Naprej na vsebino

Pravila pri spremljanju volilne kampanije in predstavitev mnenj ter kandidatov za predsednika Republike Slovenije

Slovenec.org skladu s 5., 6., 7., 34. in 35 členom Zakona o volilni in referendumski kampanji objavlja pravila, ki se nanašajo na Volitve za predsednika države.

V času predvolilne in volilne  kampanje, ki se končala 21. oktobra ob 24:00, bo poročanje slovenec.org skladno z uredniško politiko medija in profesionalnimi standardi v novinarskih prispevkih. Zagotovljeno bo objektivno in uravnotežena predstavitev predvolilne in volilne kampanje in mnenj vsem udeleženim strankam enakopravno, ne glede na stališče in politično prepričanje.

Za plačana propagandna sporočila velja, da bo slovenec.org med kampanjo naročnikom omogočil, da zakupijo prispevke, namenjene predstavitvi stališč in drugih objav.

Slovenec.org ponuja tudi možnost objave volilnih oglasov, ki bodo objavljeni v pasicah na strani, ki so tudi sicer namenjene oglaševanju. Zakup oziroma datum propagandnega sporočila je potrebno rezervirati vsaj 7 dni pred objavo po načelu, potrditve zakupa termina, če ga predhodno ni zakupil drug naročnik. Enako velja tudi za propagandna sporočila, naročiti jih je potrebno vsaj 7 dni pred objavo.

Naročena propagandna sporočila in oglase bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku, ki velja za čas volilne kampanje. Naročena sporočila in oglasi bodo jasno označeni, naveden bo naročnik oziroma plačnik.

Ugovore zoper morebitne nepravilnosti pri izvajanju teh pravil sprejema odgovorni urednik slovenec.org: Alenka Gabrovec

Kontaktni elektronski naslov v času volilne kampanje: urednistvo@slovenec.org.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice