Skip to content

Tovariš predsednik, Borut Pahor.

Tovariš predsednik, Borut Pahor.

Kot državljan in volivec, zavezan plebiscitu in osamosvojitvi pa demokraciji in tudi krščanski tradiciji, pa kulturi stare in nove Evrope, te vljudno prosim, da – čeprav je to gospod Pučnik “mimogrede” že povedal – končno in dokončno razglasiš, da Jugoslavije ni več in da izjaviš, da s staro in novo partijsko mrežo sestopate z oblasti in se odrekate dediščini, tako materialni (če je že niste cele pokurili) kot ideološki, ki pa si jo sicer lahko odnesete kamorkoli. Ne bo bolelo, samo užaljen boš tovariš Borut pa “strici” te bodo grajali, da si in še poskušaš s šminko in ne puško, obdržati privilegije totalitarističnega sistema in njega težnje v dobro izbrancev in njihovih slug pa tudi sebi.

Vem, da bo to težko, a bodi gospod pa naredi to še pravočasno, najbolje takoj, ker te bodo tvoji lastni tovariši vseh mogočih rdečih zvezd in levic, nagnali z domačije na kak novi Goli otok.

In ne nazadnje, za to imaš mandat, tvoj kolega, tovariš Brglez, ti sporoča in te opominja, da si (še) v funkciji predsednika Republike Slovenije, vrhovna moralna in politična avtoriteta.

Mimogrede, vsi tisti posiljeni aplavzi ob tvojih smetarskih in cestarskih pa kaj vem kakšnih še veščinah, bi se v grmenje odobravanja spremenilo in dolgo ne bi pojenjalo, ko bi že desetletja znano in sprejeto zgodovinsko realnost zunaj meja Slovenije, priznal tudi doma. A vedi, da tudi ta gesta srčnega aplavza in hvaležnosti, kljub tvojemu simpatičnemu, naučenemu svetovljanstvu, ne bi pomenila odobravanja tvojega obstanka v slovenski politiki, sploh pa ne aklamacijo za tvoj dosmrtni mandat; to napako je, s tvojim mentorjem, narod že napravil leta nazaj in spomniti ga bo treba, ta slovenski narod kolikor ga še je, da takšne čustveno mehkužne oslarije iz nekakšne pomilujoče hvaležnosti, ne ponovi nikoli več.

Avtor: Janez Jemec

Veselo je in še bolj veselo bo.

Janez Jemec

 

Subscribe
Notify of
guest
9 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Karel
Karel
6 years ago

Strici so mi povedali,da to ni mogoče,žal…

Tina Juhant
Tina Juhant
6 years ago

G.Janez Jemec…se mi zdi ,da ste porabili ves vaš besedni zaklad,za sto vrstic ” lepo “( beri butastega ) napisanega apela…,upam, da vam bo bog pomagal,da se vam uresniči prošnja..? pa dajte glas Murkotu..saj je demokracija..??

Ana Ekart
Ana Ekart
6 years ago
Reply to  Tina Juhant

Tina Juhant, gospod Jemec ima res besedni zaklad, ima pa tudi pravopisnega, kar pa glede na Vaš komentar, žal, ne morem trditi za Vas.

jordan kodermac
jordan kodermac
6 years ago

V mandatu BP je 30.000 Slovencev zapustilo Slovenijo.Samo v lanskem letu 2016 skoraj 9000.Slovenijo zapuščajo predvsem izobraženi in mladi in iščejo svojo priložnost v tujini.Kam to pelje?Drževo so zadolžili tako,da vsako leto moramo plačati 1 mil.obresti.cca 500€ na prebivalca letno.

radovan
radovan
6 years ago

Zanimivo, a ta ničvreden ”otrok”, naš predsednik in poglavar vojske, je zanimivo- najbolj priljubljen v Sloveniji. To so verjetno glasovi farških ovc. Ostali narod molči in upam, da se bo že enkrat zbudil ….čas bi že bil !

radovan
radovan
6 years ago

Zanimivo, da je ta ničvreden ”otrok”, naš predsednik in poglavar vojske, najbolj priljubljen v Sloveniji. To so verjetno glasovi farških ovc. Ostali narod molči in upam, da se bo že enkrat zbudil ….čas bi že bil, sicer se naši dragi domovini slabo piše !

Bruno
Bruno
6 years ago

Komentarja ne bom bral, vidim da je neki Janez…takih imamo v SLO preveč, tudi za izvoz, ma jih nikjer ne marajo!!!

Vika
Vika
6 years ago

Kampanijo za nov mandat počne Pahor na stroške davkoplačevalcev že vseh 5 let. S fototermini se dela ljudskega,(še zdavno ni), kar pa se dogaja ljudstvu pa ne vidi. Krade se otroke, zapira nedolžne, obsodi se ljudi, ki odkrivajo lumparije in seznam bi bil dolg, pa vsi vemo kakšna je v državi stanje. Kot PD bi lahko v marsičem stopil nasproti ljudstvu, resnici in pravici z svojo avtoriteto, če ravno nima kot pravi pristojnosti. Tak kot je NI moj predsednik države in tako pravi tudi veliko izseljenih vsako leto. Iz obraza ne sije iskrenost, temveč”narejenost”uspeti za sebe za vsako ceno. Hvala… Read more »

Marija
Marija
6 years ago

Bojim se,da bo še zdržal en mandat.Rabijo kimavca.Če slovenski državljani hočejo uničiti avtohtone in zavedne Slovence jim lahko pod temi vladami popolnoma uspe.In to se bo pokazalo po referendumu za drugi tir,na predsedniških volitvah in naslednje leto koga bodo ljudje izvolili v vlado. Narod si piše sodbo sam.

Prijava na e-novice