Skip to content

Mihael Letonje kazensko ovadil poslanca Škoberneta in Kordiša

Poslanca Škoberne in Kordiš, ki sta ilegalnega migranta Ahmada Šamija pred policijo skrila kar v prostorih Državnega zbora RS sta močno zamajala zaupanje ljudstva v pravičnost in enakopravnost. Dejstvo je, da sta poslanca izigrala sistem, ter igrala na karto spoštovanje policistov, ki so bili zadolženi za varovanje in deportacijo pred azilnim domom. Poslanec Škoberne se spreneveda in zatrjuje: »Gospoda Šameja sem povabil na kavo, ker je predstavnik MNZ povedal (javno in tudi posneto) da lahko svobodno odide. S strani policije nisem dobil nobenega poziva oz. informacije, da s tem posegam v kakršenkoli postopek, kar tudi ni bil namen,« in celo zatrdil je, da »Zakone in organe je potrebno spoštovati «. Ne on, ne poslanec Kordiš ne čutita odgovornosti, ali potrebe, da bi za svoje dejanje odgovarjala, ali celo odstopila.

Letonje poziva Kordiša in Škoberneta k odstopu zaradi norčevanja iz pravne države

Povsem drugačnegaga mnenja je predsednik Narodne zveze pri SLS Mihael Letonje, ki je zober poslanca danes podal kazensko ovadbo: “Poslanca Škoberneta in Kordiša pozivam k odstopu in pričakujem ukrepanje pristojnih organov za njuno kršitev kazenskega zakonika. Dejanje poslanca Jana Škoberneta in Mihe Kordiša je nedopustno in pokazatelj, v kakšni državi živimo«, je dejal predsednik Mihael Letonje in dodal, da obstaja utemeljen dvom, ali je v naši državi sploh še varno. Vsekakor sta poslanca kršila 257. člen kazenskega zakonika, zlorabila svoj položaj in le upamo lahko, da bodo pristojni organi na njuno hudo kršitev kazenskega zakonika reagirali tako hitro, kot so v torek, da je bila odložena deportacija. »Prav tako je nerazumljivo, kako je lahko predsednik Državnega zbora RS dr. Brglez podprl tovrstno nezakonito akcijo dveh pozornosti lačnih poslancev, ki sta s svojim dejanjem slovenskim državljankam in državljanom pokazala, da so v lastni državi drugorazredni in da se za njihove pravice s takšno vnemo ni vredno boriti,« je bil jasen Letonje in zaključil, da če je le kanček morale, etike in spoštovanja slovenskega naroda v teh dveh poslancih, ki se popolnoma norčujeta iz pravne države in veljavnosti ter izvršljivosti sodnih odločb, naj poslanca nemudoma odstopita.

Poslanca sta storila kaznivo dejanje, ali je bilo le to rezultat vneme, nepremišljenosti in mladosti, v upanju, da bi nekomu pomagala, mora presoditi sodišče. A se vzpostavlja vprašanje kje sta bila, ko so deportirali sirsko družino, deložirali slovenske državljane, zaprli očeta 4 otrok, ki ga predsednik ni pomilostil?

Metod Kranjec

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Minovak
Minovak
6 years ago

Iz Slovencev se dela norca celotna vlada in vsi, prav vsi, ki jih (levake) podpirate, čeprav ne veste zakaj ali pa imate zraven prste v marmeladi. Ti in taki so izmečki svoje domovine, ki jo zaničujejo in ropajo zato bi bili potrebni deportacije, za obnovo Sirije naprimer, pod pogojem, da ostanejo tam.

Stane Rauh
Stane Rauh
6 years ago

Ta država že dolgo ignorira pravnost, ko gre za pripadnike levice in privilegiranih državljanov…na drugi strani pa radikalno izpolnjuje svojo legalno strogost in nečlovečnost, ko so v vprašanju ostali državljani…Toliko pravne nekorektnosti, kot je bilo moć zaslediti v tej gnili Sloveniji, celo popolnoma politično vodena in regulirana Jugoslavija ni poznala….Stvari bi morali pričeti razčiščevati leta 1994, ob priliki Depale vasi, pa, ker ljudje te države niso tedaj pokazali niti zanimanja za pravnost in pravičnost, smo sedaj prišli do stanja, ko poslanci skrivajo pred “pravno” državo v parlament sodno izgnane emigrante….Tragično…Vendar narod, ki mu je več do zadnjega tipa mobiltela, kot… Read more »

Prijava na e-novice