Naprej na vsebino

Alfa Samec: Žensko je treba spoštovati?

Preden se začnete spraševati kako zadet sem, ali bolan, ali že nekaj, naj vam povem, da nič od tega. Če ravno moje razmišljanje in dejstvo, da povem stvari direktno in na glas, ni v skladu z nekimi pogledi in prepričanji, še ne pomeni, da nimam vrednot, ki jih družba zahteva, imam. Mislim, da sta mi starša privzgojila veliko vrednot in za to sem jima iz srca hvaležen, predvsem pa, da sta me naučila razmišljati s svojo glavo in me pri vseh drugačnih pogledih podpirala, še vedno me.

Z očetom sva v času mojega odraščanja imela pogovor, ki je v meni ostal do danes in je osnoval moj pogled na ženske in oblikoval moje spoštovanje do njih. V šoli smo takrat ravno obravnavali enakopravnost in moj oče je vedno govoril, da je to bull shit in posledično bil deležen kritik. Takrat sem ga moral vprašati zakaj meni tako. Vprašal me je, če znam kuhati –  seveda sem že znal, če znam pospravljati – seveda sem že znal, če znam likati – znal, če znam vsa gospodinjska dela – znal, če znam zamenjati žarnico – znal, beliti – znal, zidati – znal, sestavljati pohištvo – znal, delati na vrtu – znal, kositi – znal … in še bi lahko nadaljeval … na koncu me vprašal, če lahko rodim. Gledal sem ga, kot bi z Lune padel. Nisem ravno razumel zakaj temu tako in moj odgovor je bil seveda, da ne in kaj ima to z enakopravnostjo. Razložil mi da vse. Namreč, mož nikoli ne more roditi, a vendar ženska ne more zanositi brez moškega. Ostale zadeve lahko počneta tako moški, kot ženska. Torej v svetu, kjer se ljudje zavedajo vsega kar imajo, se spoštujejo in se zavedajo lastne veličine, je enakopravnost del življenja, tam, kjer tega ni, pa tega nikoli ne bo, če tudi bo tisoče in tisoče zakonov napisanih o tem. V Sloveniji enakopravnosti ni nikoli bilo in je tudi ne bo. Razlog, ker nismo pripravljeni na spremembe. Torej je vsak posameznik tisti, ki se odloča, kakšen bo njegov dom, ker na državni ravni tega ne bo dosegel. A bistvo vsega je spoštovanje in ljubezen do samega sebe.

Vendar se zadeve zapletejo pri razumevanju besede spoštovanje. Namreč večina žensk v Sloveniji pomeša egoizem z enakopravnostjo in spoštovanjem. Večina je bila vzgojena v duhu, da smo moški nebogljena bitja, ki jih morajo prevzgojiti, ker smo tako in tako mamini sinčki. Če povemo kaj želimo in kaj nam ni všeč, smo vsa živalska bitja, ki se jih v tistem trenutku spomnite, če se postavimo zase, smo pa nasilni in imamo težave z mamicami in očki. Za dodatek še slišimo, da so otroci vaši, da ste jih ve nosile 9 mesecev v maternici in le ve in smo ve veste kaj je za otroke najbolje, mi pa nimamo prava na glasanju. Če kaj od tega ne upoštevamo, vas ne razvajamo, vas ne spoštujemo in ste boge revice, ki so vam kratene že ne vem katere pravice in smo mi iz srednjega veka. Super. S takšnim razmišljanjem nam kratite pravice, nam govorite kaj si lahko mislimo, kaj lahko čutimo, kaj lahko delamo, potem pa v jok in na drevo, ko nam je dovolj in si najdemo drugo. Ve v večini nas ne spoštujete in nam kratite enakopravnost.

