Skip to content

Simpatična Suzana Lara Krause pred prvo zasledovalko Romano Tomc

Tekma za predsedniško mesto se približuje vrhuncu. Za mesto predsednika Slovenije se bori kar pet, med seboj precej različnih žensk, kar daje volitvam prav posebno noto. Vsaka s svojo vizijo, s svojim prepričanjem in življenjsko zgodbo poizkuša nagovoriti volivce, da jim zaupajo prepotrebne spremembe, ki jih Slovenija čaka že 25 let.

Naše bralce smo tokrat vprašali katera od predsedniških kandidatk si po njihovem mnenju zasluži naziv najbolj simpatične dame, na podlagi nastopov, stališč in obnašanja v dosedanji volilni kampanji in njihove preteklosti. Anketa, ki je potekala na spletni strani slovenec.org je bila precej obiskana, saj je v 24ih urah glasovalo preko 1500 bralcev.

Po čem smo si Slovenci zapomnili kandidatke?

Bralce Slovenca je najbolj prepričala kandidatka SLS Suzana Lara Krause, ki je najmlajša med kandidatkami. Mlada Ptujčanka z dušo bojevnice, vztrajna, samozavestna je po mnenju mnogih edina, ki je politično »nedolžna«. V nasprotju s pričakovanji se med kampanjo ni trudila ugajati, ampak je iskreno povedala svoje mnenje. O sebi je povedala več kot drugi kandidati in hkrati pokazala, da stoji za svojimi besedami. Sama pravi, da je majhna in blontna, a mnogim ostaja v spominu kot odločna, simpatična, jezikava Ptujčanka, poročena z Američanom, ki zna sama skuhati marmelado.

Ledena kraljica Romana Tomc z videzom elegance, vzvišenosti je prepričala mnoge. V volilnih bitkah se dobro brani, saj je vešča političnih nastopov. Vse skozi uspe ohranjati videz nedostopne, vendar simpatične gospe. Čustva v glavnem drži zase, z izjemo, odkrite ljubezni do partnerja Andreja, ki je ljubezen njenega življenja.

Tretje mesto je pripadlo Maji Makovec Brenčič, ki je ljudem v spominu ostala po aferi z dodatki na pripravljenost. Svojo predsedniško kampanjo je začinila z izjavo, da bi dala volilno pravico že 16. letnikom. Ženski del publike je skušala pritegniti z razkritjem, da je bila nekoč močnejša in je z zdravim načinom življenja uspela težo ukrotiti in jo tudi uspešno nadzoruje. Mogoče je s tem želela povedati, da je zmožna reševati in rešiti tudi najtežje zagate.

Gospa z najdaljšim staležem v politiki je vsekakor Ljudmila Novak. Njena vzornica je Angela Merkel. Novakova strogo loči svoje zasebno življenje od političnega. Glede na to, da jo je v politiko vpeljal mož, se sklepa, da je tudi poročena. Skrivnostna, brezizrazna gospa, ki ima za sabo bogato politično pot.

Foto: Onaplus

Najstarejša med kandidatkami je vsekakor Angela (Angelca) Likovič. Širši publiki znana kot gospa iz resničnostnih šovov, tista, ki je napadla La Toyo in tista, ki vtraja, da mora tudi seme posilstva ugledati svet. V svoji kampanji obljublja tisto, kar bo kot predsednica težko uresničila, saj naloge in pristojnosti predsednika precej drugačne kot si jih razlaga. S svojimi kontraverznimi izjavami vedno znova razdvaja Slovenijo, zato so ji bralci Slovenca namenili najnižjo oceno, vendar pa njen krog podpornikov stavi na druge adute. Vsekakor je Angelca ime, ki ga bomo še slišali, ime, ki bo vedno znova presenetilo.

Simpatičnost pomembna lastnost predsednika

Vsak posameznik si je med volilno kampanjo o kandidatkah ustvaril mnenje, glede na svoje svetovne nazore. Bralci Slovenca so naziv najbolj simpatične podelili tistim, ki si o sebi upajo povedati več in to iskreno.

Prav iskrenost je bila v volilni kampanji iskana vrlina, saj je manjka tudi pri moškem delu kandidatov, katerih ta anketa ni zajemala. Visoka udeležba na spletni anketi pa kaže, da bodo simpatičnost in iskrenost pomembne vrline predsedniških kandidatov med katerimi se bomo Slovenci odločali prihodnjo nedeljo.

Uredništvo

Subscribe
Notify of
guest
3 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Katja P
Katja P
6 years ago

Suzana bo predsednica.

Andrejka
Andrejka
6 years ago

Ga. Ljudmila ni poročena, tako je povedala sama na tv,… Vprašajte jo… Rekla je moj partner!!!

Andrej
Andrej
6 years ago

Tomčeva bo Slovenskaprva dama

Prijava na e-novice