Naprej na vsebino

Ponovno v bitko s Hrvati

Danes ob 20:45 bo velika večina zvestih rokometnih navijačev sedelo pred televizijskim ekrani in navijalo za slovensko reprezentanco. Od 19.1. lahko namreč s ponosom spremljamo bitke slovenske rokometne reprezentance  na svetovnem prvenstvu v Franciji. Z vsako minuto tekme so dokazovali, da so kljub mladosti perspektivni rokometaši o katerih bomo slišali še veliko.

Luka Žvižej, Marko Bezjak in Uroš Zorman.

Za slovensko rokometno reprezentanco je bil to že 7 nastop na svetovnem prvenstvu. Največ tekem ima za sabo vrsto – letni kapetan Uroš Zorman (217), največ zadetkov pa je dal Luka Žvižej (702). Vendar je današnja tekma kot vračanje na kraj zločina iz leta 2013, ko so se prav tako borili proti Hrvatom za bron. Takrat jim žal ni uspelo, a danes upam, da jim bo, saj bo zmaga še toliko bolj slajša ravno zaradi preteklih političnih dogodkov (vojne okoli terana).

Statistika doseženih mest na Svetovnem rokometnem prvenstvu.

Kolikor je moč razbrati iz statistike imamo Slovenci na lestvici višje uvrščenega igralca z največ zadetki – Gašper Marguč je na 16. mestu s 34 zadetki, na drugi strani je prvi hrvaški igralec na lestvici Luka Cindrić na 19. mestu s 32 zadetki. Tudi naš vratar Matevž Skok je po številu obramb 70 (34%) pred hrvaškim Ivanom Števanović  39 (34%).

Slovensko zastavo so, in še bodo, zastopali Matevž Skok, Blaž Blagotinšek, Nik Henigman, Gašper Marguč, Vid Kavtičnik (kapetan), Blaž Janc, Jure Dolenec, Darko Cingesar, Vid Poteko, Tilen Kodrin, Matej Gaber, Marko Bezjak, Jan Grebenc, Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Urban Lesjak, David Miklavčič in Urh Kastelič. Kot Celjanka žal ne morem mimo tega, da je kar 6 članov RK Celje Pivovarna Laško.

Danes bo ekipo Veselina Vujovića imela možnost osvojiti prvo medaljo na svetovnem prvenstvu in doseči najboljši rezultat do sedaj. Zmaga bi seveda bila še toliko bolj sladka, ker nikoli v zgodovini svetovnega rokometnega tekmovanja nismo bili pred Hrvati.

Ob 20:45 vsi pred TV in navijati, naj športniki naredijo tisto, kar politiki ne zmorejo!

Alenka Gabrovec

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice