Skip to content

Pravljična dežela odpira svoja vrata

V tempu, ki narekuje današnji čas dostikrat pozabimo na otroka v nas in postanemo »roboti«. Otroška igrivost, smeh in veselje zamenjata strogost, navidezna zamorjenost in turobnost. December je en takšen mesec, ko vsaj malo popustijo zavore, ker je očitno nekaj v zraku, ter na dan pride marsikaj. Tako lepo, kot slabo, tako želje, kot cilji, zahvale in zamere … Če ravno ne zmoremo uresničiti vseh želja, otrok v nas malce pogleda decembra na plan. Ponovno prebudi hrepenenje po brezskrbju, ljubezni, spoštovanju, sreči, harmoniji in toplini. Veliko Slovenskih mest ta čas želi na svojstven način  pričarati občutek pravljičnosti, drugega, sanjskega sveta, kjer je vse mogoče, tudi Celje tu ni izjema.

Danes ob 17. uri bo gospa Božičkova  odprla vrata Pravljične dežele in ponovno na plan spustila pravljične vile, pravljične junake, paličice, snežake in celoten vilinski zbor … in seveda pravljični duh, ki bo vsaj do 31.12. zavzel knežje mesto in se  poslovil s t.i. otroškim novim letom. Otroci bodo malo pred 12 uro lahko prvi odšteli sekunde do novega leta, ter nazdravili novi, bleščeči prihodnosti.  Za posebno presenečenje bo poskrbel tudi Dedek Mraz.

Že tradicionalna Pravljična dežela, katere rdeča nit je opomniti na pomen sočutja, solidarnosti, pomoči, skromnost in pomen medosebnih odnos, bo od danes naprej vsak dan med 10 in 12 uro, ter 17 in 19 uro, poskrbela, da bo ponovno dovoljeno sanjati, verjeti in doseči nemogoče. Vsakogar, ki si bo upal spustiti otroka na plan, se prepustiti otroškim radostim, ter skupaj s svojimi otroci zarajal na osrednjem prizorišču Pravljične dežele, bodo čakali gospa Božiče in Božiček, ter seveda Pravljične vile, pravljični junaki in celoten pravljični zbor.

Kot vsako leto do sedaj, so tudi letos ustvarjalci program začinili z novosti, ki bo poseben čar in toplino v srcu pustilo tako mladim, kot starim. A kaj točno, boste morali sami preveriti.

V tem času pa ni poskrbljeno samo z mnogimi animacijami, ter spremljevalnim programom za najmlajše,  tudi starši bodo na stojnicah našli marsikatero idejo za darilo, če ne drugega se bodo lahko okrepčali na bližnjih stojnicah in se prepustili Pravljičnem vzdušju.  Lahko bodo za hip pozabili na vsakodnevne togote, ter sanjali, verjeli in se prepustili pravljičnem duhu.

Včasih so malenkosti tiste, ki polepšajo vsakdan in nas opomnijo na vse lepo okoli nas. Kdor gleda s srcem vidi veliko lepega kar napolni njegovo dušo z radostjo in mirom. Le verjeti, sanjati in upati je potrebno.

Alenka Gabrovec

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice