Skip to content

Zlobnež v vašem življenju je …

Vsesplošno prepričanje je, da so ljudje v svojem bistvu dobri. Vendar je žal resnica ta, da obstajajo med nami preprosto zlobni ljudje. Če ravno so sprva ljubeznivi in ustrežljivi, se sčasoma pokaže, da je to bil le eden izmed pristopov manipuliranja, ki vodijo v prevlado, manipulacijo in izkoriščanje, čigar namen je lastna promocija in polnjene lastnega ega. Le ti imajo več ali manj podobne pristope, zato je dobro, da veste, kako prepoznati situacije, ki nakazujejo, da je nekdo preprosto zloben.

Zanikajo resničnost

Za zlobne ljudi obstaja njihov svet, ki se bistveno razlikuje od realnega. Resničnost zanikajo in s svojimi argumenti dokazujejo, da je temu tako.

Spreobračajo dejstva

Dejstva spremenijo tako, da je njim v prid in da z novim pogledom so oni v središču, pomembni, ter so ostali postavljeni v slabo luč.

Prekrivajo resnico

Zlobni ljudje živijo v prepričanju, da če nekaj ne poveš ne lažeš, če tudi prekrito ustvarjajo situacijo, ki je lažna.

Zavajajo

Dejstva spreobrnejo tako, da je njihova resnica videti resnična in prepričajo v to, da je res. S svojo manipulacijo slabo situacijo spremenijo v tragedijo in ve tem uživajo.

Ne izbirajo sredstev

Zloben človek gre pri doseganju cilja preko vseh mej, za sabo brez težav pušča trupla in ni mu mar za čustva drugih. Pomemben je le on, njegov cilj in celo uživa, ko vidi trpljenje drugih.

Veliko lažejo

Njihovo laganje je na meji patološke lažnivosti. Lažejo pogosto in so zadovoljni, ko z lažjo nekomu škodujejo in dosežejo svoj cilj.

Ne sprejmejo odgovornosti za svoja dejanja

Zlobni ljudje nikoli ne prevzamejo odgovornosti za svoja dejanja. Ne glede na to, kaj mu je dokazano, vedno najdejo krivca drugje, prav tako se nikoli ne opravičijo za svoja dejanja.

So manipulatorji

Zlobni ljudje so gospodarji manipulacije, posamezniki jih zanimajo zgolj toliko kot jim le ta predstavlja pomoč pri doseganju cilja.

Ne znajo biti prijatelji

Zlobneži ne razumejo bistva prijateljstva. Zanj je prijateljstvo način brezplačne pomoči, druženje in način rasti samovšečnosti. Funkcionira zgolj toliko, kot lahko zlobnež nadzoruje, izpoveduje svoj gnev in ga nekdo tolaži. Sočutje zanj deluje le v smeri, da je nekdo sočuten do njega, nikakor ne v obratno smer.

Obsedeni so s kontrolo

Hudobni ljudje so narcisoidni, arogantni in se dobro počutijo le, če so občudovani, ter lahko kontrolirajo tako ljudi, kot situacije. Hranijo so z močjo in nadzorom, saj jim to daje občutek varnosti.

Živijo dvojno življenje

Zavajanje, laganje in kontrola so osnovna vodila. Tisto kar je dejansko resnično poznajo zlobni ljudje sami. Živijo dvojno, ali trojno življenje, saj el na ta način lahko ohranjajo zidove in distanco.

Kradejo čas drugim

S svojo prisotnostjo vam kradejo čas. Nikoli jim ni pomembno koliko časa imate vi, le to, da bi oni izkoristili svoj čas kot sami želijo. Naredili bodo vse, da si vas podredijo in da boste vi zanj naredili vse.

Najtežje je, ko spoznamo, da je nam ljuba oseba zlobna in da nismo dovolj močni, da gremo. Vendar bo vaša agonija končana le, če prekinete odnos, saj se zlob než hrani z vašo energijo, naivnostjo in željo, da mu ustrežete.

Ines Logar

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice