Skip to content

Planet TV z izločanjem predsedniških kandidatov igra boga. Javnost ogorčena!

Poznate nadaljevanko »Once upon a time«, kjer so vse pravljice zmešane v en velik kaos. Nekako tako potekajo tokratne predsedniške volitve. Imamo 9 kandidatov, kandidati ponujajo vse mogoče, verjamejo Božji pomoči, obljubljajo tisto, kar po slovenski zakonodaji in vlogi predsednika ne bodo mogli uresničiti, le politična nedolžnost, mladost, nekontamiranost s starim sistemom so očitno nezaželeni.

Planet TV diskriminatoren do Suzane Lare Krause in Andreja Šiška 

Včeraj zvečer je na Planetu TV potekalo soočenju z naslovom Predsedniških 7, ki so ga komentirali Bernarda Jeklin, Ivan Hvalica in Edvard Kadič. Z vprašanji so se dotaknili področij sprave, boja s korupcijo, stanja vojske, odnosov s Hrvaško, pomilostitev in odlikovanj, zanimalo jih je tudi, kdaj mora predsednik oziroma predsednica izraziti svoje mnenje. Oddaja je dodobro predstavila 7 predsedniških kandidatov. Povrh vsega so z anketo, ki so jo izvedli med oddajo – kdo je gledalce bolj prepričal, dejansko oblikovali mnenja državljanov. Očitno pa so pri “Najmlajši komercialni televiziji, ki prinaša pestrejšo ponudbo na trgu” pri svoji marljivi pripravi, doslednosti in strokovnosti spregledali, da imamo je v letošnji kampanji za predsednika Republike Slovenije 9 kandidatov!

Se na Planet TV bojijo Suzane Lare Krause, ker na lestvicah previsoko kotira?

Če nekako skušamo pozabiti, da je Planet TV v 66% lastniški lasti Telekoma in da je vsaj danes še le ta v državni lasti, je težko spregledati dejstvo, da so s tem, ko so na soočenje povabili le 7 od 9 kandidatov zasadili utemeljeni sum, da sta nepovabljena kandidata nekomu trn v peti, da si upata povedati stvari, ki nekomu niso po volji.

Suzana Lare Krause in Andrej Šiško sta edina med kandidati brez politične preteklosti in sta znana po tem da si upata povedati, kar drugi raje zamolčijo.

Če ravno je zakonsko dovoljeno, nikakor ni moralno, ne etično, da si je medij, ki je v večinski državni lasti dovolil tako nehigiensko potezo. Povrhu vsega gre za kandidata ki na lestvicah visoko kotirata. Suzano Laro Krause mnoge ankete celo uvrščajo v drugi krog.

Javnost zgrožena nad Planet TV

Blaž Babič je na Publishwall objavil: “Predstavljajte si, da bi Slovenija na evropskem košarkarskem tekmovanju zmagala s pomočjo goljufivih sodnikov. Verjetno bi jih le malo ob tem čutilo zadovoljstvo. Sedaj pa zamenjajmo sodnike z mediji in si predstavljajte, da bi nekdo izmed Vas zmagal v tekmi za Predsednika/Predsednico Republike Slovenije, pri čemer bi vsi vedeli, da so bili mediji pristranski in še več, da so v volilni kampanji delovali protizakonito in neustavno.”

Iz SLS so sporočili, da so jim v uredništvu Planeta TV razložili, da so koncept oddaje postavili že davno nazaj, ko so bili prepričani, da bo kandidatov le 7, saj ostali po njihovem mnenju ne bodo zbrali dovolj podpisov, ker le tega niso zmožni. 9 kandidatov bi jim zrušilo koncept oddaje, ki je zasnovana na pravljičnem številu 7. Po drugi strani naj bi imeli dodatne visoke stroške, če bi dodali še 2 nova kandidata.

