črni Vrh – Godovič, Nova Gorica – Tolmin in Otiški Vrh – Dravograd.

PREVIDNO v teh dneh na cesti, bolje je, da zamudite, ali greste prej od doma, kot da ste zgodba v črni kroniki.

Alenka Gabrovec

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice