Skip to content

Avtocestne zastoje bi lahko zmanjšali z delom ponoči ter izven sezone

Za nami je drugi vročinski valj in želja po ohladitvi na morju postaja vse večja. A ta želja kaj kmalu zbledi, ko se odpravimo na pot. V teh dneh se je namreč začela obsežna obnova viadukta Ravbarkomanda in šestih kilometrov odseka Unec-Postojna.

Dejavniki, ki so narekovali čas obnov so se tekom let spremenili

Po analizah narejenih več kot 10 let nazaj je bilo najmanj prometa med poletjem, vendar se je stanje od takrat močno spremenilo. Največje prometne konice v Sloveniji nastajajo prav v tem času. Spremembe so nastale zaradi spremenjenih vremenskih razmer in povečanega števila tujcev, ki v tem času prečkajo našo državo. To pri ustaljenih poletnih gradbenih delih povzroča večje zastoje, slabo voljo voznikov in ob enem tudi škodo v slovenskem gospodarstvu.

3. faze prenove odseka avtoceste med Uncem in Postojno, je planirana med največjo turistično sezono. Foto: Siol

O spremembah vremenskih razmer, milih zimah in izginjanju pomladi in jeseni smo v Slovencu že poročali.

Obnovitvena dela, ki vam bodo otežila vožnjo

Obnova na trasi avtoceste med Uncem in Postojno se je začela junija, nadaljevala se bo tudi prihodnje leto. Gre namreč za obsežna obnovitvena dela, katerih pogodbena vrednost brez DDV za obe sezoni znaša skoraj 23 milijonov evrov.

Zastoji na slovenskih avtocestah so postali že stalnica, pri čemer ni zanemarljiv tudi njihov vpliv na gospodarstvo.

V sklopu 3. faze prenove odseka avtoceste med Uncem in Postojno, ki bo trajala do sredine septembra, bo ves promet v smeri Kopra na viaduktu Ravbarkomanda preusmerjen na sosednjo polovico viadukta, polovica viadukta Ravbarkomanda bo ostala zaprta za ves promet. Na razdalji približno kilometra bo promet potekal le po enem delu viadukta, vendar še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, tako proti Ljubljani kot proti Kopru. Na preostalem odseku Unec-Postojna bo promet še naprej urejen po obeh polovicah avtoceste, prav tako po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na trasi avtoceste med Uncem in Postojno se nadaljuje obnova voziščne konstrukcije in preplastitev, v okviru katere bodo med drugim razširjeni tudi odstavni pasovi.

Veliko del bi lahko opravili ponoči

Prvak SLS mag. Marko Zidanšek, že dlje časa opozarja na to, da je mnogo obnovitvenih del, ki bi jih bilo mogoče opraviti ponoči ne da bi motili okolico, vendar se tega načina v Sloveniji ne poslužujemo. Poudarja tudi, »da se v Sloveniji premalo zavedamo, da je dobra infrastruktura zelo pomembna tako za konkurenčno gospodarstvo kot turizem. Mala in srednja podjetja, ki v Sloveniji nosijo večino bremena, so v veliki meri odvisna od dobrih in hitrih cestnih povezav do svojih dobaviteljev, kupcev in poslovnih partnerjev. Dobra in pretočna cestna infrastruktura bi zato zmanjšala njihove stroške in izboljšala konkurenčnost. S prepovedjo večjih cestnih popravil med prometnimi konicami in zlasti v turistični sezoni bi bistveno izboljšali varnost in pretočnost cestne infrastrukture.«.

Alenka Gabrovec

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Brencl
Brencl
6 years ago

Koliko je pa mag. Zidanšek delal ponoči, da sploh lahko daje komentarje? So dela, ki se jih ne da delat ponoči in tudi v neugodnih razmerah ne. Ko je v lj pomlad je v Postojni se zima…

Prijava na e-novice