Direktor Inštituta dr. Antona Korošca Primož Jelševar je na svojem twitterju zapisal: @PlatetTV komercialna televizija v državni lasti, ki dveh kandidatov za predsednika ne sme povabiti za soočenje @TelekomSlo #privatizacija. S tem je odprl pandorino skrinjico vprašanje in razgalil resnico zakaj Slovenija poleg nacionalne televizije potrebuje še eno “komercialno” televizijo, katero plačujemo državljani. Ta po mnenju mnogih kritikov deluje kot bankomat in servis stare politične elite, katere glavni cilj je da v Sloveniji ne bo dopustila sprememb. Tako lahko ne le oblikujejo javno mnenje, ampak je to poligon s katerim stara politična struktura z zvijačo sama sebe drži na površju kljub katastrofalnemu stanju v katerega so akterji tipa Borut Pahor pripeljali Slovenijo.

Želi Planet TV postaviti svojega predsednika ali obdržati obstoječega?

Ali Planet TV igra medijskega boga, ki želi na silo postaviti “svojega” predsednika?

Razlaga uredništva Planet TV, da zamenjava pravljičnega števila 7 v pravljično število 9 predstavlja bistveno vsebinsko zagato, je naravnost pravljična. Postavitev dveh dodatnih govorniških odrov naj bi predstavljal velik dodaten strošek za državno podjetje, za katerega je javno znano, da že od osamosvojitve deluje kot “bankomat” stari nomenklaturi z Borutom Jamnikom na čelu.

Takšna sprevržena dejanja državnih podjetij kažejo žalostno stanje demokracije v Sloveniji, ki je še daleč od evropskih norm. Tranzicija je bila v Sloveniji dokončana le na najvišji ravni, čaka pa nas še dolga pot, da bodo spremembe doletele tudi mnoge družbene podsisteme, ki še vedno delujejo enako kot v času političnega enoumja.

Slovenija je na papirju že 26 let samostojna in demokratična država, ljudje bodo to začeli verjeti šele, ko bodo to verjeli tudi tisti katerih poslanstvo je nepristransko obveščanje javnosti o vsebinah, ki so pomembne za prihodnost našega naroda.

Uredništvo

Subscribe
Notify of
guest
8 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Blaž Babič
Blaž Babič
6 years ago

Dober članek!

Vprašanje o udeležbi v protizakonitem soočenju na Planet TV

http://www.publishwall.si/blaz.babic/post/323640/vprasanje-o-udelezbi-v-protizakonitem-soocenju-na-planet-tv

Štefan
Štefan
6 years ago

Z tem so samo dokazali,da je Andrej Šiško za predsednika VELIKA OVIRA,ter da so mediji v lasti >>stričekov<< iz ozadja…(Y)

Andraž
Andraž
6 years ago

Bravo, naj narod izve kako izvajajo medijski drzavni udar

Maja
Maja
6 years ago

Brez zamere, samo verjetno so naredili uslugo Šiškotu, ki ni ravno retorik in večino časa sploh ne razume o čemu teče debata 🙂

miner1
miner1
6 years ago
Reply to  Maja

Točno tako Šiško ni sposoben, da bi se dokazal na soočenju kaj šele da bi kaj povedal kot predsednik države tako kot si povedala tip ust ne zna odpret čisto je zgubljen vse namesto njega govori in ga promovira neka Ani Bidar s svojim nastopom mu dela več škode kot koristi. Gospa je nastrojena na vse, ki niso za Šiška vidi se ji aroganca na obrazu.

Cjen
Cjen
6 years ago

Ma ti Maja si nared usloho pa operi glavo

Maja
Maja
6 years ago
Reply to  Cjen

Všeč so mi vaši konstruktivni komentarji, kar tako naprej!

TineZ
TineZ
6 years ago

Bom kar direkten: dokler bodo t.i. desni mediji in politiki uporabljali kalimerovski stil (ki vedno bolj sili skrajno desno), ni upanja za kakšen politični prodor prave desnice. Ali ima desnica sploh kakšne omembe vredne intelektualne potenciale? Iz trenutne ekipe poklicnih politikov domnevno desnega pola bi težko katerega označil za vrhunskega intelektualca. Res je, da je tudi na levici stanje podobno, vendar pa ima le-ta, za razliko od nasprotnega pola, intelektualno zaledje na neprimerno višjem intelektualnem nivoju. Kar pa zadeva Šiška, je objokovanje “krivice” zaradi nevabljenja v oddajo povsem zgrešena poteza za medij (Slovenec, ki naj bi predstavljal “žlahtno” desnico, temelječo… Read more »

Prijava na e-novice