Skip to content

Zidanšek: Drugi tir bo novi TEŠ 6

V SLS opozarjajo, da je Vlada RS v ihti pred iztekom mandata projekt drugega tira zasnovala netransparentno, brez prave strategije in s cilji, ki so v jasnem nasprotju s principi dobrega gospodarja. To ugotavljajo tako strokovnjaki OECD ITF in slovenska inženirska združenja kot tudi Računsko sodišče RS. Slednje opozarja na nejasno finančno konstrukcijo in slabo možnost nadzora.

Bomo davkoplačevalci zopet plačevali precenjene in nedodelane državne projekte kot je TEŠ 6?

Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek: »Rezultatov dela trenutne Vlade RS se bomo Slovenci z grenkobo spominjali vsaj do leta 2060, ko se izteče koncesija podjetju 2TDK. Dobro izveden projekt drugega tira bi lahko oživel obubožano slovensko gradbeništvo, vendar gre trenutno po enaki poti kot TEŠ 6 in podjetje Slovenski državni gozdovi.”

Zakaj ima Vlada RS nadzorne institucije, če njihovega mnenja ne upošteva? Zakaj silijo v sprejetje svojega predloga zakona, pri katerem tako Računsko sodišče RS kot KPK opozarjata na nepravilnosti? Verjetno se jim pred koncem mandata mudi tlakovati pot novemu tajkunskemu projektu, posledice katerega bodo (spet) še dolga leta nosili davkoplačevalci. Bolje bi bilo z začetkom gradnje še malo počakati, nato pa izvesti projekt, pripravljen v skladu s smernicami strokovnjakov in pod temeljitim nadzorom pristojnih institucij. Dober gospodar se iz napak nekaj nauči, Vlada RS pa se spreneveda in rine z glavo skozi zid, so še kritični v SLS.

uredništvo

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Poklici

Ministrstvo za obrambo bo ponovilo razpis za resničnostno serijo zaradi pomanjkanja ponudb

Ministrstvo bo zavrnilo tudi edino ustrezno ponudbo za snemanje serije, glede naslednjih korakov pa si bodo vzeli čas za razmislek.

Prijava na e-novice