Naprej na vsebino

Računalniške osnove: Kako naredimo kazalo preglednic oziroma tabel v Wordu?

Kazalo vsebine sedaj že znamo izdelati, zato se bomo danes posvetili izdelavi kazala preglednic oziroma tabel. Če se je tudi v vašem dokumentu znašla ena ali več tabel, lahko v tem prispevku preverite, kako lahko v dokument dodamo kazalo tabel.

  1. Najprej se z miško postavimo pod prvo tabelo v dokumentu.
  2. Izberemo zavihek SKLICI, nato izberemo VSTAVI NAPIS in pod različnimi možnostmi (v našem primeru) izberemo TABELA.
  3. Opazili bomo napis Tabela 1:, kamor dodamo želeno ime tabele, v našem primeru smo izbrali »Cenik peciva«. Potrdimo vnos.
  4. Pod tabelo bomo opazili zapis izbranega imena Če je določeno, da mora biti ime tabele nad samo tabelo, se pred vstavitvijo imena tabele z miško postavimo nad tabelo, ali pa v okencu pod oznako izberemo položaj (nad izbranim elementom).
  5. Postopek ponovimo pri vseh tabelah, ki se nahajajo v našem dokumentu. Vsaka tabela mora imeti svoje ime, ki ga dodamo na enak način, kot smo ga dodali zgoraj.
  6. Ko smo poimenovali vse tabele, sledi izdelava kazala. Z miško se postavimo na mesto, kamor želimo dodati kazalo tabel. Izberemo zavihek SKLICI in nato VSTAVI KAZALO SLIK. Odprlo se bo okno, v katerem moramo v polju OZNAKA NAPISA obvezno izbrati TABELA. Na tem mestu lahko nastavimo tudi oblikovne lastnosti kazala, ki ga nameravamo vstaviti v dokument.
  7. Na želenem mestu se nam bo izpisalo kazalo tabel.
  8. V kolikor bomo v dokument dodajali nove tabele, moramo po končanem delu kazalo tabel posodobiti. To storimo tako, da kliknemo na kazalo in izberemo POSODOBI POLJE.

Naučili smo se, kako v Wordov dokument vstavimo kazalo tabel. Pomembno je, da pred izdelavo kazala poimenujemo vse tabele, kot smo to storili v tem prispevku. Potrebnih je samo nekaj klikov in kazalo tabel se bo znašlo v našem dokumentu. Preprosto, kajne?

Sara Savec

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice