Skip to content

Jelševar: Vlada in poslanci so povsem zgubili kompas kaj je v državi pomembno!

“Dogodki, ki spremljajo neuspešen poskus deportacije nezakonitega migranta Ahmada Šameja, prav gotovo ne vlivajo zaupanja v pravno državo ali enakopravnost slovenskih državljanov. Vprašljiva je tudi napoved Vlade RS, da bo o izdaji dovoljenja za prebivanje Šameju, ki ga omogoča 51. člen Zakona o tujcih, odločala na eni izmed prihodnjih sej,« je na današnji novinarski konferenci poudaril podpredsednik SLS Primož Jelševar.

Jelševar je izrazil presenečenje nad dejstvom, da bo o tem vprašanju odločala Vlada RS in izpostavil vprašanja: Ali bodo sproženi ukrepi proti poslancema Državnega zbora RS, ki sta ovirala uradni policijski postopek in Šameja odpeljala v prostore parlamenta? Kakšen interes ima država do tega da en tujec prebiva v Sloveniji? Ali slovenska vlada sploh ve kaj pomeni interes države? »Interes države ni interes predsednika vlade, ali interes neke določene politične stranke, pač pa je definiran kot dolgoročni cilj države na ekonomskem, vojaškem ali kulturnem področju,« je opozoril Jelševar in izrazil zaskrbljenost nad pomanjkanjem dolgoročnih usmeritev Slovenije: »Če naša država nima dolgoročnih ciljev na ekonomskem ali kulturnem področju, potem lahko le upamo, da jih nima niti na vojaškem področju.«

Na lestvici ekonomske svobode smo padli na 73. mesto, celo za Hrvaško

Jelševar: Kakšen interes ima lahko država do tega da en tujec prebiva v Sloveniji?Vlada je povsem zgubila kompas kaj je v državi pomembno.

Prepričan je, da je Vlada RS povsem zgubila kompas, kaj je pomembno. Ob času in energiji, ki so jo najvišji predstavniki dveh vej oblasti vložili v nespoštovanje odločitve več sodišč, je spomnil na vprašanja, ki ostajajo brez rešitev. Vlada RS bi morala vsak teden razpravljati kako izboljšati gospodarsko situacijo, na lestvici ekonomske svobode smo namreč padli za tri mesta na nezavidljivo 73. mesto, prehitela pa nas je Hrvaška. Vlada bi morala razpravljati o tisočih mladih, ki zapuščajo Slovenijo, ker jim le malo drugega preostane, na katastrofalne donose državnih podjetij, ki v propad ženejo še zadnja delujoča podjetja, s tem pa tudi tam zaposlene v bedo. Po njegovem mnenju je največji kamen okoli vratu Slovenije obseg države in njeno lastništvo v podjetništvu in bankah. Vlada RS nadaljuje v svoji pasivnosti in ne kaže skrbi za 300.000 ljudi, ki živijo pod pragom revščine, ali za 100.000 trajno brezposelnih v Sloveniji.

»Zakone moramo spoštovati,« je v zaključku spomnil Jelševar in dodal: »V primeru Ahmada Šameja ne gre za zaščito manjšin, ampak za trajno politiko, ki je izgubila svoj kompas. Državljani in prebivalci Republike Slovenije morajo biti pred zakonom enaki.«

Uredništvo

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Poklici

E-Študentski servis: »Zakaj je letos še večja ponudba del kot lani?«

Pri študentskem servisu opažajo povišano povprečno urno postavko, prav tako pa je večja tudi ponudba študentskih del.

Prijava na e-novice