Skip to content

Vse rešitve imajo VEDEŽEVALKE?

Vsak živi življenje po svoje, gre čez vzpone in padce, ter se trudi delati kar mu je v moči. Težko bi rekli, da nihče ni niti enkrat v življenju pomislil na to, da bi želel vedeti, kaj ga še čaka. Ali je bilo to zaradi razočaranja v ljubezni, težav pri zdravju, denarju in poslu … razlogov tisoč, a odgovor neznanka.

Veliko je teorij o tem, ali ji prihodnost že v naprej določena, ogromno je smeri, ki ravno teorijo o tem, da nam je usoda zapisana o zvezdah, DNK, energiji … trži in izkorišča naivnost ljudi, ter njihovo stisko. Sigurno poznate koga, ki je kadarkoli obiskoval vedeževalko, ali jo poklical. Ravno slednji so tisti, katerih število se je povečalo. Koliko denarja se tu obrne je tema za kdaj drugič.

Ko se človek odloči, da bi le poklical vedeževalko in bere opise se vsi zdijo tako prepričljivi. Le ti izkoristijo vse možne psihološke pristope, da bi bili videti bolj verodostojni, a dejstvo je, da vsakdo, ki ima malce domišljije, prebere nekaj knjig o horoskopu, ima vsaj malo pojma o poklicih, zdravju je lahko prav dober vedeževalec. Kaj od tistega kar pove je resnično je druga zgodba.

Klic vedeževalki

Na spletu in Facebooku sem poiskala 7 vedeževalk, ki so najbolj klikane, opevane in jih ljudje priporočajo najbolj, ter jih poklicala.

V povprečju najbolj pogosto zastavljena vprašanja so o ljubezni, denarju in zdravju. To je zanimalo tudi mene in kot prvo vprašanje sem vpraša, kaj me čaka v naslednjih šestih mesecih.

Cena klicev je bila od 1,50 € na minuto do 2,19 € na minuto. Čas, ki sem ga porabila za vprašanje teh 4 vprašanj je bilo med minuto (ker mi gospa razložila, da jo lahko počakam na liniji 20 minut – sem jo poklicala nazaj) in 20 minut.

Kljub temu, da sem klicala izključno samo slovenske ponudnike sem za sogovornico dobila gospo, kateri Slovenski jezik ni bil njena največja vrlina.

Vprašanja, ki mi jih je vedeževalka zastavila so bila od datuma rojstva, do številk, ki sem jih morala povedati, od tega, da je med mešanjem mrmrala in sem jim morala reči stop, do tega, da sem dobila cel kup vmesnih vprašanj, ki so se zdela na videz nedolžna, a so sogovornici dajali material za zgodbo naprej. Dostikrat se je zgodilo, da je bila trditev vprašanje, v smislu: Vi ste pa v zadnjem času doživeli veliko hudega? Imate še nekaj uradnih zadev za urediti? …

Moram priznati, da so mi vse napovedale nekaj dobrega, pozitivnega, niti ena ni povedala nič negativnega, če tudi naj bi bilo, je na koncu sledilo na koncu se bo vse uredilo.

Kaj me čaka v naslednjih 6 mesecih?

Sicer zelo splošno vprašanje, a po mnenju vedeževalk, ki se imajo za osebe s čutom za vedeževanje je to vprašanje, ki pokaže tisto, kar bo najbolj pereče. Prav tako naj bi karte pokazale le za obdobje 3 let in nič več.

Od 7 vedeževalk, ki so mi gledale v karte je le ena bila mnenja, da nima pomena, ker ni jasno vprašanje. Pri ostalih sem izvedela, 6 različnih odgovorov. Od tega, da bo to obdobje sprememb, ko se bom morala odločiti, kaj želim, kajti v septembru se bo moje življenje popolnoma spremenilo, na dobro. Prav tako bo po mnenju druge to obdobje, ko bom delala na sebi, veliko negativne energije me bo obkrožalo s strani starejše ženske. Tretja mi povedala, da se bodo vse stvari, ki jih urejam, tudi uradne uredile meni v prid, pri tem mi bo pomagal starejši moški. Četrta mi razložila, da bom z mlajšim moškim začela nov posel, s katerim bom rešila svoje finančno stanje. Peta mi razložila, da bo moj posel stagniral, da se moram paziti, ker imam veliko sovražnikov, ki me bodo prinesli ogromno težav, a jih bom rešila, ker sem močna ženska. Zadnja mi obrazložila, da bom začela v življenju delati čisto nekaj drugega, kar počnem zdaj. Mogoče postanem vedeževalka.

