Skip to content

Klemen Šavli: Zaradi Židanove dvoličnosti na naših mizah hrana slabše kakovosti

Po mnogih opozorilih in kontrolah pristojnih inštitucij, ki naj bi bile natančne, je Zveza potrošnikov Slovenije objavila rezultate raziskave kakovosti hrane. Ti kažejo, da v Sloveniji potrošniki za isti denar in pod isto oznako kupujemo slabšo hrano tujega porekla kot potrošniki v zahodni Evropi. »Zagotovila generalnega direktorja Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin dr. Janeza Posedija, da je ta hrana vseeno boljša kot v vzhodni Evropi, niso nikakršno opravičilo za ugotovljeno stanje,« je prepričan podpredsednik Slovenske kmečke zveze pri SLS Klemen Šavli.

Klemen Šavli: V Sloveniji je vse podvrženo interesu kapitala, največja krivda za slabo kvaliteto hrane je na ministru Dejanu Židanu.

Šavli ocenjuje, da lahko trenutni položaj v veliki meri pripišemo delovanju dolgoletnega kmetijskega ministra, predsednika SD ter podpredsednika Vlade RS Dejana Židana: »Samo poglejte, kaj se je zgodilo z največjim slovenskim trgovcem, ki je bil prodan čez glavo zadolženemu kupcu. Enako se je zgodilo z veliko prehrambnimi podjetji, ki so prav tako pristala v rokah kupcev iz bivše Jugoslavije.

Minister ob vsaki priložnosti govori o domačem, o borbi za slovensko hrano in zemljo. Očiten primer praznosti njegovih besed so kakovostna kmetijska zemljišča v Hočah, kjer bo odslej avstrijska lakirnica.«

V SKZ pri SLS odločno nasprotujejo zavajanju potrošnikov in prodaji hrane nižje kakovosti za višjo ceno kot na zahodu. Menijo tudi, da je nadzor nad uvoženo hrano bistveno slabši kot tisti nad predelavo živil na slovenskih kmetijah in v slovenski industriji.

Nadzor je ugotovil, da v Sloveniji potrošniki za isti denar in pod isto oznako kupujemo slabšo hrano tujega porekla kot potrošniki v zahodni Evropi.

»Žal je vse podvrženo interesu kapitala in se pozablja na osnovno nalogo države, ki je skrb za dobrobit vseh državljanov. Pričakujemo, da bo država spoštovala svoje naloge in vzpostavila primerljiv nadzor nad varnostjo in kakovostjo uvožene hrane,« poziva Klemen Šavli.

Uredništvo

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TOMI
TOMI
6 years ago

kO BO VSAK MINISTER GLEDAL DRŽAVO KOT V LASTNI ŽEP, BO ŠELE UVIDEL ZAKAJ JE MINISTER. TOMI

Prijava na e-novice