Enakopravnost ni nič drugega kot stanje, v katerem imajo vsi enake pravice. Če kje, jih moški pri otrocih nima. Redko kateremu moškemu je dovoljeno biti ob otroku takšen kot je sam, igriv in zabaven. Vedno moramo delovati v skladu z vašimi pravili, ter pravili knjig/forumov, ki ste jih v zadnjem času prebrale. Ko najdete nekaj »boljšega« moramo potem delovati po tem boljšem. Ve odločate, kaj bo otrok imel oblečen, ker mi kao tega ne znamo, ve kupujete, če ravno damo denar mi. Potem tudi pri policistih nismo enakopravni…ve lepo pogledate, malo vržete joške ven in boom, čudežno se zgodi, da kazni ni več. Ni to samo pri policistih…na tržnici pri prodajalcu, mehaniku…vedno ve samo pokažete svoje atribute in kačing, vse je bolj ugodno. Mi moramo biti pravo pogajalsko bitko, da nam to uspe, če nam. Pri iskanju partnerja enako…ste se že kdaj vprašale, koliko jebenega časa mi porabimo za to, da pritegnemo vašo pozornost, ve pa samo štikle, minika, dekolte in že izbirate. Pa vam vse to mi mečemo pod nos? NE. Organiziramo proteste, da so nam kratene pravice? NE. Kričimo, da nas zlorabljate? NE. No in spet sem čuden in mešam stvari, ane? Mislim, da dejstvo, da obstaja druga plat medalje ne boste sprejele, ker mi boste razložile, da sem nor in da vas ne spoštujem.

Ste se kdaj vprašale, kaj sploh spoštovanje je? Če bi se, bi bilo vaše mišljenje bistveno drugačno. Namreč spoštovanje ni nič drugega kot pozitiven odnos do koga zaradi moralno utemeljene veljave. Spoštovanje nikakor ni to, da vam kupimo vse kar si želite, da vam v vsem ustrežemo, da vemo, kaj si mislite, da čutimo kar čutite, da vam govorimo tisto, kar ve pričakujete, da vam rečemo, da se vedemo, kot ve želite, da se…to kar ve pričakujete, da bi moški, ki vas spoštuje moral delati, je dresura, mi pa nismo vaše živali.

Moje dame, ste kdaj opazovale, kaj vse v enem samem dnevu moški naredi za vas? Ste se mu zahvalile za tiste za vas nepomembne stvari, ki jih je naredil? Opazite njihovo stisko? Opazite moment, ko si želi le vašega objema? Čutite kako mu je, ko je v službi ostal brez napredovanja, ker ga je ena šefu potegnila in dobila delovno mesto vašega dragega? Ga takrat pokličete? Veste kako mu je, ko zvečer gleda otroke in se zaveda, da jim vsega, kar si želi jim dati ne more dati? Veste kako mu je, ko vas ponoči gleda, ker ste ga zbudili s svojim smrčanjem, ter se sprašuje kaj za vraga je naredil narobe, da ste odšli ponovno besni v posteljo in je ostal brez onih 20 gramov užitka? Če ste iskrene do sebe, boste priznale, da nimate pojma in hitro dodale, saj oni tudi nas ne razumejo.

Potem lahko začnemo bitko, kdo je tu bolj pomemben, komu je lažje in kdo ima bolj prav. Na koncu smo pa itaq moški šovinistične svinje, ki vas zlorabljamo. Torej, kdo tu ni spoštovan in enakopraven?

Že mogoče, da imam dobro službo, a v svojem poslu delam z mnogimi ženskami, ki so le dobro vlekle in prišle do položaja. Na faksu nisem mogel kazati dekolteja in na lahko opraviti z izpitom. Že mogoče ga včasih namočim še kje drugje kot doma, a ga običajno s poročeno, oz. v vezi, torej v igri nisem sam. Mogoče sem v vaših očeh prasec, ker po vaših prepričanjih moramo moški delati z vami kot s princesami, ker potem imamo raj, a jebat ga, nekaj ste pri pravljicah napačno brale. Pepelka je bila pridna ponižna deklica, ki je bila vedno dobra do vseh in je pristala s princem. Sneguljčica je moral pobegniti z dvorca, skrbeti za sedem škratov in na koncu pristala s princem. Zlatolaska podobno…torej vse vaše princeske so bile pridne, delavne deklice, ki so si zaslužile spoštovanje, ter postale princeske/kraljične, a s svojim delom nadaljevale tudi po poroki. Torej? Kaj tu ni jasno? Razen, če sem jaz bral pravljice za fante in so vaše drugačne.

Naslednjič, ko boste vpile, kakšni smo moški in nas enačile z živalmi, poglejte najprej sebe. Koliko stvari, ki jih mi počnemo so vam samoumevne in nam niti hvala ne rečete? Kolikokrat od nas zahtevate nemogoče, pa smo tiho in skušamo najti rešitev? Ste kdaj pomislile, kako jebeno je živeti z vami in tistimi vašimi hormoni? Vse skozi si na vrtiljaku in upaš, da ko se bo ustavil, ne bo eksplozije. Ste se kdaj vprašale, kako tečno nam je poslušati vse te vaše, debela sem, grda sem in ostalo sranje? Če vas ne bi imeli radi in ne bi bile za nas najlepše, najbolj seksi, z vami ne bi bili, kaj tu ni jasno. Celulit ne opazimo, ker v večini gledamo vaše »oči« in sanjamo kako bi vas položli. Imamo čustva, a so nas učili, da če jih pokažeš si šibak in jih pokažemo le ob tisti, ki ji popolnoma zaupamo. Znamo marsikaj, a le če nam to dovolite in nas pri tem ne kritizirate. Naredimo ogromno, če le to opazite. Torej je le na vas mlade dame, ali boste končno odprle oči in nehale biti fjakarski konj, ter opazile mavrico, ki vam jo dnevno rišemo, ali pa živele v svojem prepričanju, da smo prasci. Če slednje, je tako vseeno kaj počnemo, ker je rezultat na koncu isti.

Alfa Samec

Subscribe
Notify of
guest
9 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Andrej
Andrej
4 years ago

100% agreed. In po vsem skupaj slišiš od žensk: “Moški so svinje.” Sama sebe pa ne pogleda.

Jaz
Jaz
4 years ago

Ja, spostovanje mora biti vzajemno. Ampak dragi avtor, iz tvojega clanka veje posplosen nespostljiv pogled, ki prizadene zenske, ki niso to, kar ti pises. In jaz TAKIH poznam ogromno. Kot model uspesne zenske si predstavil tako, ki ga sefu vlece. Btw, a ni bil tak sef moski?!? Osebno ne morem prestet primerov, ko sem bila kot zenska diskriminirana v kariernem smislu. Tako od moskih kot od zensk. Od moskih kljub vidnim rezultatom zreducirana predvsem na spolni objekt z neprimernimi namigovanji. In ce sem ze napredovala, sem zato, ker sem se dokazala trikrat bolj kot moski kolegi in ne zato, ker… Read more »

Marjanca
Marjanca
4 years ago

Fantje imejte se radi in potem boste lahko postali moški. Znan je rek: Dobro se z dobrim vrača. Torej takšen kot si takšnega partnerja si dobiš. Zato poglejte na okoli brez sovražnih očal in videli boste koliko je delovnih princes, ki nočejo princa ampak iskrenega moškega.
Princesa, ki ima princa

Mateja
Mateja
4 years ago

Oprosti Alfa samec, tudi dekolte in lepa postava ne vžge, to sem občutila na lastni koži. Nič se ne vidi, dokler ne povem, da sem epileptik, zaradi tega me je zapustil. Pa čeprav je vedel in mi pred pričami obljubil večno zvestobo, kje je tu spoštovanje in enakopravnost. Da sem epileptik nisem kriva sama, ker vem zakaj in žal se ne da operirati, ampak preprosto živeti s tem. Vesela sem, da nimam več napadov želim povedati samo to, da če ti je nekdo zelo všeč in si ga želiš te ne sme motiti kakšen je, ampak sprejmi njegovo notranjo in… Read more »

Tanja
Tanja
4 years ago

Jaz se pa delno strinjam…. Tudi sama dolgo nisem opazila, kaj cse moj dragi naredi za mene… Vse se mi je zdelo samoumevno… Pri kazanju čustev res ni ravno biser, ampak veliko pa dokaže z dejanji… In ne… Dekolte ne pali, če nimaš mer 90-60-90 ( nismo vse miss universe). Pri policajih pa se ponavadi izmažem s priznanjem napake in nastalo situacijo obrnem na hec… To pa lahko počbete tudi moški, a ne? Kar se pa kariere tiče, moramo nekatere pač garati in poslušati opazke.

Tanja
Tanja
4 years ago
Reply to  Tanja

PS:se opravičujem za slovnični napaki ?

Tanja
Tanja
4 years ago

Ahahahahaha. Bom uporabila moško retoriko: ziher te že dolg ni nobena nategnila. Pa še to: na kateri planet ti hodiš pecat? Omega?

Beta
Beta
4 years ago

A si že kdaj slišal da te pri drugih moti samo tisto kar prepoznaš pri sebi?? Sicer pa v življenju dobiš kar daš, …?

Rado
Rado
4 years ago

Res je

Prijava na e-novice