Sicer ne vem, kaj naj si mislim, ampak vsekakor niti dve nista približno podobno odgovorili, podobno je bilo pri vseh ostalih vprašanjih.

Kaj lahko pričakujem v ljubezni?

Tu so si bile vse enotne, da nisem sama, niti ena me ni vprašala po otrocih, ali celo mi napovedala kakšnega. Vprašanja, ki so se pojavljala so bile v smeri njegovega imena, datuma rojstva in časa koliko sva skupaj.

Pri tem vprašanju sem imela občutek, da sem v vezi s 7 različnimi moški. Izvedela sem, da me na njemu veliko moti, da sem popolnoma nezadovoljna z njim, da sva v nekem začaranem krogu in ponavljava eno in iste vzorce in da mu bom v 9 dneh, ali v 9 mesecu, ali čez 9 tednov postavila ultimat. Baje me ta odnos izčrpava in imava neko oviro. Tudi prilagajati se bova morala, če bova želela vezo obdržati. Po mnenju ene bova vezo dvignila na višjo raven in bova čez 3 do 4 mesece naredila usoden korak. In sicer meni najljubša, da so čustva iskrena in bova za vedno skupaj, ker je moški, ki je iskren in bova skupaj uspela narediti veliko dobrega.

Kakšno je moje zdravstveno stanje?

Pri tem vprašanju sem obrazložila, da sem se v zadnjem mesecu znašla pri zdravniku zaradi različnih zadev, ki niso imele nekega izvora. Odgovori ponovno različni …

Izvedela sem, da ni nič narobe, da me obdaja negativna energija in si moram čakre prečistiti, da imam težave s ščitnico, hrbtenico, pritiskom, srcem, želodcem, polipe na jajčnikih, bakterijo v črevesju in da bom dolgo živela.

Glede na to, da sem bila na »servisu telesa« pred kratkim. Ščitnica je super, pritisk in utrip imam od nekdaj nizek, ginekološko vse BP, glede na to, da imam skoliozo so bolečine v hrbtenici moja stalnica, glede na intolerance na določne izdelke pa imam prej težave s črevesjem.

Kako bo z mojim finančnim stanjem?

Izvedela sem, da me je strah, kako bo, da imam vse pod kontrolo. Čaka me en uraden denar, ampak ne bo znesek tako visok, kot si želim. Baje me še čaka en finančni šok. Baje bom tudi investirala v nepremičnine in s tem lepo zaslužila. Septembra me čaka sanjska služba in bom potem bolj polna energije. Začela bom nov posel, ki bo propadel, ampak bom potem iz tega iztržila toliko, da me nikoli več ne bo potrebno delati.

Pustimo na strani to, da mi je marsikatera že pri vprašanju o moji prihodnosti napovedala uspeh v poslu, a pri denarju je bila druga zgodba. Če ravno se ta dva segmenta prepletata.

Vsekakor vem, da bo edini finančni šok položnica za telefon naslednji mesec. Ostalo pa…vsekakor bo čas pokazal svoje.

Kaj nas čaka jutri načeloma nihče ne ve, a ko je človek na tleh rabi upanje, tople besede in občutek, da bo vse OK. Žalostno je, da se človek počuti tako osamljenega in nemočnega, da pokliče vedeževalko. Vsekakor je to manjše zlo, kot novodobni guruji, ki prodajajo le zrak in na ta način služijo ogromno. Vsi odgovori so v nas, če si le prisluhnemo in vse zmoremo, če le verjamemo vase. Ko pa človek počne ene in iste napake, a krivca išče v svetu … je račun za vedeževalko njegov najmanjši problem.

Alenka Gabrovec

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice