Naprej na vsebino

Računalniške osnove: Kako naredimo kazalo slik v Wordu?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste morali v Wordov dokument vstaviti slike, nato pa ste morali zanje vstaviti tudi kazalo? Ste to opravilo raje prepustili nekomu drugemu, ker se vam je zdelo prezahtevno? Nič hudega. V prejšnjem prispevku smo se naučili, kako lahko v Wordov dokument vstavimo kazalo tabel. Če ste si ogledali ta prispevek, potem se vam tudi izdelava kazala slik ne bo zdela zahtevna, saj gre za praktično enak način.

  1. Najprej se z miško postavimo pod prvo sliko, ki se nahaja v našem dokumentu. Izberemo zavihek SKLICI in nato VSTAVI NAPIS. Opazili bomo pojav novega okna z napisom SLIKA 1, ki ga pustimo ali po želji spremenimo.
  2. V našem primeru smo opis spremenili.
  3. Po potrditvi vnosa bomo pod sliko opazili napis.
  4. Postopek sedaj ponovimo pri vseh slikah, ki se nahajajo v našem dokumentu.
  5. Ko smo ustrezno poimenovali vse slike, se z miško postavimo na mesto, kamor želimo vstaviti KAZALO SLIK. Ponovno izberemo SKLICI in nato VSTAVI KAZALO SLIK.
  6. Opazili bomo, da se bo na izbranem mestu pojavilo kazalo slik.
  7. V kolikor bomo po vstavitvi kazala dodajali nove slike ali pa bomo katero izmed njih odstranili, bo potrebna posodobitev kazala slik, kot je prikazano spodaj. Najprej z desnim gumbom miške kliknemo na kazalo, nato pa izberemo POSODOBI POLJE.

Naslednjič vam vstavitev kazala slik v Wordov dokument zagotovo ne bo več predstavljala težave!

Sara Savec

 

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice