Naprej na vsebino

Kino le še za premožne?

Časi, ko smo z veseljem hodili v kino, ker se je vrtel film, ki si ga nujno moral videti, so že davno mimo. Včasih se mi zdi, da komaj čakamo reklame, da jih prelistamo in si v glavi naredimo načrte kdaj in kje boš določeno stvar kupi. Če ravno vedno ne pomislimo, da se zgodi, da kupimo tudi dosti tistega, kar ne rabimo, a je bilo slučajno v akciji.

Vir: Cineplexx.

Torej v vsakodnevni poplavi reklamnih napisov sem tako tudi zasledila Cineplexxovega, ki je obljubljal, da me ob torkih čaka odlična cena kino vstopnice  – 3,33 €, če seveda me gre za film daljši od 120 minut, ni v 3D, ter ne vzamem VIP sedeža, ter takrat ni kakšen dogodek, predpremiere, premiere … Ni slabo, glede na to, da so običajno vstopnice zasoljene. Kava s prijateljico in padla je odločitev, da gremo zvečer po dolgem času v kino.

Kljub mojemu modrovanju, da so počitnice in ni variante, da bo gneča, je prijateljica kupila karte prej. Hvala bogu da jih je, kajti zvečer sem doživela šok. Pred blagajnami s kartami so se vile dolge, dolge vrste. In resnično dvomim, da bi bili na vrsti do pričetka filma, ki smo si ga želeli ogledati. Ob pijači pred filmom smo se zapletli v pogovor, bol nerganje, kako za vraga razmišlja vodstvo kinematografa? Ob rednih predstavah nabija cene vstopnic. Resno moraš premisliti, če si kino sploh lahko privoščiš. 4 članska družina poleg kart, ki so že tako kar konkretno čez 20 €, nujno, zaradi otrok kupi še kokice in seveda nekaj za spit in na koncu en obisk kina nanese okoli 30 €. Posledično je manj ljudi v kinu. En preprost popust pri nakupu kart je naredil preboj – gnečo in zadovoljne kupci.

Bi bilo za razmisliti, drago vodstvo kinematografa, da bi malo spustili redne cene vstopnic in kinodvorane bi ponovno naselili smeh, veselje, pogovori in evforije.

Sabina Bajc

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice